Pătrund într-un univers doar de mine cunoscut, pătrund în amintire, caut ceva, nu știu ce anume și mă lovesc de imagini ce rătăcesc printr-o ceață fără de sfârșit. Văd doar umbre ce apar și dispar, ce se împletesc ca mai apoi să dispară. Mă lovesc de închipuiri bolnave pe care mintea mea le percepe ca pe ceva real. Este un adevăr ascuns în aceste închipuiri trăsnite, un adevăr ce nu se lasă încă descoperit. Mă aflu în haosul cenușiu al coșmarurilor mele.
Și da! Ajung în amintire.
Ferma groazei.
Simt dezgustul din jurul meu și nu fac nimic pentru al îndepărta. Mă bălăcesc în mizeria disperării, în mocirla creată de inconștiența mea și merg mai departe de parcă totul ar fi normal.
Un somn chinuit fără vise. Am nevoie de o gură de aer proaspăt. Simt că mă sufoc. E ora 6 dimineața și nu cred că pot să mai dorm, ar fi somnul prea chinuit. Sunt transpirat, o transpirație umedă, rece, lipicioasă ce-mi provoacă mâncărimi. Trebuie să fiu precaut când mă scarpin altfel risc să fiu scos din vagon și nu știu cum m-aș descurca cu temperaturile încă scăzute de afară.
Ce aer irespirabil, împuțit și acru!
Stau în fund pe placajul pat, improvizat și privesc în jur. Toți dorm. Sunt patru paturi în vagon. Două pe o parte și alte două pe alta. Sunt suprapuse. Ocupate toate! Sunt înveliți cu haine, rupturi, zdrențe găsite te miri cine știe pe unde. Sub ei saltele putrede îndesate cu vatelină, ajunse până în ultimul grad de uzură. E strigător la cer. Și totuși există și astfel de condiții în care viața își urmează cursul. Sunt mulțumit că m-au acceptat pe jos în vagon. Toată noaptea am tremurat de frig. Nu aveam cu ce mă acoperi. Mi-e groază când mă gândesc la nopțile ce vor urma.
Încă nu s-a luminat de ziuă. Ploaia a încetat de mult, iar afară se simte un miros de primăvară târzie. Ies încet din vagon. Încerc să fac cât mai puțin zgomot. Nu vreau să-i trezesc. Asta mi-ar mai lipsi. Abia reușesc să mă încalț. Picioarele-mi sunt umflate. Șosete? S-a dus vremea lor. Afară cum am bănuit, se simte oboseala unui anotimp bolnav ce face loc unui alt anotimp , la fel de bolnav, plictisitor și idiot precum cel prin care am trecut.
Vreau să urinez. E o problemă și cu urinatul ăsta. Undeva la 100 de metri de tabără (alt cuvânt nu găsesc pentru o asemenea locație), se află o improvizație de w.c., fără ușă, fără acoperiș, cu niște scânduri așezate una lângă alta ce înconjoară o groapă cu marginile cimentate. Nu, în niciun caz nu am să merg acolo. Am vrut să folosesc w.c.-ul în prima zi. Atunci când m-au angajat. Am paralizat, nu reușeam să mă mișc, câtă mizerie, murdărie, scârnăvie ,nu concepeam o astfel de existență și iată totuși există. Mi s-a întors stomacul pe dos. Fecale, excremente peste tot, înăuntru și afară. Mă aflam în fața limitei de jos a degradării umane. Încă o dată, nu puteam concepe o astfel de existență și totuși... fac parte din ea.
Nu cred că voi reuși să mă acomodez cu o astfel de viață. Dar parcă am de ales. Va trebui să calc peste ultima mea fărâmă de mândrie și să merg înainte, cu dezgust, cu scârbă, cu tot ce poate fi mai rău. Nu găsesc nimic, un mic ajutor pentru a ieși din îndobitocirea pe care eu singur, cu bună știință mi-am inoculat-o în creierul obosit, slăbit și învins de atâta amărăciune.
Simt in jurul meu numai dezgust și trebuie să trăiesc cu el.

Vizualizări: 47

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

titlul este ferma groazei 1 - stiu ca am mai citit un text asemanator. fragmentul impacteaza prin imagini. 

Tot ce se poate. Am postat și pe Facebook.  Ideea este că vreau să abordez o altă continuare, ceva mai aproape de realitate. 

Chris a spus :

titlul este ferma groazei 1 - stiu ca am mai citit un text asemanator. fragmentul impacteaza prin imagini. 

Răspunde la discuţie

Despre

Ion Lazăr da Coza a creat această reţea Ning.

conducere site redacție

FONDATORI

ION LAZĂR da COZA - scriitor

VASILISIA LAZĂR - poetă, membră UZPR

ADMINISTRATORI-EDITORI

SOFIA SINCĂ - prozatoare

ADA NEMESCU - poetă, artist plastic, membră UZPR

AUGUSTA COSTIN (CHRIS) - prozatoare

MIHAELA POPA - poetă

GRIG SALVAN - prozator, cantautor

BOLACHE ALEXANDRU - poet

MIHAI KATIN - poet

GABRIELA RAUCĂ - poetă, membră UZPR (redactor promovare media) 

CARMEN POPESCU - scriitoare, membră UZPR (redactor promovare media) 

ATENȚIE!

Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:

1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie. 

Zile de naştere

donații

Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la: 

RO45CECEB00008RON1057488

titular cont: LAZAR VASILISIA 

(CEC Bank)

*

Pentru acest an, au donat:

Gabriela Raucă - 1500 lei

Burtea Corina-Elena - 200 lei

Monica Pester - 350 lei

important!

Activitatea Recentă

Costel Zăgan şi-a partajat postarea de blog pe Facebook
cu 1 oră în urmă
Postare de log efectuată de Costel Zăgan

Poetul ca afiș

Creeznu deranjațisemnatDumnezeuCostel Zăgan, Ode gingașeVezi mai mult
cu 1 oră în urmă
Lui Ioan Muntean i-a plăcut discuţia Prizonier visării a lui ovidiu
cu 2 ore în urmă
Postare de log efectuată de Stanescu Valentin

Valenta: din pom cad dude

din pom cad dude -                 pe casă poc!                        albe roş’ …Vezi mai mult
cu 16 ore în urmă
Gavrilă(David) Giorgiana Teodora a contribuit cu răspunsuri la discuţia Revista „Eminesciana” – revista eternului frumos a utilizatorului Vasilisia Lazăr în grupul EVENIMENTE CULTURALE (RECENZII LITERARE, LANSĂRI DE CARTE, VERNISAJE etc.)
"Revista Eminesciana este superbă!"
cu 16 ore în urmă
Lui Gavrilă(David) Giorgiana Teodora i-a plăcut discuţia Revista „Eminesciana” – revista eternului frumos a lui Vasilisia Lazăr
cu 16 ore în urmă
Lui Gavrilă(David) Giorgiana Teodora i-a plăcut discuţia „Muzica face parte din viața mea” - Interviu cu eleva Sofia Popescu- a lui Cristina Nălbitoru
cu 16 ore în urmă
Lui Gavrilă(David) Giorgiana Teodora i-a plăcut discuţia Târgul Ceramicii Populare Românești „Cocoșul de Hurez” a lui Cristina Nălbitoru
cu 16 ore în urmă
Postare de log efectuată de ovidiu

Singurătatea

ca o cămașă pătată găsită la ghenade la marginea pădurii de cuvinte,se agață de piele și nu te mai…Vezi mai mult
cu 22 ore în urmă
Chris a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Os* (9) a utilizatorului Ghiţă
"mi-a placut acest pamflet, are un aer al altor timpuri..."
ieri
Utilizatorului Chris îi place postarea pe blog Os* (9) a lui Ghiţă
ieri
Cristina Nălbitoru a adăugat o discuţie la grupul
Prezentare grafică

Târgul Ceramicii Populare Românești „Cocoșul de Hurez”

„Arta” olăritului datează de câteva mii de ani, chiar din epoca neoliticului, demonstrată de…Vezi mai mult
ieri
Utilizatorului Florina îi place postarea pe blog Sarut a lui Florina
ieri
Chris a lăsat un comentariu pentru Sofia Sincă
"La multi ani, Sofy! Ne este dor de tine! "
Luni
Chris a contribuit cu răspunsuri la discuţia Apoclipsa Albă a utilizatorului ovidiu
"o frantura de viata. citit cu placere, "
Luni
Lui Chris i-a plăcut discuţia Apoclipsa Albă a lui ovidiu
Luni
Vasilisia Lazăr a lăsat un comentariu pentru Sofia Sincă
"La mulți ani sănătoși, senini și înfloritori, dragă Sofia! Dor de tine! Dor... Dor..."
Luni
Utilizatorului Stanescu Valentin îi place postarea pe blog Sarut a lui Florina
Luni
Postare de log efectuată de Florina

Sarut

Totuna-mi e acum cuprinsul Trist, amurg și nepătrunsDe vechi trăiri și universulCe mi-am dorit să…Vezi mai mult
Luni
Dacu a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Un Psalm umil... a utilizatorului Dacu
"Stimate Domnule Bolache Alexandru,        Vă mulțumesc pentru că ați citit cu…"
Luni

Antologiile site-ului „ÎNSEMNE CULTURALE”

„Ecouri din viitor”, 2022 AICI

Atlasul cu diezi  2017 AICI

Autograf pentru m(â)ine  2013 AICI

© 2026   Created by Ion Lazăr da Coza.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor