nu uit să fac zilnic terapie cu Lumină
ea face loc în suflet speranței să revină
acolo unde cântă tainică mandolină
să producă și noaptea liniștea divină.
brocart de Lumină visul mi-l îmbracă
să am cu iubitul pe o stea întâlnire
dorul de el nu mai vrea să treacă
vrea tandrețe și dovezi de iubire.
iubirea noastră de Lună e pecetluită
să nu cadă pradă abisului rapace
cu fericire îmi e inima învăluită
momentul magic varsă farmec și pace.
fluxul de emoții sub al lunii halou
străbate universul precum un ecou.
Adaugă un comentariu
tot ceea ce faceți semenilor mie îmi faceți spune Hristos în numele Lui Dumnezeu în postură de Dumnezeu. sunt mai mult decât modestă pentru că nu îmi consider poemele remarcabile cum ați menționat în comentariul anterior. dar pe alte rețele am aproape o mie de cititori. în cel mai înțelept caz eu pot renunța de a mai posta pe acest site. numai bine vă doresc.
Dar de modestie ați auzit?
Și parcă am mai văzut membri ai USR pe aici, dar ei lasă cititorul să aprecieze ori nu scrierile lor.
Așa că nu m-ați impresionat cu nimic.
d-nă Gina Zaharia politețea este unul dintre Atu-urile caracterului meu și o aplic indiferent de interlocutori. apoi da da da sunt foarte mândră de poezia mea curată așezată cuminte care nu deformează în nici un fel armoniile mentalului universal. nu sunt mai puțin mândră de faptul că sunt poetă recunoscută de USR lucru pe care nu mi-l veți putea lua chiar dacă mă contestați cu replici dure și lipsite de bunul mers al bunei colaborări. toate cele bune și frumoase vă doresc.
Doamnă,
Am renunțat a mai comenta poezia dvs. fiindcă v-ați fixat ideea că sunteți un poet remarcabil și că tot ceea ce postați aici e de valoare (acum sau în posteritate/ greșeală URIAȘĂ că ați gândit să vă așezați pe același piedestal cu Marele Poet!) și nu merită să risipesc timpul cu explicații. Dar cum văd că tot continuați să vă răsfățați pe acest site, în calitate de administrator cu vechime vă rog, de dragul cititorilor, nu mai lăsați impresia că aici sunteți acasă și faceți ce vreți. Ați început o bătălie inutilă. Din respect pentru literatură ne respectăm și noi. Totdeauna s-a ținut cont de părerile celor avizați (mai ales prin natura meseriei/ ex. dna Ana Cîmpeanu, dl Valerian Bedrule) să-și aducă aportul la îmbunătățirea creației. Chiar vă este greu să vă supuneți acestor reguli?
Îmi displace faptul că s-au creat niște grupuri pro și contra. Noi comentăm poezia/textul și atât, nu întoarcem laudele, să fie clar! (Aviz tuturor celor care așteaptă comentarii pozitive nemeritate!)
P.S.: Deși Regulamentul prevede o poezie pe zi și țineți morțiș să-l respectați în acest sens, măcar în memoria fondatorului – marele scriitor Ion Lazăr da Coza care sigur nu ar fi permis așa ceva în cenaclul lui – așezați-vă comod la masa discuțiilor. Și lăsați încheierile acelea pline de politețe (adică false), că nu vă ridică mai presus decât sunteți.
Tot respectul pentru cei care mențin ori se străduiesc să readucă acest site literar la valoarea cuvenită!
Administrator,
Gina Zaharia
dacă stau mai bine și mă gândesc Albert Camus este filozof și romancier nicidecum poet. trebuia să precizez.
d-le J'arrive dați dovadă de o stupidă înțelegere a textului meu. am amintit doar de citatul lui Albert Camus și nicidecum de o asemuire cu magnificul scriitor. am amintit de asemeni de Mihai Eminescu a cărui valoare incomensurabilă a survenit doar după moartea sa. sunteți cred furios degeaba. ați creat o furtună în paharul cu apă. numai bine vă doresc.
d-nă Ana vreau să vă amintesc ce a spus Albert Camus - '' orice formă de cultură este un dar pentru viitor'' și scrierile mele vor rămâne posterității pentru că după moartea mea vor avea o mai mare valoare. așa s-a întâmplat și în cazul marelui poet Mihai Eminescu abia după moartea lui opera lui a devenit o minune a culturii române. toate cele bune și frumoase vă doresc.
stimată d-nă Ana mie îmi este foarte drag acest poem cu notă optimistă, orice asociere cu emblematicul scriitor Ion Heliade Rădulescu mă onorează. Domnia sa spune '' scrieți băieți scrieți''. poezia mea va transcende timpul chiar dacă pare depășită de vremuri. mulțumesc pentru comentariul d-voastră d-na Ana. numai bine vă doresc.
Modificarea tipului de rimă de la o strofă la alta nu se practică în poezia clasică serioasă. Monorima din prima strofă e monotonă. Rimele încrucișate din următoarele două strofe sunt simpluțe. Distihul final e o alegere nu prea inspirată. Multe încercări care ar fi trebuit să stea într-un caiet, încă nu sunt pentru publicare. E modestă, chiar dacă sunt folosite cuvinte neologice precum halou, ecou, rapace și se vorbește de terapie cu lumină, flux de emoții, stilul e de 1840, Ion Heliade Rădulescu. Nu era de publicat încă.
© 2023 Created by Ion Lazăr da Coza.
Oferit de
Embleme | Raportare eroare | Termeni de utilizare a serviciilor
Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al ÎNSEMNE CULTURALE !
Alătură-te reţelei ÎNSEMNE CULTURALE