Cuvinte cheie :
Inedit răspuns! Inedit cadou! :) Mi-a plăcut miezul textului! :)
Un text bun pe care l-am citit cu plăcere! Un cadou oferit de un iscusit agent publicitar travestit în Moș Crăciun, unul priceput în a specula slăbiciuni umane. Doar sensibilitatea sufletului nu poate fi amăgită, și tânjește după daruri veritabile nu după amăgiri efemere. Apreciere și felicitări!
Într-un text atât de mic, un mesaj atât de complex! Problema mercantilă, singura de cel mai mare interes actual distruge tot. Tot ce înseamnă tradiție, frumusețea și candoarea unor mituri în care se mai poate crede. În loc de alinare Moșul aduce conflicte interioare, inacceptabile.
Știi să dai suflet oricărui text, indiferent de lungimea lui și mai ales câștigi foarte mult la mesaj. Am ma zis, asta? Îmi place s-o mai spun, deoarece iese mult în evidență.
Cu drag,
Sofy
Imi place stilul direct, actual, pe care il abordati, atata in poezie, cat si in proza! Si asta nu spune totul... felul in care se transmite : cu insufletire!
Admiration, Madame!
RE-VE-REN-TA!
LA MULTI ANI FERICITI!
( si totusi stie el Mosul ceva: ai un suflet frumos, ar fi pacat sa-i strice armonia. eu as dori sa ma cadoriseasca cu anii adolescentei , dar sa-mi lase mintea de acum!)
Originalitate, ingeniozitate și sensibilitate. Printre rânduri dacă citim, e și multă tristețe. Mi-a plăcut! Și tocmai pentru că mi-a plăcut, e păcat ca acest text frumos să conțină greșeli de redactare. În primul rând este vorba de pauza obligatorie care trebuie lăsată după punctele de suspensie. În forme de tipul „viaţă...să-l” înseamnă cu totul altceva. Această formă (fără blanc) se folosește doar în cazul unor cuvinte obscene unde se înlocuiesc cu puncte anumite litere ca să nu scriem întreg cuvântul. Deci corect este: „viaţă... să-l”, „bucurat... pentru”, „priorităţi... toţi” etc.
De asemenea, în construcții de tipul „un cadou SPECIAL-zece ani de tinereţe!” se folosește cratima mare și nu liniuța de unire care are un cu totul alt rol, cu pauze de o parte și de alta. Corect: „un cadou SPECIAL – zece ani de tinereţe!”. Par chestii minore, dar sunt foarte importante într-o redactare corectă.
Mult drag și La mulți ani!
VASILISIA :)
Nu este pe tastatură. Sincer, eu o scriu pe word și apoi o iau cu copy paste. La tastatura mea se obține apăsând CTRL MINUS sau scriind după cuvânt liniuța mică, apoi pauză o altă literă și iar pauză. După a doua pauză, liniuța mică se transformă.
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor-șef Revista Eminesciana, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ (redactor promovare media) - poetă, redactor Radio ProDiaspora, redactor Revista Eminesciana, membră UZPR
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic, redactor Revista Astralis și Revista Agora ARTELOR
CARMEN POPESCU (redactor promovare media) - scriitoare, redactor Radio Vocativ, redactor Revista Armonii Culturale, membră UZPR
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei