Clipa mult aşteptată a sosit! Afişăm cu drag rezultatele Concursului „Alb hoinar – ediţia a II-a”, concurs desfăşurat pe Site-ul literar-artistic ÎNSEMNE CULTURALE, în perioada 19 ianuarie – 28 februarie, 2016.
       Întâi să dăm „cuvânt” cifrelor existente la ora acestui bilanţ. Aşadar:
       – 36(-3) poezii;
       – 25(-1) proze;

       – patru piese de teatru;
       – trei eseuri;
       – 30 membri au notat poezii;
       – 19 membri au notat (şi) proza;
       – 13 membri au notat (și) piesele de teatru;
       – 17 membri au notat (și) eseurile;

       – 1180 vizite la Regulament;
       – 5020 vizite pe pagina unde s-au postat şi notat poeziile;
       – 2273 (590 pag I + 247 pag II + 357 pag III + 59 pag IV + 1020 pagina de vot) vizite pe paginile unde s-au postat şi notat prozele;

       – 536 vizite pe pagina unde s-au postat şi notat piesele de teatru;
       – 564 vizite pe pagina unde s-au postat şi notat eseurile;
       – 9573 vizite în total.
       Cifrele, cu toată modestia, impresionează!

        Avem sub ochi clasamentele pentru cele patru secţiuni. Neîndoielnic, ierarhizările au născut şi vor naşte controverse. Arareori ne place oglinda prin care ne văd ceilalţi. Durerea aceasta trebuie să ne bucure! Înseamnă că suntem vii, că ne pasă de ceea ce creăm, că uneori parcă scriem cu propriul sânge, jertfindu-ne chiar sănătatea, prietenii, relaţiile etc., deşi a face literatură în ziua de azi e mult mai puțin decât o „vânare de vânt”…

        În alcătuirea clasamentelor, pe lângă votul membrilor, au fost cooptaţi în juriu, alături de mine, Ion Lazăr da Coza, preşedintele juriului şi cofondatorul acestui site, scriitoarea, cu pulbere de aur în cerneala cu care scrie, Veronica Pavel Lerner, apoi un administrator-editor, care s-a dovedit a fi foarte aplicat în comentarii şi aprecieri, o numesc aici pe prof. Ana Cîmpeanu, dar şi pe Mihaela Popa, o poetă a esenţelor delicate. Lor le aducem mulţumiri speciale! De aceleaşi mulţumiri are parte şi coordonatoarea concursului, poeta Vasilisia Lazăr (da Coza), cofondatoare, o furnicuţă pe cinste căreia îi datorăm şi cele douăsprezece frumoase diplome oferite, virtual, premianţilor!...

        A vota… Complicat demers! Şi ingrat!… Când ne apucăm să votăm (discutăm aici doar despre cei care votează cu bunăcredinţă), ridicăm rugi, invocăm muze, moaşte, sfinţi, înaintaşi din Parnas, numai să ne iasă aprecierea cât mai aproape de realitate. Citim, recitim, notăm, renotăm… Şi când credem că am atins perfecţiunea, facem public clasamentul nostru… Ghinion! Tocmai atunci te miri cum de ai nedreptăţit atât de crunt – fie din neatenţie, prostie, generozitate ori zgârcenie – pe X sau pe Y… În zadar, mortul de la groapă nu se întoarce! Şi totuşi a vota este un gest de generozitate şi de respect colegial!... Excepţie fac acei care îşi doresc, dar, efectiv, nu pot vota! Chiar şi lor le mulţumim!

        Pentru a transparentiza şi mai mult procesul de votare, facem următoarea propunere: Premianţii prezentului concurs să fie cooptaţi în juriu pentru concursul viitor! Cooptarea se face doar cu acceptul liber exprimat al celei/celui în cauză. Cum sunt patru secţiuni şi doar trei locuri în juriu, prioritate vor avea premianţii de la secţiunile Poezie, Proză, Dramaturgie.

        Şi din acest concurs vom face o carte virtuală pe care să o aşezăm la loc de cinste pe raftul BIBLIOTECII DIGITALE a site-ului, alături de celelalte bijuterii. Textele nu vor fi corectate.
        Pentru că sunteţi frumoşi, daţi-mi voie să vă îmbrăţişez cu drag!
        Felicitări tuturor!

                                                                                                Ion Lazăr da Coza 

Clasamentele:

(Acestea sunt fotografii și pot fi descărcate.)

***

***

***

***


Regulamentul: AICI

***

AICI s-au votat cele 36 de poezii înscrise

AICI s-au votat cele 25 de proze înscrise

AICI  s-au votat cele 4 piese de teatru înscrise

AICI s-au votat cele 3 eseuri înscrise

Diplomele:

Poezie:

Locul I (Enea Gela): AICI

Locul II (Simion Cozmescu): AICI 

Locul III (Valeria Merca): AICI 

Proză:

Locul I (Ioniță Gabriela): AICI 

Locul II (Angela Dina): AICI

Locul III (Camelia Ardelean): AICI

Dramaturgie:

Locul I (Carmen-Bernadeta Anghel): AICI

Locul II (Elena Agiu-Neacșu): AICI

Locul III (Dante Esperanza): AICI  

Eseu:

Locul I (Enea Gela): AICI

Locul II (Elena Agiu-Neacșu): AICI 

Locul III (Carmen-Bernadeta Anghel): AICI 

Vizualizări: 3238

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Onorată să fac parte din juriu. A fost o notare grea, participanții au avut texte bune, felicitări tuturor!

Felicitări premianţilor, tuturor participanţilor şi mulţumiri juriului!

În ce priveşte notarea, sunt de acord cu votul anonim, dar doar până la finalul concursului, pentru că pentru mine contează mult cine şi cum m-a votat. Ştiu că mulţi dau note mici poeziilor în vers clasic, considerându-le depăşite.

Pentru mine spre exemplu o notă mare primită din partea poetei Gina Zaharia, care scrie şi în vers alb, dar şi în cel clasic (ador cum scrie în vers clasic), e ca un premiu pentru mine.

Mulţumesc celor care au notat poezia mea cu notă maximă, dar  şi celor care au considerat că merită  notă mică. Este concurs şi cine participă riscă  într-un fel sau altul să-i fie notat sufletul.

Eu apreciez aceste concursuri,  de asta şi particip, să văd unde mă poziţionez în rândul cititorilor.

 

Felicitări, organizatorilor! O muncă enormă… Toată stima şi preţuirea mea!

Felicitări tuturor!

Felicitări, tuturor! Am citit cu deosebită plăcere toate creațiile din concurs. Inclusiv poeziile, însă n-am avut timp să aprofundez lecturile. Așadar, am preferat să nu votez. Sper să mă înțelegeți! :)

Din punctul meu de vedere a fost un concurs frumos, de calitate. 

Încă o dată, vă felicit pe toți! :)

În primul rând, vreau să adresez mulțumiri și felicitări tuturor participanților la concurs și celor care au votat (atât juriului, cât și concurenților), pentru curajul și munca pe care au depus-o! Nu e ușor să fii nici în postura de concurent, nici în cea de jurat, mai ales atunci când trebuie să votezi!

Mă bucur de orice concurs la care particip, pentru că îmi oferă șansa să dau tot ce pot din mine, să „scot” ceva cât mai bun; altfel, fără nicio provocare, probabil că m-aș plafona și aș rămâne la un nivel constant forever sau timp îndelungat! În al doilea rând, îmi oferă o doză de adrenalină, ca la LOTO, fiindcă mă întreb: oare, de data asta, cine iese? :-)

M-am bucurat, de asemenea, să văd că notele pe care le-am obținut, atât la poezie, cât și la proză, sunt relativ echilibrate, respectiv de la 7 la 10, cu două mici excepții: Valerian Bedrule, care mi-a dat 4 la poezie, dar pentru care îi mulțumesc sincer! Data trecută mi-a dat 3, asta înseamnă că a constatat o evoluție, ceea ce mă bucură; sper că data viitoare îmi va da 5, apoi 6 și tot așa...! :-)) A doua excepție este nota d-lui da Coza (6), tot la poezie, în contradicție totală cu nota celorlalți jurați, ce m-a frapat și amuzat (într-un fel), fiindcă m-a „văzut“ la un singur punct diferență de poezia de pe ultimul loc, care a obținut, în cea mai mare parte, note foarte mici! Mi-a trecut însă „șocul”, văzând că mai sunt și alții în situația mea! Asta e, gusturile nu se discută și trebuie să acceptăm acest lucru! :-)

Sincer, cel mai teamă mi-a fost, la notare, de doamna Lerner, pe care o știam foarte exigentă în ce privește versul clasic (și nu numai, dar mă refer acum doar la acesta, eu fiind, în primul rând, o poetă a versului clasic). Îi mulțumesc pentru că nota acordată a punctat faptul că m-am străduit să evit asonanțele și rimele „prea“ facile, pe care știam că le depunctează! Ca să nu mai zic de nota de la proză (10) acordată de dânsa, care m-a bucurat enorm, mai ales că, atât proza aceasta, cât și cea de la concursul trecut, sunt inspirate din viața tatălui meu și o să i le dedic, in memoriam, într-un viitor volum!

Mă bucur că, deși poezia mea nu a obținut un loc pe „podium“ (nici nu mă așteptam, fiind conștientă că astăzi se preferă versul liber – cu care eu, din păcate, încă nu rezonez la „cote“ maxime, dar „lucrez“ la asta!) :-), văzând clasamentul voturilor membrilor, observ că a atins cote înalte în inimile majorității cititorilor (locul II), ceea ce nu e puțin lucru, așa că le mulțumesc tuturor celor care, prin nota acordată, m-au votat pe un loc fruntaș în inimile lor!

Îmi pare rău că nu am reușit să votez și piesele de teatru, dar perioada de votare s-a interpus cu unele lucrări, pe care trebuia să le finalizez și, la un moment dat, oboseala și-a spus cuvântul! Inițial, nu credeam că o să pot vota deloc!

În final, mulțumesc organizatorilor pentru diploma acordată la proză (e foarte frumoasă, în culori vesele) :-), care mă onorează și mă obligă! Felicitări tuturor câștigătorilor și... să ne întâlnim în poezie!!

Simion, propunerea cu notarea pana la 47 e oarecum neobisnuita si, sincer, as vrea sa te vad pe tine cum te-ai descurca daca ar trebui sa fii in juriu cu asemenea notari! Eu, cand am notat, mi-as fi dorit sa am dreptul sa dau note cu zecimale. Cand lucrarea, indiferent de sectie, era, de exemplu, intre 7 si 8, trebuia sa ma decid la 7 sau la 8, cand eu as fi pus cu inima deschisa 7.5. Imi spuneam ca, in fond, nota mbr. juriului, fiind o medie, e tot un numar fractionar, si atunci de ce nu si un mbr din juriu ar putea face asta?

In legatura cu notele de 10, nu e vorba de comparatii cu marii poeti, ci de valoarea intrinseca a poemului, valoare care, evident, e apreciata subiectiv. Sigur ca s-ar putea face un ghid de subpuncte, ca la textele scolare, dar aici nu facem un "test", ci un simplu concurs -as zice eu- artistic. Am vazut concursuri unde nu s-a luat niciun 10 si niciun 9, daca poeziile nu au fost evaluate de mbr juriului cu aceste note. Eu personal nu sunt omul care "nu dau 10", dimpotriva, s-a vazut asta. O fac insa numai cand impactul lucrarii asupra mea este foarte puternic. Sa nu uitam ca poezia este o creatie artistica si trebuie sa transmita si emotioneze. Sigur ca, daca ar fi fost posibil, in unele cazuri as fi dat 9.5.

Comparatia de care vorbesti tu, Simion, este numai la sfarsit, dupa ce notele s-au dat. Practic, fiecare lucrare e notata pentru ea insasi, nu in comparatie cu ceilalti. Priveste notele premiatilor la divese sectii si vei vedea ca ele difera. Premiul intai poate fi si 8, si 7, dar si 10, depinzand de notele din concurs. Deci comparatia se face numai la sfarsit, la asezarea in ordine descrescatoare a mediilor, nu atunci cand fiecare evaluator citeste si noteaza lucrarile.

In incheiere, vreau sa remarc inca o data bucuria cu care am descoperit atat de multe talente in acest concurs! Si spun si eu, ca Vasilisa, nu numai premiile conteaza, ci si satisfactia lecturii atator lucrari bune si foarte bune!     

   


Simion Cozmescu a spus :

Sunt de părere că eliminarea autonotării e necesară, e o bătaie de cap în plus, un stres, izvor de griji inutile. Voturile fiecăruia să fie făcute publice la final. Mai este un aspect pe care l-aş lua în considerare, votul în sine, scara valorică. Ce înseamnă un 10 acordat la un concurs? Unii nu dau 10 pentru că nici o poezie din concurs nu întruneşte calităţile pe care ei le consideră necesare, se raportează la Stănescu, Blaga, Eminescu, etc...şi au dreptate. Alţii dau 10 ţinând cont, raportându-se strict la textele din concurs...şi au dreptate. Alţii îmbină amândouă metodele...şi au dreptate. Eu am încercat toate trei variantele cred. Acum am dat 3 de 10, am ţinut cont, am ierarhizat textele conform metodei 2 (mi-am dat 9 mie...şi am avut dreptate, data trecută mi-am dat 7 şi am avut dreptate, am fost undeva pe la mijloc). Aceasta mi se pare cea mai bună metodă, mai corectă..., dar votarea până la 10 nu oferă suficient spaţiu, elasticitate...aş propune ca nota maximă să fie egală cu numărul de texte din concurs..Sunt 47 de texte? Prima poezie în preferinţele noastre o notăm cu 47, apoi 46, etc. Nu cred că e greu, am notat trei poezii cu 10, dar una era de 9,5, alta de 9,8 şi doar una de 10, raportat strict la textele participante...Nici 10, nici 9, nici 8 sau 1 nu sunt absolute, nu sunt egale, un 1 e mai un 1 ca altul :) . Aşa s-ar vota strict pe textele din concurs, influenţa lecturilor, preferinţelor, experienţei personale a fiecăruia simţindu-se indirect, dar consistent...Nu vreau ca cine mă citeşte să îmi dea un 5 pentru că mă compară în sinea lui direct cu Eminescu sau Bukowski, să îmi dea 5 pentru că mă compară cu cei din concurs. Mulţumesc încă o dată pentru premiu, felicit pe Enea Gela, îi felicit pe toţi participanţii, pe membrii juriului şi pe organizatori!

Felicitări tuturor! Cum munca depusă de juriu şi organizatori nu primeşte niciodată premiu, nu-mi rămâne decât să MĂ ÎNCLIN! 

Felicit si eu  pe toti participantii la concursul ,,Alb hoinar'', pe fericitii premianti, de la toate sectiunile, pe cei care au votat (grea misiune...). Am parcurs  postarile trimise la cele trei sectiuni: proza, eseu, dramaturgie si am votat. Nu intru in amanunte. Nu vreau sa concluzionez ca regret acest ''act de respect'', cum il numeste d-l da Coza. Discutabil acest subiect. La sectiunea Poezie am poposit mai mult. Am in fata caietul cu observatiile pentru fiecare postare. La urma urmei, sufletul e cel care da raspunsul.

Doresc sa aduc multumiri d-nei Lisia, in principal, membrilor juriului pentru munca depusa si curajul de a se angaja intr-o actiune pe cat de utila si placuta, pe atat de complicata.

Pretuire, tuturor!

Mulţumiri şi felicitări tuturor celor implicaţi în acest proiect minunat.
O primăvară încununată de tot ce este mai bun şi mai frumos, putere de muncă şi realizări.

Camelia, mă opresc aspra unui aspect din comentariul tău.

Mă iei la rost și întrebi în stânga și în dreapta de ce ți-am dat șase. Dar de ce nu te întrebi dacă zecele ăla chiar l-ai meritat??? Un alt aspect, din câte îmi amintesc, în votul tău au predominat notele 5 și 6! În viziunea ta, nicio creație nu a meritat 8,9 sau 10? Oare astfel nu ți-ai favorizat creațiile? Întreb, doar. 


Camelia Ardelean a spus :

[...]M-am bucurat, de asemenea, să văd că notele pe care le-am obținut, atât la poezie, cât și la proză, sunt relativ echilibrate, respectiv de la 7 la 10, cu două mici excepții: Valerian Bedrule, care mi-a dat 4 la poezie, dar pentru care îi mulțumesc sincer! Data trecută mi-a dat 3, asta înseamnă că a constatat o evoluție, ceea ce mă bucură; sper că data viitoare îmi va da 5, apoi 6 și tot așa...! :-)) A doua excepție este nota d-lui da Coza (6), tot la poezie, în contradicție totală cu nota celorlalți jurați, ce m-a frapat și amuzat (într-un fel), fiindcă m-a „văzut“ la un singur punct diferență de poezia de pe ultimul loc, care a obținut, în cea mai mare parte, note foarte mici! Mi-a trecut însă „șocul”, văzând că mai sunt și alții în situația mea! Asta e, gusturile nu se discută și trebuie să acceptăm acest lucru! :-)

[... ]

stimaţii mei colegi,

- treaba membrilor juriului a fost colosală. şi-au făcut treaba cu responsabilitate şi trebuie să le mulţumim.

- în ceea ce priveşte propunerea mea ca EU SĂ NU_MI POT VOTA PROPRIUL TEXT observ că foarte mulţi sunt de acord cu asta, dar sunt unii care spun că votarea propriului text nu are de a face cu media. total greşit. da, are de a face şi încă foarte mult. fiecare sutime, zecime contează la media generală. în funcţie de sutimile cu pricina se alcătuieşte clasamentul, ori locul unu nu-i egal cu locul trei sau patru.-

- unii au înţeles greşit propunerea spunând că va scade numărul  de votanţi. nu , nu scade cu nimic pentru că acel votant votează toate  textele aflate în concurs, mai puţin al lui.

- scoaterea la suprafaţă a notelor şi numelor celor care participă la concurs trebuie făcută după STOP VOT. în felul acesta nu se "copiază" notele şi nici nu înfluienţează notarea. a fost un text foarte slab notat cu note de 1-2-3 dar s-au găsit şi "specialişti" care l-au notat cu7- 8 şi 9. şi atunci cum se poate menţine echilibrul mediei de final?. 

sper că normele următorului concurs vor fi mult mai obiective.

felicitări tuturor!

toţi am avut de câştigat chiar dacă nu toţi am luat diplome.

Eu am spus că va scade numărul de votanţi ca replică la ce a propus un coleg: să nu mai voteze concurenţii.
Spuneţi că au votat unii texte cu 1-2-3, iar alţii aceleaşi texte cu 7-8-9. Asta arată că votanţii nu s-au inspirat unii de la alţii. Poate au fost câteva excepţii.

Încă nu am făcut un clasament fără autonotare, dar formaţia mea de matematician îmi spune că nu poate în acest caz să se inverseze locul unu cu trei-patru cum afirmaţi!

Cam prea multe suspiciuni. Au fost câteva cazuri de scăpări la votare (creaţii sărite), dar afişându-le colegii au observat şi au anunţat pe respectivii chiar şi pe mesaje private sau direct. Prin noua metodă va fi mai multă muncă pentru anumite persoane de apelări şi răsapelări. Şi dacă după afişarea clasamentului şi bineînţeles a votării cineva reclamă că s-a citit greşit nota lui, se va modifica clasamentul!?

Eu încă o dată apreciez că sistemul de notare a fost destul de bun şi altfel ne vom lega la cap dacă nu ne doare.
teodor dume a spus :

stimaţii mei colegi,

- treaba membrilor juriului a fost colosală. şi-au făcut treaba cu responsabilitate şi trebuie să le mulţumim.

- în ceea ce priveşte propunerea mea ca EU SĂ NU_MI POT VOTA PROPRIUL TEXT observ că foarte mulţi sunt de acord cu asta, dar sunt unii care spun că votarea propriului text nu are de a face cu media. total greşit. da, are de a face şi încă foarte mult. fiecare sutime, zecime contează la media generală. în funcţie de sutimile cu pricina se alcătuieşte clasamentul, ori locul unu nu-i egal cu locul trei sau patru.-

- unii au înţeles greşit propunerea spunând că va scade numărul  de votanţi. nu , nu scade cu nimic pentru că acel votant votează toate  textele aflate în concurs, mai puţin al lui.

- scoaterea la suprafaţă a notelor şi numelor celor care participă la concurs trebuie făcută după STOP VOT. în felul acesta nu se "copiază" notele şi nici nu înfluienţează notarea. a fost un text foarte slab notat cu note de 1-2-3 dar s-au găsit şi "specialişti" care l-au notat cu7- 8 şi 9. şi atunci cum se poate menţine echilibrul mediei de final?. 

sper că normele următorului concurs vor fi mult mai obiective.

felicitări tuturor!

toţi am avut de câştigat chiar dacă nu toţi am luat diplome.

Despre

Ion Lazăr da Coza a creat această reţea Ning.

ATENȚIE!

Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate:

1. Pentru a posta POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

2. Pentru a posta PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

3. Pentru a posta ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

4. Pentru a posta FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

5. Pentru a posta VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie. 

insemneculturale.ning.com

donații

Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la: 

RO45CECEB00008RON1057488

titular cont: LAZAR VASILISIA 

(CEC Bank)

*

Pentru acest an au donat:

MONICA PESTER - 300 lei

NUȚA CRĂCIUN - 220 lei

GABRIELA RAUCĂ - 100 €uro

Activitatea Recentă

Utilizatorului gabriel cristea îi place postarea pe blog Vino când... a lui Mioara Manoilă
cu 1 minut în urmă
Utilizatorului gabriel cristea îi place postarea pe blog Eu sunt a lui Monica Pester
cu 52 minute în urmă
gabriel cristea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Barbut (Ion Lazăr da Coza) a utilizatorului Vasilisia Lazăr
cu 54 minute în urmă
Corneliu Neagu a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Fulg de dor a utilizatorului Corneliu Neagu
cu 56 minute în urmă
Corneliu Neagu a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Vraja împăcării a utilizatorului Corneliu Neagu
cu 59 minute în urmă
Utilizatorului gabriel cristea îi place postarea pe blog Barbut (Ion Lazăr da Coza) a lui Vasilisia Lazăr
cu 1 oră în urmă
Mioara Manoilă a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Cum  păsări de argint străpung afundul a utilizatorului gabriel cristea
cu 1 oră în urmă
Utilizatorului Mioara Manoilă îi place postarea pe blog Cum  păsări de argint străpung afundul a lui gabriel cristea
cu 1 oră în urmă
Mioara Manoilă a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Vino când... a utilizatorului Mioara Manoilă
cu 1 oră în urmă
Monica Pester a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Vino când... a utilizatorului Mioara Manoilă
cu 2 ore în urmă
Monica Pester a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Cum  păsări de argint străpung afundul a utilizatorului gabriel cristea
cu 2 ore în urmă
Chris a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Și-atunci devin a plopilor șoptire a utilizatorului gabriel cristea
cu 5 ore în urmă
Utilizatorului Chris îi place postarea pe blog Și-atunci devin a plopilor șoptire a lui gabriel cristea
cu 5 ore în urmă
Utilizatorului Chris îi place postarea pe blog Trecut a lui Monica Pester
cu 5 ore în urmă
Chris a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Trecut a utilizatorului Monica Pester
cu 5 ore în urmă
Chris a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog dar a utilizatorului Vasilisia Lazăr
cu 5 ore în urmă
Utilizatorului Chris îi place postarea pe blog dar a lui Vasilisia Lazăr
cu 5 ore în urmă
Chris a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog (Cratima poeziei) a utilizatorului Costel Zăgan
cu 5 ore în urmă
Utilizatorului Chris îi place postarea pe blog (Cratima poeziei) a lui Costel Zăgan
cu 5 ore în urmă
Postări de log efectuate de gabriel cristea
cu 5 ore în urmă

Antologiile site-ului „ÎNSEMNE CULTURALE”

„Ecouri din viitor”, 2022 AICI

Atlasul cu diezi  2017 AICI

Autograf pentru m(â)ine  2013 AICI

© 2023   Created by Ion Lazăr da Coza.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor