Rolul principal al Bisericii este acela de a trezi conștiințele, sufletele, de a le pregăti pentru întâlnirea cu divinitatea, de a duce lupte pașnice pentru păstrarea păcii și a libertății de exprimare pretutindeni în lume.
Misiunea Bisericii este aceea de a transforma toate zilele sfinților în sărbători, este de asemenea și aceea de a ridica în slavă spiritele iluminate al creștinismului în frunte cu Hristos Mântuitorul.
Fie ea ortodoxă, fie catolică, biserica trebuie să îl reprezinte pe Dumnezeu în sensul că poate ierta această lume plină de greșeli și păcate, să facă să dispară lacrimile din ochii celor care deznădăjduiți, rătăciți în această lume îl caută pe Dumnezeu, caută dreptatea, caută eliberarea de demonii cunoașterii.
Biserica are rolul dat de divinitate să găsească printre toate valurile vremii tulburi, bogăție de cunoaștere a frumuseții vieții, precum culegătorii de perle între valurile necunoscute ale mărilor și oceanelor.
Biserica trebuie să fie implicată total, să participe la eforturile enoriașilor pentru a dobândi fericirea existențială, trebuie să îi ajute pe cei nevoiași, pentru că biserica este și o reală industrie de făcut bani, și ar avea resurse să dea o mână de ajutor celor aflați în nevoi mari.
Preoții ar trebui să fie modele de iluminare, de sfințenie, de îndumnezeire, enoriașii triști și deznădăjduiți să găsească în ei alinare, înțelegere, vindecarea sufletelor.
Din păcate, în mijlocul bisericii sunt foarte puțini cei cu har, care fac pe tot parcursul anului acte caritabile cu cei care au disperată nevoie de ajutor.
Majoritatea preoților sunt lacomi de averi și bani, folosesc zilele de sărbătoare pentru a strânge bani de la enoriași în scop propriu, folosesc fiecare prilej de nuntă, botez sau înmormântare pentru a se îmbogăți.
Sunt mii și mii de cazuri în care bătrâni bolnavi fără copii și-au lăsat prin testament casele, bunurile, terenurile, bisericii din care au făcut parte.
Biserica ortodoxă precum și cea catolică sunt unele dintre cele mai bogate instituții în România, dețin mai mult de un sfert din terenurile României ( păduri, câmpii, dealuri), în România există la ora actuală peste treizeci și cinci de mii de biserici și mănăstiri, din păcate nu există atâtea școli și spitale, deși este mare nevoie de ele în această țară cu oameni preponderenți bolnavi și neșcoliți.
Biserica ortodoxă rusească încurajează războiul crunt din Ucraina, închide ochii la dezastrele create de război, în timp ce ar trebui să se impună în fața lui Putin, demonul infernului terestru, ar trebui să sfătuiască enoriașii pentru ca împreună cu biserica să manifeste în stradă pentru încetarea războiului care durează de aproape doi ani, timp în care războiul lui Putin transformă o țară democratică în ruine.
Biserica românească ar trebui să manifeste în stradă, să ia atitudine împotriva cruntului război, care pune în pericol stabilitatea țării românești.
Biserica ar trebui să participe la crearea de școli și spitale, din păcate bisericile se înmulțesc precum ciupercile după ploaie.
Românii sunt creștinați de mii de ani, își pun speranțe în biserica creștină, își pun soarta în mâinile preoților, așteaptă rezolvarea tuturor problemelor care țin de suflet și spirit dar și de nevoile materiale, de aceea merg des la biserică și se spovedesc, așteptând iertarea de la Dumnezeul care ar trebui să lucreze în preoți.
Biserica ar trebui să înmulțească și să răspândească pretutindeni bucuria de viață, pentru că viața este darul suprem primit de om de la Dumnezeu, pentru nimeni viața nu trebuie să fie un prelung chin.
Biserica mai mult decât oricare alt sistem, ar trebui să creeze si să ofere rețete ale fericirii și realizărilor pe toate planurile spirituale și materiale.
Preoții ar trebui să aibă misiunea sfântă de a fi cei mai iluminați învățători, să îl urmeze pe Hristos învățătorul suprem, să împlinească în toate voința lui Dumnezeu, să fie modele de referință creștină, sacră,
din păcate se adeverește zicala să nu faci ce face popa, însemnând că drumul ales de majoritatea lor este total greșit, și nu respectă voința divinității.




Vizualizări: 26

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Am citit eseul tău, dragă prietenă Floare, binevenit acum la sfârșit de an, când lumea creștin sărbătorește nașterea Mântuitorului Isus Cristos și Anul Nou 2024. În acest context al sărbătorilor de iarnă îți trimit tradiționala noastră urare "La mulți ani!"

dragă prieten Corneliu, mă bucură mult faptul că ai lecturat eseul meu. La mulți ani, cu sănătate fericire și multă inspirație îți doresc și eu.

Despre

Ion Lazăr da Coza a creat această reţea Ning.

conducere site

FONDATORI

ION LAZĂR da COZA - scriitor

VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor Revista „Eminesciana”

ADMINISTRATORI-EDITORI

SOFIA SINCĂ - prozatoare

GABRIELA RAUCĂ - poetă, artistă, realizatoare emisiuni Radio ProDiaspora, redactor Revista „Eminesciana”

AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - scriitoare

MIHAELA POPA - poetă

CARMEN POPESCU - scriitoare, realizatoare emisiuni Radio Vocativ

PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet, cantautor

BOLACHE ALEXANDRU - scriitor

MIHAI KATIN - scriitor

GRIG SALVAN - scriitor, cantautor

ATENȚIE!

Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:

1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie. 

Zile de naştere

Astăzi nu este ziua de naştere a nimănui

donații

Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la: 

RO45CECEB00008RON1057488

titular cont: LAZAR VASILISIA 

(CEC Bank)

*

Pentru acest an au donat:

Gabriela Raucă - 300 Euro

Monica Pester - 300 Lei

Nuța Crăciun - 220 Lei

Maria Chindea - 300 Lei

Tudor Cicu - 300 Lei

Elisabeta Drăghici - 200 Lei

Activitatea Recentă

Pop Dorina a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog treceri a utilizatorului nicolae vaduva
cu 3 ore în urmă
Utilizatorului Pop Dorina îi place postarea pe blog treceri a lui nicolae vaduva
cu 3 ore în urmă
Pop Dorina a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog se scutură o primăvară peste noi a utilizatorului Vasilisia Lazăr
cu 3 ore în urmă
Utilizatorului Pop Dorina îi place postarea pe blog se scutură o primăvară peste noi a lui Vasilisia Lazăr
cu 3 ore în urmă
Pop Dorina a contribuit cu răspunsuri la discuţia Suveica a utilizatorului bolache alexandru
cu 4 ore în urmă
Lui Pop Dorina i-a plăcut discuţia Suveica a lui bolache alexandru
cu 4 ore în urmă
petrut dan a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog din cartea cu tine a utilizatorului petrut dan
cu 5 ore în urmă
Costel Zăgan a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Instigare la dor a utilizatorului Costel Zăgan
cu 6 ore în urmă
Utilizatorului Culiţă Ioan Uşurelu îi place postarea pe blog Egoism (Ion Lazăr da Coza) a lui Vasilisia Lazăr
cu 12 ore în urmă
Utilizatorului Culiţă Ioan Uşurelu îi place postarea pe blog pentru atât de adâncă dragostea ta a lui petrut dan
cu 12 ore în urmă
Utilizatorului Culiţă Ioan Uşurelu îi place postarea pe blog din cartea cu tine a lui petrut dan
cu 12 ore în urmă
Utilizatorului Culiţă Ioan Uşurelu îi place postarea pe blog Cu-aripi de ierburi nalte și descânt - vilanelă* (pastorală) a lui gabriel cristea
cu 12 ore în urmă
Utilizatorului Culiţă Ioan Uşurelu îi place postarea pe blog se scutură o primăvară peste noi a lui Vasilisia Lazăr
cu 12 ore în urmă
Utilizatorului Denisa Curea-Popa îi place postarea pe blog se scutură o primăvară peste noi a lui Vasilisia Lazăr
cu 12 ore în urmă
Utilizatorului Denisa Curea-Popa îi place postarea pe blog E cald și-mbietor la tine-n casă a lui Manuela Munteanu
cu 12 ore în urmă
Vasilisia Lazăr a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Instigare la dor a utilizatorului Costel Zăgan
cu 14 ore în urmă
Vasilisia Lazăr a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog n-am să deranjez niciodată aerul, ca tine, a utilizatorului Maria Mitea
cu 14 ore în urmă
Vasilisia Lazăr a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Scrinul abulic a utilizatorului chindea maria elena
cu 15 ore în urmă
Monica Pester a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog treceri a utilizatorului nicolae vaduva
cu 15 ore în urmă
Utilizatorului Vasilisia Lazăr îi place postarea pe blog gutui în floare (valentă) a lui Stanescu Valentin
cu 19 ore în urmă

Antologiile site-ului „ÎNSEMNE CULTURALE”

„Ecouri din viitor”, 2022 AICI

Atlasul cu diezi  2017 AICI

Autograf pentru m(â)ine  2013 AICI

© 2024   Created by Ion Lazăr da Coza.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor