Ochii tăi mi-alungă
Orice urmă de-ndoială,
Că nu mi-ai fi loaială.
În ochii tăi mă uit,
Cum uită cerul ploaia
S-adape capra, oaia.
Adică uit
Să nu mă mai uit.
Din ochii tăi culeg culori
Cu care vopsesc stele,
Promoțiile mele.
Din ochii tăi, când râzi,
Curg râuri de vopsele,
Din care cresc pansele
Ce-mi colorează viața.
În ochii tăi privesc
Ca la televizor.
Și văd ce vrei să-mi spui,
Ce n-ai spus nimănui.
În ochii tăi căprui
Văd doar visele mele,
De parc-ar fi
O viață-n plus
Ce mi-o acorzi
S-ascult mai mult,
Să lupt pentru inima ta.
Adaugă un comentariu
Din păcate, nu pot să rezonez cu un asemenea text. Nici cu explicațiile aduse în comentariu nu pot fi de acord.
Domnule Zacheu, v-a cerut vreodată cineva vreun leu pentru acest site? Spuneți, v-a cerut? Iar despre Ion Lazăr da Coza nu aveți căderea să vorbiti. Nu au trecut nici măcar 3 săptămâni de când a urcat la Cer. Dacă nu ați știut, mai aveți o scuză, dacă ați știut, mai bine vă retrageți singur de pe site ca să nu vă exclud eu. În altă ordine de idei, ceea ce scrieți dumneavoastră nu e poezie, mai bine mergeți și citiți vreun an (cel puțin) din literatura de azi, apoi mai discutăm.
Nicu Zacheu, te crezi un neînțeles, însă tu nu înțelegi nimic, nimic. Și te rog, eu, deocamdată nu mai zice nimic de da Coza, că... că... abia mă abțin.
Sofi
si mie imi pare rau ca dv. nu ati inteles ce am intentionat noi sa va transmitem! prin folosirea poeziilor pentru copii am incercat sa va aratam ceva, nu le depreciem.
si e total nepotrivit sa sugerati ca site-ul si calitatea scrierilor se apreciaza in functie de donatii - donatori sunt putini, membri activi sunt multi, nu s-a impus niciodata o donatie, pur si simplu noi (cativa) am dorit sa tinem site-ul activ - site a fost infiintat de fondatori pe bani proprii si nu au cerut de la nimeni nimic.
aici nu ne impiedicam de semnele de punctuatie, iar ce spuneti dv. nu are nici un farmec si nu este nimic extraordinar in exemplul dat de dv. poezia inseamna metafora, inseamna tehnica a scrierii si arta a folosirii cuvantului. pe site activeaza autori de exceptie de la care chiar avem ce invata. va sugerez sa le cititi creatiile.
Îmi pare bine că mă judecați cu asprime. Sunt dispus să-mi asum riscurile de rigoare. Dar îmi pare rău că dezapreciați poeziile pentru copii de tip: Păsărică albă-n cioc. Ele sunt geniale, au farmec pentru copii și sunt foarte necesare. V-aș ruga să nu le mătrășiți. Că, dacă aș face o donație cât de mică, altfel ați vorbi. Se pare că sunteți părtinitori. Numai dl. DaCoza are voie să nu folosească semne de punctuație și să fie novator, alții nu.
Să luăm doar exempul: Tragedia nu atrage Dacă glonțul nu se trage. Aici este vorba despre o expresie extraordinară, despre o rimă cu coadă mai lungă decât „oc de la cioc”. Coada sună chiar bine pentru că are o rimă totală, de cinci litere. Dacă ai vrea să pui un cuvânt mai potrivit, n-ai mai găsi vreunul în întreaga limbă. Și asta nu e singura invenție. A doua este faptul că rimează și urechile, nu numai coada. Adică capul cuvintelor. Și ele au o sonoritate pronunțată pentru că nu este doar o simplă coincidență. E vorba tot despre o rimă totală lungă de cinci litere, ceea ce nu-i tot una: Tragedie cu Trage așezate în același vers.
O altă deosebire față de o poezie simplistă este aceea că un copil nu înțelege cuvântul Tragedie. Acest cuvânt aduce suspans și faremec în plus. Un alt atuu este acela că nu bat apa în piuă ca voi. Sunt scurt și cuprinzător. Esența contează. Eu zic, să mai citiți odată poeziile mele, pentru că merită și este instructiv. N-o să vă pară rău!
vorbit rimat, infantil pe alocuri.categoric nu!
Mai lipsește în încheiere: foaie verde de colea. Că rimează.
Ca să spui tot ce-ți trece prin minte, sub formă de vers care rimează din doi în patru, nu se numește poezie.
Sofi
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ - poetă, realizatoare emisiuni Radio ProDiaspora, redactor Revista „Eminesciana”, membră UZPR (redactor promovare cultură media)
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic
CARMEN POPESCU - scriitoare, realizatoare emisiuni Radio Vocativ (redactor promovare cultură media)
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
Pentru acest an au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
Monica Pester - 300 Lei
© 2024 Created by Ion Lazăr da Coza. Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al ÎNSEMNE CULTURALE !
Alătură-te reţelei ÎNSEMNE CULTURALE