Clipa mult aşteptată a sosit! Afişăm cu drag rezultatele Concursului „Alb hoinar – ediţia a II-a”, concurs desfăşurat pe Site-ul literar-artistic ÎNSEMNE CULTURALE, în perioada 19 ianuarie – 28 februarie, 2016.
       Întâi să dăm „cuvânt” cifrelor existente la ora acestui bilanţ. Aşadar:
       – 36(-3) poezii;
       – 25(-1) proze;

       – patru piese de teatru;
       – trei eseuri;
       – 30 membri au notat poezii;
       – 19 membri au notat (şi) proza;
       – 13 membri au notat (și) piesele de teatru;
       – 17 membri au notat (și) eseurile;

       – 1180 vizite la Regulament;
       – 5020 vizite pe pagina unde s-au postat şi notat poeziile;
       – 2273 (590 pag I + 247 pag II + 357 pag III + 59 pag IV + 1020 pagina de vot) vizite pe paginile unde s-au postat şi notat prozele;

       – 536 vizite pe pagina unde s-au postat şi notat piesele de teatru;
       – 564 vizite pe pagina unde s-au postat şi notat eseurile;
       – 9573 vizite în total.
       Cifrele, cu toată modestia, impresionează!

        Avem sub ochi clasamentele pentru cele patru secţiuni. Neîndoielnic, ierarhizările au născut şi vor naşte controverse. Arareori ne place oglinda prin care ne văd ceilalţi. Durerea aceasta trebuie să ne bucure! Înseamnă că suntem vii, că ne pasă de ceea ce creăm, că uneori parcă scriem cu propriul sânge, jertfindu-ne chiar sănătatea, prietenii, relaţiile etc., deşi a face literatură în ziua de azi e mult mai puțin decât o „vânare de vânt”…

        În alcătuirea clasamentelor, pe lângă votul membrilor, au fost cooptaţi în juriu, alături de mine, Ion Lazăr da Coza, preşedintele juriului şi cofondatorul acestui site, scriitoarea, cu pulbere de aur în cerneala cu care scrie, Veronica Pavel Lerner, apoi un administrator-editor, care s-a dovedit a fi foarte aplicat în comentarii şi aprecieri, o numesc aici pe prof. Ana Cîmpeanu, dar şi pe Mihaela Popa, o poetă a esenţelor delicate. Lor le aducem mulţumiri speciale! De aceleaşi mulţumiri are parte şi coordonatoarea concursului, poeta Vasilisia Lazăr (da Coza), cofondatoare, o furnicuţă pe cinste căreia îi datorăm şi cele douăsprezece frumoase diplome oferite, virtual, premianţilor!...

        A vota… Complicat demers! Şi ingrat!… Când ne apucăm să votăm (discutăm aici doar despre cei care votează cu bunăcredinţă), ridicăm rugi, invocăm muze, moaşte, sfinţi, înaintaşi din Parnas, numai să ne iasă aprecierea cât mai aproape de realitate. Citim, recitim, notăm, renotăm… Şi când credem că am atins perfecţiunea, facem public clasamentul nostru… Ghinion! Tocmai atunci te miri cum de ai nedreptăţit atât de crunt – fie din neatenţie, prostie, generozitate ori zgârcenie – pe X sau pe Y… În zadar, mortul de la groapă nu se întoarce! Şi totuşi a vota este un gest de generozitate şi de respect colegial!... Excepţie fac acei care îşi doresc, dar, efectiv, nu pot vota! Chiar şi lor le mulţumim!

        Pentru a transparentiza şi mai mult procesul de votare, facem următoarea propunere: Premianţii prezentului concurs să fie cooptaţi în juriu pentru concursul viitor! Cooptarea se face doar cu acceptul liber exprimat al celei/celui în cauză. Cum sunt patru secţiuni şi doar trei locuri în juriu, prioritate vor avea premianţii de la secţiunile Poezie, Proză, Dramaturgie.

        Şi din acest concurs vom face o carte virtuală pe care să o aşezăm la loc de cinste pe raftul BIBLIOTECII DIGITALE a site-ului, alături de celelalte bijuterii. Textele nu vor fi corectate.
        Pentru că sunteţi frumoşi, daţi-mi voie să vă îmbrăţişez cu drag!
        Felicitări tuturor!

                                                                                                Ion Lazăr da Coza 

Clasamentele:

(Acestea sunt fotografii și pot fi descărcate.)

***

***

***

***


Regulamentul: AICI

***

AICI s-au votat cele 36 de poezii înscrise

AICI s-au votat cele 25 de proze înscrise

AICI  s-au votat cele 4 piese de teatru înscrise

AICI s-au votat cele 3 eseuri înscrise

Diplomele:

Poezie:

Locul I (Enea Gela): AICI

Locul II (Simion Cozmescu): AICI 

Locul III (Valeria Merca): AICI 

Proză:

Locul I (Ioniță Gabriela): AICI 

Locul II (Angela Dina): AICI

Locul III (Camelia Ardelean): AICI

Dramaturgie:

Locul I (Carmen-Bernadeta Anghel): AICI

Locul II (Elena Agiu-Neacșu): AICI

Locul III (Dante Esperanza): AICI  

Eseu:

Locul I (Enea Gela): AICI

Locul II (Elena Agiu-Neacșu): AICI 

Locul III (Carmen-Bernadeta Anghel): AICI 

Vizualizări: 3106

Răspunsuri la Aceste Discuţii

FELICITĂRI TUTUROR PARTICIPANȚILOR!!!

 • Citind sugestiile făcute pân' la această oră, se poate trage următoarea concluzie în ce privește sistemul de votare, pe viitor: După terminarea perioadei de trimitere a materialelor participante către coordonatorului concursului, la aceeași adresă de mail vom expedia și votul nostru, care va fi făcut cunoscut abia după PERIOADA DE VOTARE (adică STOP VOT!). De data aceasta însă nu ne mai votăm creațiile proprii! Iar ca „bonus”, nu vom mai fi influențați nici de notele ce s-au dat până atunci... La momentul potrivit vom detalia această nouă metodă de votare!
 • Cu cât mai mulți votanți, cu atât mai mult se anihilează voturile rău intenționate! În număr stă adevărul! Deci trebuie să ne mobilizăm/motivăm întru votare!
 • Pentru a transparentiza şi mai mult procesul de votare, facem următoarea propunere: Premianţii prezentului concurs (Locul I) să fie cooptaţi în juriu pentru concursul viitor! Cooptarea se face doar cu acceptul liber exprimat al celei/celui în cauză. Cum sunt patru secţiuni şi doar trei locuri în juriu, prioritate vor avea premianţii de la secţiunile Poezie, Proză, Dramaturgie.
 • Celor care se arată nemulțumiți de notele acordate de unii votanți (vorbim de votanții de bunăcredință!), îi rog să facă următorul experiment - să revoteze astăzi aceleași texte pe care le-a votat săptămâna trecută și apoi să-și compare noile note cu cele vechi! Sigur veți avea surprize! Deci, mai ușor cu pietrele!

 • Încă un aspect - nu ne supără votanții care dau note pe linie (fie 9 și 10, fie 4 și 5), însă dacă îndrăznești să acorzi, după criterii proprii, note de 3 și 4, dar și note de 9 și 10, devii „ticălosul/ticăloasa de serviciu”!...
 • Ne arătăm oripilați (hiperbolizez, desigur) dacă am primit o notă mică, oare nu ar trebui să ne întrebăm dacă și nota de 10 pe care am primit-o e pe merit?

Sunteți fantastici! Iată traficul (21 de membri online!) la o oră după afișarea rezultatelor: 

Felicitări tuturor!

Vă mulțumesc! Este foarte onorant că am fost apreciată, nu e ușor nici să scrii, dar nici să pătrunzi în țesătura gândului celui care compune, în calitate de cititor!

Am empatizat cu mulți dintre dumneavoastră...mă uit la notele juriului, un 10 se repetă din prima ediție...altul vine ca noutate...

Mulțumesc și celor care mi-au acordat singurul lor 10, celor care mi-au acordat 10, 9,8,7...am ajuns și la un 4, dar cititorul acela a dat un singur 10, ultimului text!!! Ne amintim....

Ce frumoasă este, totuși, trăirea, arderea, cât ne consumă pe noi CUVINTELE!!!

La proză i-am smuls domnului Bidulescu singurul 10...căile Domnului, încurcate...

Eseul a fost un exercițiu, se putea mai bine, mai consistent. Dar l-ați apreciat!

Media bună și pentru proză mă încurajează să continui.

Inspirație vă doresc tuturor!

Mulţumesc! Un lucru neaşteptat cumva, mărturisit neaşteptat, dar sincer dorit să se întâmple. Încă nu am avut timp să mă uit peste rezultate, mulţumesc juriului, din ce am văzut, a fost generos cu mine. Mulţumesc. Felicitări şi pentru numele concursului, e ceva deosebit să spui că ai fost premiat la Alb Hoinar!

felicitări premianţilor , tuturor participanţilor şi mulţumiri juriului!

a fost mult de lucru la jurizarea atâtor texte.

şi da. textele premiate îşi justifică locul obţinut.

ps:

unii şi-au dat note mari (şi nu este vina lor)

în detrimentul celorlalte texte notate cu note foarte mici tocmai pentru a "slăbi" media "adversarilor"

Bine ar fi ca pe viitor votanţii să nu poată vota propriul text. aşa ar fi corect într-un concurs.

dar mediile generale obţinute confirmă un echilibru în calitatea textelor participante. 

rezultatul este foarte bun şi fiecare se poate bucura, în final,  indiferent de media obţinută.

cu sinceritate,

           Felicitări tuturor! Felicitări premianților! Felicitări juriului! Mulțumesc celor care se ocupă de aceste provocări!  Vă doresc inspirație și creații valoroase!

           Mulțumesc celor care au notat creația cu notă maximă, dar și acelora care au scos mai puține puncte din buzunar, pentru că acest sentiment de competiție - bazat pe exigențe de gust pentru tehnică, pentru temă, pentru idee-  mi-a creat un nou început în propria-mi pornire pe acest tărâm al cuvintelor nescrise încă. Vă îmbrățișez cu mare drag și cu respect pentru ceea ce dăruiți!

Felicitari tuturor participantilor, organizatorilor si membrilor juriului! 

nu se poate face un clasament (in ordine descrescatoare a notelor), ca sa fie mai evident care sunt castigatorii primelor locuri?  

Felicitări câștigătorilor și mulțumesc organizatorilor pentru provocare.

Sincere felicitari tuturor! 

Va spun sincer ca nu mi-a fost usor! Din fericire, desi am avut de citit foarte mult, a meritat efortul, calitatea texteleor mi s-a parut multumitoare, unele chiar m-au incantat! 

M-au uimit unele notari ale utilizatorilor la sectia poezie. Notarile sunt subiective, dar au fost cateva cazuri cam ciudate, totusi! 

Tin sa spun ca, desi nu a fost o regula impusa de jurizare, eu am scazut un punct sau doua pentru greseli de gramatica, ortografie si punctuatie. De exemplu, piesa  "Rapirea lui Mos Craciun" e plina de verva, m-a durut faptul ca am am scazut un punct din cauza greselilor, dar, cum am aplicat regula asta tuturor, a trebuit s-o fac si in cazul piesei respective.

Pe ansamblu, materialele au fost bune si felicit din tot sufletul si pe castigatori, dar si pe toti participantii! Si simpatizez din plin cu ceilalti membrii ai juriului: munca serioasa, frate, nu gluma!

    

 

Felicitari premiatilor, participantilor si juriului pentru efortul depus!

Pentru eliminarea autonotării, e nevoie de anonimat. Și note trimise într-un folder, pe mail, fără a fi văzute de ceilalți.

Și mie mi se pare bună ideea, chiar dacă nu se ia nota de la  autonotare în calcul, se întâmplă,  cum a fost  acum, un concurent având un text foarte slab, văzând ce note primește,  să dea și el cu 4 în stânga, în dreapta...Deși procentul lui  e mic, ca om, te supără ...

Felicitări tuturor participanților, juriului și  premianților!

Domnule Ion Lazăr da Coza, de fapt mă adresez tuturor celor care citiți acest mesaj, deoarece am observat, și sunt sigur că nu numai eu, că mai toate lucrările au fost notate în funcție de câte puncte a acumulat până în acel moment, și domnul Teodor Dume explică mai bine situația, propun pe viitor:

- participanții să nu-și poată nota propria lucrare

- votul să fie secret (adică, să apară dor informația că ,,x” a votat la poezie, la proză, etc... iar la închiderea votului să apară și notele, astfel, consider eu, s-ar elimina toate suspiciunile) 

Despre

Ion Lazăr da Coza a creat această reţea Ning.

link-uri utile

              REGULAMENT site

                       **********

http://DIACRITICE.opa.ro/

descarcă AUTO CORECT!

http://DEXonline.ro/

Dicționar de SINONIME

Dicționar de RIME

Haiku, Tanka, Senryu...

           Vă invităm să citiți și:

La ceas aniversar

Figuri de stil

Folosirea virgulei

donații

Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la: 

RO45CECEB00008RON1057488

titular cont: Lazăr Vasilisia 

(CEC Bank)

*

DONATORI,

începând cu septembrie 2021:

 1. Mihaela Popa
 2. Sofia Sincă
 3. Valeria Merca
 4. Ana C. Ronescu
 5. Tudor Cicu

Activitatea Recentă

Ada Nemescu a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Ironia verdelui cărunt a utilizatorului Ada Nemescu
cu 1 oră în urmă
Utilizatorului Dinca Valerian îi place postarea pe blog Ironia verdelui cărunt a lui Ada Nemescu
cu 2 ore în urmă
Utilizatorului Dinca Valerian îi place postarea pe blog felinare și fluturi a lui gina zaharia
cu 2 ore în urmă
Utilizatorului Ada Nemescu îi place postarea pe blog Suflet-ogar a lui Grig Salvan
cu 5 ore în urmă
Postare de log efectuată de Grig Salvan
cu 9 ore în urmă
Grig Salvan a contribuit cu răspunsuri la discuţia Taximetrist de ocazie a utilizatorului Grig Salvan
cu 9 ore în urmă
Grig Salvan a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Rugăciune către Nimfa Uitării a utilizatorului Grig Salvan
cu 9 ore în urmă
Postare de log efectuată de gina zaharia
cu 13 ore în urmă
Postare de log efectuată de Lia Teodora Ianto
cu 14 ore în urmă
Utilizatorului Ioniţă Gabriela îi place postarea pe blog Ironia verdelui cărunt a lui Ada Nemescu
cu 17 ore în urmă
Utilizatorului Ioniţă Gabriela îi place postarea pe blog serenadă pentru atunci a lui Darie Giurgiu
cu 17 ore în urmă
Utilizatorului Ioniţă Gabriela îi place postarea pe blog Despre ea a lui Lia Teodora Ianto
cu 17 ore în urmă
Ada Nemescu a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Ironia verdelui cărunt a utilizatorului Ada Nemescu
ieri
Sofia Sincă a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog De la A la Z a utilizatorului Lia Teodora Ianto
ieri
Sofia Sincă a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Get-beget latin a utilizatorului Costel Zăgan
ieri
Sofia Sincă a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Sfârșit a utilizatorului Lia Teodora Ianto
ieri
Sofia Sincă a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Domnea o liniște... a utilizatorului gabriel cristea
ieri
Sofia Sincă a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Sfinți fără de sinaxar a utilizatorului Nikol MerBreM
ieri
Sofia Sincă a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog O, mai cu seamă a utilizatorului Stanescu Valentin
ieri
Chris a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Citadină a utilizatorului Dan Mitrache
ieri

Antologiile site-ului „ÎNSEMNE CULTURALE”

Labirinturi  2018 AICI

Atlasul cu diezi  2017 AICI

Autograf pentru m(â)ine  2013 AICI

© 2021   Created by Ion Lazăr da Coza.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor