De multe ori m-am întrebat dacă cei fericiți sunt cu adevărat fericiți. Cel mai des răspuns pe care mi-l dau, sau pe care-l primesc de la terți, este că doar cei prea săraci cu duhul sunt pe deplin fericiți. Lor nu le plouă, nu le ninge.

  Știm cine și de ce a început războiul dintre Minos și atenieni. Știm, conform unei variante a legendei, că, drept tribut, învinșii trebuiau să arunce anual câte șapte tineri și șapte fecioare în labirintul din Knossos, pentru a fi omorâți și devorați de Minotaur.

  Deși nu suntem Tezeu, care s-a oferit voluntar să intre în bârlogul monstrului pentru a-l înfrunta, noi, cel mai adesea și fără să dorim aceasta, suntem aruncați în tenebrele labirintice ale vieții. Simțind prezența primejdiei și neavând sabia magică sau ghemul salvator al Ariadnei, trebuie totuși să izbândim. Un prim impuls ar fi să ne chemăm prietenii în ajutor. Dar, dacă și prietenii sunt surghiuniți în tenebrele spinoase și întunecoase ale existenței, cum facem să ținem Minotaurul departe de noi, creându-i iluzia că nu suntem singuri și neajutorați, că are cine să ne scoată la un liman senin? Soluția e mult mai simplă decât credem: sinele! Apelarea la el! Poeta Rodica LUPU ne pune la dispoziție un superb manual de utilizare al acestuia, prin cartea sa de poezii: Dă-mi mâna, Niarne. Suntem siguri că acest „manual” va fi parcurs de cei cărora, uneori, le plouă și le ninge. Mulțumim, poeto!

      


Vizualizări: 427

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Draga mea Chris! Ochii mi se apleacă, sub imboldul recunoștinței, asupra celor care au realizat acest frumos proiect! Dă-mi mâna, Niarne , ar fi și azi, o simplă propoziție, dacă echipa de aur, a Insemnelor Culturale, nu s-ar fi întrecut pe sine, dând la iveală personalitatea lui Niarne! Cu sprijinul ei, sub îndrumarea domnului da Coza, iată, ”Dă-mi mâna, Niarne” a prins viață, sub forma unui volum de poeme(confesiuni), pe care-l dedic tuturor, celor care-l citesc! Vă mulțumesc! Cu toată dragostea, Niarne!

Augusta Cristina Călin a spus :

O minunată conversaţie  transpusă în versuri elegante. Felicitări autoarei!

Felicitări celor care au realizat acest frumos proiect! Şi nu în ultimul rând, felicitări Ion Lazăr da Coza pentru frumoasa prezentare.

 

Ce aș putea să mai spun? Cuvintele dumneavoastră de apreciere, aproape, le-au blocat pe ale mele! Sunt onorată și emoționată, considerând că ceea ce mi se întâmplă, de când am pătruns pe acest tărâm al cuvintelor, este un vis ! Da, un vis, la care aspiră orice pământean dornic de poezie! Un vis, la care sincer mărturisesc, n-am visat, dar care s-a întâmplat! Și cum întâmplarea nu este întâmplătoare, mulțumesc lui Dumnezeu și dumneavoastră domnule, Ion Lazăr da Coza, pentru încredere, sprijin și  îndrumare! Mulțumesc întregii echipe cu care ați lucrat, și chiar cred că, nu prea au avut timp de relaxare! Cu toată admirația și prețuirea, Niarne!

Ion Lazăr da Coza a spus :

Dacă aș putea să fac propuneri pentru Cartea de debut a anului (pe lângă alte două-trei din BIBLIOTECA DIGITALĂ a site-ului nostru), Dă-mi mâna, Niarne nu ar avea cum să lipsească!

O poezie calină, dar fermă! Accesibilă, dar originală!

Mulțumim și felicitări, Rodica Lupu!

Mulțumesc albinuțelor! Și iertare dacă această carte v-a scos mai multe fire albe ca de obicei! :)

Cuvintele de apreciere, i-au generat aripi lui Niarne, să zboare în necunoscut, să-ntrebe, să-și dea cu părerea, să iubească, să sufere, să rabde și la câte alte lucruri încă, să mai cugete! V-am simțit pe urmele mele, intervenind ori de câte ori greșeam! V-am apreciat și urmat îndemnul! M-ați adus pe treapta, de unde pot zbura în lume! Mulțumesc  Sofy, mulțumesc tuturor! Apreciere și prețuire, Niarne!

Sofia Sincă a spus :

Dincolo de măiestria versurilor, a meditaţiilor din fiecare poezie a Rodicăi Lupu, dincolo de esteticul reuşit al cărţii, pe mine mă vrăjesc întodeauna prezentările lor, care şi pentru noi, cei ce am pus un umăr la formarea ei, ne surprind. Aştept teribil de curioasă prezentarea făcută de cei doi fondatori. Aici, Ion da Coza s-a întrecut pe sine... a meditat la fericirea terestră faţă cu cea divină. Unde este ea, fericirea? Uite, în câteva clipe ca acestea care-ţi dau fiori şi bucură sufletul pentru realizarea unui frumos de grup.

Felicitări Rodica şi, fără modestie, grupului ce alcătuiesc asemenea minuni.

Sofy

Desigur Gina, Niarne pare să fie  pe ”gustul” tău! El și-a devoalat stările, urmându-și călătoria în jurul întrebărilor, a pătruns în necunoscut cu simpla-i cugetare, a ascultat rostirea tăcerilor, a cuvântat despre propriile-i și nu numai, sentimente, dorințe și vise! Niarnele meu  se identifică cu Niarnele multora dintre noi. De fapt, aceasta am și dorit, să exprim! Mulțumesc pentru cuvintele de apreciere și pentru aportul pe care l-ai oferit, la realizarea acestui proiect! Te rog să primești toată prețuirea lui Niarne!

gina zaharia a spus :

M-ai vrăjit, Niarne! Ai escaladat cele mai înalte piscuri ale luminii și ți-ai răsfirat pânzele stărilor, ca un evantai al timpului tău, îmbogățit cu metafore și noblețe.

Prețuirea mea, din toată inima, Rodica Lupu!

Da, Maria, am văzut! Ascultându-te, urmându-te, s-a dovedit a fi o binecuvântare celestă! Mulțumesc dragă prietenă! Aștept cu nerăbdare întoarcerea mea acasă  pentru a-ți primi felicitările pe viu! Cu drag, Niarne!

chindea maria elena a spus :

Ai văzut draga mea prietenă că răbdarea ți-a fost răsplătită?! Niarne ți-a întins mâna dincolo de oglinda efemerului și ți-a pus în palmă pecetea luminii-ntrupate! Te felicit din toată inima și-s mândră că sunt prietena ta! Și că mi-ai ascultat sfatul întru plinirea un ui vis! Drag, Gerra

Încântată Corina, că Niarne a ajuns și la sufletul tău! S-ar zice că este un trubadur, gata oricând să te încânte cu melosu-i desprins din  corzile inimii sale! Mulțumesc pentru aportul acordat la apariția acestui volum! Cu drag, Niarne!

Corina Militaru a spus :

Ce poate fi mai frumos decat muzica sufletului. Nimic, as spune eu! Versurile tale, mereu o incantare pentru mine, ma indeamna delicat(cum altfel!) sa ascult, sa ascult, sa ascult...

Felicitari, Rodica!

Cu drag, 

Sunt fericită că Gerra mi-a îndrumat pașii către voi! Am descoperit locul unde trăiesc îngerii! Nu exagerez Vasilisia! Atâta lumină răspândiți în jurul vostru încât  slovele strălucesc în poemele  autorilor prezenți  pe site! Mulțumesc încă o dată pentru încrederea și aprecierea poemelor din ciclul Niarne! Ideea cu botezul sinelui, o am de câțiva ani, scriind sub o altă formă! Venind aici, domnul da Coza, m-a determinat să dau poemelor o altă formă, așa au ajuns să aibă prezentarea de acum! Vă mulțumesc pentru ceea ce faceți, iar pentru „Dă-mi mâna, Niarne” încă mai zăbovesc în vârtejul emoțiilor, să pot  spune limpede ce simt! Tocmai de la celălalt capăt al lumii, unde mă aflu, primiți vă rog mulțumirile și gândurile mele de gratitudine! Cu drag, Niarne!  

Vasilisia Lazăr (da Coza) a spus :

O carte frumoasă, cu slove limpezi ca apele de munte. O plăcere a fost pentru mine să lucrez la ea.

Drag de tine și talentul tău, Rodica. De asemenea, același drag pentru Niarne, .

 

 

Mulțumesc din toată inima, Melania! Mă bucură trecerea și semnul lăsat, în pagina lui Niarne! Drag,

Despre

Ion Lazăr da Coza a creat această reţea Ning.

link-uri utile

              REGULAMENT site

                       **********

http://DIACRITICE.opa.ro/

descarcă AUTO CORECT!

http://DEXonline.ro/

Dicționar de SINONIME

Dicționar de RIME

Haiku, Tanka, Senryu...

           Vă invităm să citiți și:

La ceas aniversar

Figuri de stil

Folosirea virgulei

Zile de naştere

Zile de naştere sărbătorite astăzi

Zile de naştere sărbătorite mâine

donații

Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la: 

RO45CECEB00008RON1057488

titular cont: Lazăr Vasilisia 

(CEC Bank)

*

DONATORI,

începând cu septembrie 2021:

  1. Mihaela Popa
  2. Sofia Sincă
  3. Valeria Merca
  4. Ana C. Ronescu
  5. Tudor Cicu

Activitatea Recentă

Ada Nemescu a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Domnea o liniște... a utilizatorului gabriel cristea
cu 1 oră în urmă
gabriel cristea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog O, mai cu seamă a utilizatorului Stanescu Valentin
cu 1 oră în urmă
Utilizatorului gabriel cristea îi place postarea pe blog O, mai cu seamă a lui Stanescu Valentin
cu 1 oră în urmă
Ada Nemescu a postat o fotografie
cu 1 oră în urmă
Ada Nemescu a contribuit cu răspunsuri la discuţia Taximetrist de ocazie a utilizatorului Grig Salvan
cu 1 oră în urmă
Lui Ada Nemescu i-a plăcut discuţia Taximetrist de ocazie a lui Grig Salvan
cu 1 oră în urmă
Utilizatorului Ada Nemescu îi place postarea pe blog Domnea o liniște... a lui gabriel cristea
cu 2 ore în urmă
Grig Salvan a postat o discuţie
cu 4 ore în urmă
Grig Salvan a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Umbră în noapte a utilizatorului Grig Salvan
cu 6 ore în urmă
Postare de log efectuată de Lia Teodora Ianto
cu 6 ore în urmă
Postare de log efectuată de gabriel cristea
cu 6 ore în urmă
gabriel cristea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Abwoon d'bashmaya* a utilizatorului gabriel cristea
cu 6 ore în urmă
gabriel cristea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Sfinți fără de sinaxar a utilizatorului Nikol MerBreM
cu 6 ore în urmă
Utilizatorului Ada Nemescu îi place postarea pe blog Abwoon d'bashmaya* a lui gabriel cristea
cu 9 ore în urmă
Ada Nemescu a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Abwoon d'bashmaya* a utilizatorului gabriel cristea
cu 9 ore în urmă
Ada Nemescu a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Sfinți fără de sinaxar a utilizatorului Nikol MerBreM
cu 12 ore în urmă
Utilizatorului Ada Nemescu îi place postarea pe blog Sfinți fără de sinaxar a lui Nikol MerBreM
cu 12 ore în urmă
Ada Nemescu a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Ironia verdelui cărunt a utilizatorului Ada Nemescu
cu 12 ore în urmă
Postare de log efectuată de Nikol MerBreM
cu 19 ore în urmă
Lui Reus i-a plăcut discuţia pica a lui Mihaela Popa
cu 19 ore în urmă

Antologiile site-ului „ÎNSEMNE CULTURALE”

Labirinturi  2018 AICI

Atlasul cu diezi  2017 AICI

Autograf pentru m(â)ine  2013 AICI

© 2021   Created by Ion Lazăr da Coza.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor