Adaugă un comentariu
Deși am depășit fascinația întunericului și, din perspectiva aceasta, nu aș putea spune că îmi place poemul, e prea mult întuneric pentru a-mi plăcea, cred totuși că este un poem bun, există și lirism și o tensiune bine orchestrată a metaforelor puternice și a mesajului profund. Eu cred că există talent poetic.
Drag,
Nikol
Ariana, partea cu engleza nu era pentru tine, scuze, m-am lăsat luată de val. Am pornit de la tendința tinerilor de a scrie într-un anume fel și am ținut să subliniez și acest lucru, în continuare, fiind și Ziua limbii române. Regret că s-a nimerit să scriu asta sub textul tău! Nu era cazul aici, deci nu era corect. Am șters, am lăsat doar ce ține de textul tău.
@bolache alexandru comentariul dumneavoastră mi-a adus un zâmbet, vă mulțumesc!
@Mihai Katin apreciez că ați citit. Mă bucur că ați observat tematica gotică, într-adevăr, eu sunt o admiratoare a artei întunecate. Iubesc și blues-ul melancolic, și simfonicul gotic, care înspăimântă. Știu că nu e pe gustul tuturor. Am riscat.
@Vasilisia Lazăr Vă mulțumesc frumos pentru observații și pentru detaliile generoase. Eu scriu, de fel, clasic și feminin, însă, uneori am „accese” de gotic și întunecime, pe care nu doresc să le suprim, fiind parte din mine, plus că macabrul m-a fascinat întotdeauna, de când am citit Poe și Baudelaire. Eu consider că se poate găsi frumosul și în urât. Dar e subiectiv.
De asemenea, sunt o admiratoare a stilului avangardist, de frondă. Pentru că sunt amatoare, nu ajung, poate, la sublimul acestui stil, dar eu încerc. Mai cred că poezia societății de astăzi ar trebui să reflecte zilele, simțurile și bolile moderne din prezent, fără să uităm de trecutul de dinaintea internetului, când poezia avea altă savoare, una mai inocentă, una care respira. S-a scris foarte mult despre trecut și foarte puțin despre prezent.
Este o provocare să fac poezie din lumea postmodernă, una rece, vulgară, lipsită de valori morale, dar tot ce fac este să încerc. De acord, unele cuvinte precum fluturi, stele sunt destul de banale. Am vrut să folosesc aceste simboluri în metafore cât mai creative.
Vă mulțumesc încă o dată! 🙂
strângerea e țintuită de pat pentru o fecioară pe cale să devină femeie
gravurile lamei sunt scrise cu mâna lui lucifer peste mâna lui dumnezeu....ceva m-a dus cu gandul la acel stil gothic modern,la Tarja Turunen spun eu si cred ca nu gresesc....
se scurg pungi de lacrimi
din stomac
din piept
de parcă ni s-a rupt apa
suntem lăuze de atâtea umbre pe care nu le prindem niciodată
sinele nostru e vinilul zgomotos într-un pick-up uzat inrteresanta manuire a cuvintelor in a crea o stare ,un sentiment
și ochii din noi închid pleoapele și ne sărută mințile
câteodată despărțindu-ne ca să nu murim cu aceste versuri incepe un nou poem ,unul extraordinar as zice numai ca Ariana decide daca da sau nu ...
este atata sete de metafora,de zdrobire a linistii ,de adrenalina ce trebuie sa o simtim ca pe un strigat:
https://www.youtube.com/watch?v=SZbqHLxw1GU&pp=ygUXdG9ueSB0dWNr...
you like the blues!
Am dat like pentru încurajare, dar și pentru câteva imagini frumoase, însă există unele versuri care îmi dau impresia că sunt puse acolo doar ca să șocheze. Și o să exemplific:
și sapă gropi în stomac în piept
încet și în reluare
se scurg pungi de lacrimi
din stomac
din piept
de parcă ni s-a rupt apa
suntem lăuze de atâtea umbre pe care nu le prindem niciodată
În primul rând, apa nu se rupe nici în stomac, nici în piept, ca să nu mai vorbim de repetiția stomac/piept care deranjează. Dar sunt și altele. Observ mai nou că tinerii autori nu scriu măcar o poezie fără să folosească unele cuvinte cu tentă sexuală. Apoi fluturii care ies din carne, din stomac și de pe unde mai ies e un cuvânt atât de uzitat în poezie încât ți se face rău.
Dar, după cum am spus, ai și imagini deosebite. În plus, ai mâna formată.
Cu drag!
Interesantă această asemănare a iubirii ca fiind un cuțit fără mâner... și imaginile create mai apoi. Da, mie mi-a plăcut!
Semn de lectură, cu drag!
ION LAZĂR da COZA - scriitor
VASILISIA LAZĂR - poetă, redactor-șef Revista Eminesciana, membră UZPR
ADMINISTRATORI-EDITORI
SOFIA SINCĂ - prozatoare
GABRIELA RAUCĂ (redactor promovare media) - poetă, redactor Radio ProDiaspora, redactor Revista Eminesciana, membră UZPR
ADA NEMESCU - poetă, artist plastic, redactor Revista Astralis și Revista Agora ARTELOR
CARMEN POPESCU (redactor promovare media) - scriitoare, redactor Radio Vocativ, redactor Revista Armonii Culturale, membră UZPR
AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare
MIHAELA POPA - poetă
PETRUȚ DAN (CĂMUI) - poet
BOLACHE ALEXANDRU - poet
MIHAI KATIN - poet
GRIG SALVAN - prozator, cantautor
Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:
1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!
Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie.
Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la:
RO45CECEB00008RON1057488
titular cont: LAZAR VASILISIA
(CEC Bank)
*
Pentru anul trecut au donat:
Gabriela Raucă - 400 Euro
Monica Pester - 600 Lei
Nuța Crăciun - 220 Lei
Maria Chindea - 300 Lei
Tudor Cicu - 300 Lei
Elisabeta Drăghici - 200 Lei
***
Pentru acest an au donat:
Maria Chindea - 200 Lei
Monica Pester - 300 Lei
© 2025 Created by Ion Lazăr da Coza. Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al ÎNSEMNE CULTURALE !
Alătură-te reţelei ÎNSEMNE CULTURALE