Clipa mult aşteptată a sosit! Afişăm cu drag rezultatele Concursului „Labirinturi autumnale – ediţia a II-a”, concurs desfăşurat pe Site-ul literar-artistic ÎNSEMNE CULTURALE, în perioada 18 septembrie – 01 noiembrie, 2015.
       Întâi să dăm „cuvânt” cifrelor existente la ora acestui bilanţ. Aşadar:
       – 39(-1) poezii;
       – 18 proze;
       – două eseuri;
       – două piese de teatru;
       – 27 membri au votat poezii;
       – 20 membri au votat (şi) proza;
       – 17 membri au notat eseurile;
       – 16 membri au notat piesele de teatru;
       – 1301 vizite la Regulament;
       – 3915 vizite pe pagina unde s-au postat şi votat poeziile;
       – 1814 (802 pag I + 1012 pag II) vizite pe paginile unde s-au postat şi votat prozele;
       – 336 vizite pe pagina unde s-au postat şi votat eseurile;
       – 352 vizite pe pagina unde s-au postat şi votat piesele de teatru;
       – 7718 vizite total.
       Cifrele, cu toată modestia, impresionează!
       Şi acum, cu voia voastră, dragi prieteni, câteva păreri ale subsemnatului, deşi numai de părerile lui nu vă este sete…
       Un concurs la care participăm e totuşi o oglindă. Că ne place sau nu ceea ce vedem, că acceptăm sau nu, aceasta depinde de paranoia… pardon! …de egoul fiecăruia/fiecăreia dintre noi!
        Avem sub ochi clasamentele la cele patru secţiuni. Indubitabil, ierarhizările au născut şi vor naşte controverse. Deja s-a dat tonul. Cineva (fără a se implica în votare – lenea e cucoană mare, deh!) a criticat valoarea poeziei laureate şi, implicit, corectitudinea notelor. Ce n-a sesizat Domnia sa e că poezia a luat nota 8,80. Nu nota 10! Dacă primea nota 10, chiar intram în panică… (Eu nu-mi ascund paranoia!) Un alt aspect ce mă îndreptăţeşte să cred în corectitudinea concursului, în onestitatea votanţilor şi a juriului e că printre laureaţi sunt nou-veniţi dar şi membri care nu prea ne frecventează site-ul. Dacă am fi fost ranchiunoşi, noi, organizatorii, am fi tras sfori să-i eliminăm, premiindu-i pe cei mai constanţi postatori, însă onoarea e mai presus de orice! De partea cealaltă, o distinsă membră a remarcat ce era de remarcat la astfel de concursuri: „să vedem cum suntem văzuţi” şi „să ne analizăm, să ne comparăm, să învăţăm şi să continuăm… dacă merită.” Personal, îmbrăţişez toate părerile. Le critic, le laud, însă niciodată nu le condamn!
         În alcătuirea clasamentelor, pe lângă votul membrilor (se pare că a nota toate textele e cel mai bun sistem de votare, şi aici ţin să vă mulţumesc din suflet pentru efortul depus de a vota!), am cooptat în juriu, alături de mine, Ion Lazăr da Coza, preşedintele concursului şi cofondatorul acestui site, pe Vasilisia Lazăr (da Coza), cofondatoare, o furnicuţă pe cinste (ei îi datorăm cele zece frumoase diplome oferite, virtual, premianților!), apoi pe un administrator-editor, care s-a dovedit a fi foarte aplicat în comentarii şi aprecieri, o numesc aici pe prof. Ana Cîmpeanu, dar şi pe Oana Covaci, o poetă cu vers viguros. Lor le aducem mulţumiri speciale! De aceleaşi mulţumiri are parte şi coordonatoarea concursului, prozatoarea Sofia Sincă, administrator-editor pe site. Dar cum să uităm să ne arătăm recunoştinţa dragilor şi generoşilor noştri sponsori care oferă daruri de suflet premianţilor? Îi numim cu drag: scriitoarea Gabriela Ana BĂLAN oferă, ca premiu, un exemplar din elegantul său volum de poezie – „Împăratul de ceară”; scriitoarea Florentina Loredana DALIAN oferă, ca premiu, un exemplar din inspiratul său volum de proză – „Aceeaşi lună peste sat”; scriitoarea Maria GIURGIU oferă, ca premiu, două exemplare din minunatul său roman – „Ingrid”; poeta Melania BRICIU ATANASIU oferă, ca premiu, la fiecare secțiune, câte un exemplar din pătimașul său volum de poezii – „Eu sunt Spartacus”; scriitorul Tudor CICU, membru USR, oferă, ca premiu, trei exemplare din minunatul său volum de povestiri – „Azaplar”!
       Şi din acest concurs vom face o carte virtuală, pe care să o aşezăm la loc de cinste pe raftul BIBLIOTECII DIGITALE a site-ului, alături de celelalte bijuterii. Textele nu vor fi corectate.
        Pentru că sunteţi frumoşi, daţi-mi voie să vă îmbrăţişez cu drag!
        Felicitări tuturor! 

                                                                                                                  Ion Lazăr da Coza

 

***

Şi acum clasamentele:

(Acestea sunt fotografii. Pot fi descărcate pe computerul dvs!)

***

***

***

***

Diplome:

Secțiunea POEZIE

Loc. I - „În vis, Ada Kaleh” de Melania BRICIU ATANASIU AICI

Loc. II - „Întors dintre geruri” de Gina ZAHARIA AICI

Loc. III - „Prin labirinturi autumnale” de Gela ENEA AICI

Secțiunea PROZĂ

Loc. I - „Țara nemângâiaților” de Mihaela Roxana BOBOC AICI

Loc. II - „Copil din flori” de Tudor CICU AICI

Loc. III - „Ultima toamnă” de Camelia ARDELEAN AICI

Secțiunea ESEU

Loc. I - „Albinele mele și umorul lui Gogol” de Tudor CICU AICI

Loc. II - „Amalgam” de Iulia MAZILU AICI

Secțiunea DRAMATURGIE

Loc. I - „Punctul” de Ana-Cristina POPESCU AICI

Loc. II - „Soacrele” de Ioan NĂLBITORU AICI

Descărcați pdf-ul  Concursul „Labirinturi autumnale II”, ebook.pdf

Lista cu participanții și titlurile operelor (pdf)

Regulamentul concursului AICI

39 de poezii participante AICI

18 proze participante (pe două pagini!) AICI și AICI

Două eseuri participante AICI

Două piese de teatru participante AICI

Felicitări tuturor!

Tabele detaliate cu titluri şi autori la poezie și proză:

***

Vizualizări: 4912

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Această statistică îmi pare irelevantă. Fiecare autor ar fi putut să-și dea 10. O să le iau pe autoarele care și-au dat 10. Aceste autoare au dat foarte mulți de 10 (de ex. Gina a dat 13 de 10). :)

Bidulescu Constantin a spus :

Iată şi altă statistică:

Din cei 39 de autori la poezie, au votat 20.

Redau notele atribuite propriei creaţii:

Valeria Merca (Adelaide) 7

Camelia Ardelean 9

Angi Cristea 8

Melania Briciu Atanasiu 9

Simion Cozmescu 7

Tudor Cicu 9

Mihaela Roxana Boboc 9

Denisa Curea Popa 7

Florin T. Roman 1 (?!)

Nădejde Angelina 7

Adelaida Mateescu 8

Lilioara Macovei 8

Bonnie Mihali 8

Constanta Popescu 8

Giurgiu Maria 7

Gina Zaharia 10

Enea Gela 9

Roza Dinvale 10

Mihai Cotea 5

Veronica Pavel Lerner 8

Bidulescu Constantin 7

 

În general notele au fost în ton cu voturile celorlalţi.

Petre, nu striga de prea multe ori „Lupu' la oi!”.

Cine ar fi avut vreun interes să-ți șteargă ție, doar ție, votul?

Cât despre faptul că ai copilărit pe Ada Caleh, asta ai spus-o abia după ce doamna Adelaida Mateescu și cu mine ne-am/te-am întrebat dacă știi care e subiectul în discuție!
Apropo de atenție, vezi că ai scris: Tot ce am spus, am spus cu verb si predicat,


petre ioan cretu a spus :

Nu in privat ti-m trimis notele, unde am scris asa ceva? Daca citesti in diagonala si fara rabdare ce am scris, uite, ma condamni de ceea ce nu am zis. Fiindca eu am scris ca desi am completat toate notele, asa cum mi-ai zis, nu se regasesc pe aceasta pagina. Tot asa, daca citeai ce am scris, chiar am avut fericita ocazie sa mai prind ceva din insula si daca tinem cont de varsta, cred ca tocmai tu nu ai habar de insula... La Restaurantul Dunarea era sef un unchi, fratele lui mama si fiindca intrasem la liceul din Motru (unde fata lui, verisoara mea, a dat examen cu un an inainte si nu a intrat)  si pe chestia asta am stat 3 saptamani in Orsova. Eram uimit de dexteritatea turcului (culmea, il chema Ibrahim) de a invarti ibricile in nisipul fierbinte,  acolo am baut pentru prima data cafea. Plus ca stateam cu orele pe langa turc sa-i ascult tot felul de povesti, de se suparase unchiul pe mine. Si chiar daca nu as fi avut habar despre insula, tot nu este vina mea ca nu rezonez la niste versuri "alandala", ca sa nu le zic idioate, chiar nu mai este vorba gust. Inseamna ca nu am citit amandoi aceeasi poezie. Cum poti sa imbraci toamna in salvari, chipurile pentru a reconstrui starea Ada Kale (este corecta si forma asta) si sa primeasca notele pe care le-a primit. Pun si eu "capacul ultimelor memorii /pe plita încinsă" si ma las pagubas. Gata imi ajunge.

Tot ce am spus, am spus cu verb si predicat, ca este pe undeva un vers identic, din poezia cu pricina, am dat versul si am dat si link-ul unde poate fi gasit. Ce alte predicate si subiecte lipsesc?

Ion Lazăr da Coza a spus :

Petre, mă faci mincinos, ȘI ASTA CHIAR NU SUPORT! Dacă-mi arăți, printr-un Print scrin, mesajul prin care mi-ai trimis, în privat, votul tău cu cele 39 de voturi pentru poezie, îmi fac seppuku! În primul rând, ai votat doar zece poezii, la pagina de poezii, unde ți-am și spus că un vot incomplet nu se ia în considerare și l-am șters fiindcă tu, ca simplu membru, nu aveai cum să mai intervii acolo după 15 minute de la postarea comentului (îți trebuia un nou coment!) și-apoi de ce să-mi fi trimis mie votul tău, în privat, când știai că sub poezii e locul lui??? Când ți-am spus, în glumă, că ți-e frică să votezi toate poeziile, iată răspunsul tău (îmi cer scuze că-l divulg, însă trebuie să-mi apăr onoarea!): „Nu-mi este frica deloc, in primul rand imi asum intodeauna parerile, imi este pur si simplu jena. Din lista mea se subintelegea ce poezii imi plac, plus ca este incomod si neproductiv, de parca as fi pedepsit ca in armata, sa scriu de 100 de ori un ordin tampit...” Reiese de aici că ai fi votat, cumva, toate cele 39 de poezii, sau că aveai de gând să o faci???!!!

Și acum abordez cele două aspecte ridicate de tine: Să înțelegem că ai descoperit un caz de plagiat la poeta Melania Briciu Atanasiu? SPUNE-O CU SUBIECT ȘI PREDICAT!!! Nu te comporta ca o babetă revirginizată! Adă aici poezia plagiată! Adă CV-ul plagiatei! 

Celălalt aspect... De gustibus non disputandum! În românește: Nu te poți c...a în gustul omului!

Apropo, știi cine/ce/cum/care/etc. a fost Ada Kaleh? Îmi lași impresia că nu prea ai habar despre subiectul în discuție. :)

Nu, domnule Crețu, nu doar juriul. Poezia doamnei Melania Briciu a primit media 8 de la public, fiind astfel pe locul al III-lea la public. Locul al III-lea nu e de lepădat. Dacă era pe locul treizeci și noi o ridicam pe unu, aș fi zis, dar ea a fost pe locul trei. Diferențele dintre opțiunile juriului și cele ale publicului au fost foarte mici.

Domnule J' Arrive!, amintesc faptul că poezia premiată a luat nota 8,80. Dacă nu avea greșelile remarcate de dvs, sigur ar fi primit ceva mai mult. Sau poate nu!

Dacă-mi permiteți, intervin în două chestiuni ridicate de dvs:

  1. Spuneți: „Nu putem transfera năravurile pământene în cer.” Cioran a spus (citez din memorie) - „Dacă pisicile ar avea zei, zeii lor ar prinde șoareci!”;
  2. O citați greșit pe autoare: m-am aşezat pe o aşteptare de soare, e vorba de o așteptare de sare (NaCl, sare de bucătărie). Nu-i așa că acum nu mai e chiar atât de rebarbativă așteptarea?

Mă bucură disputele (dar nu cele „de-a surda!”). Înseamnă că site-ul nu-i mort! Și nici noi!

Reciproca,
J' Arrive! a spus :

Impardonabil de multe erori într-o poezie premiată (în vis, Ada Kaleh - Melania Briciu Atanasiu): 

 

- nu mai contează virgula din titlu, nici aceea din interiorul textului, atâta timp cât nu există vreo regulă constantă în folosirea punctuaţiei, pe tot parcursul;

- apă perfidă, frisonul lor, bunica când, câteva versuri; (Se pot evita!)

- „pe terasa cafenelei la colţul de stradă din cer” (Nu putem transfera năravurile pământene în cer. Apoi… obsesia cafelei, a bârfei etc. În cazul acesta, prefer să rămân prin zonă, în Parcul Rece, acolo unde rămânem, de facto.)

- … bucata de soare / dulce şi lipicioasă ca o baclava (Mai nefericită comparaţie nici că se putea - deloc poetică, imundă.)

- m-am aşezat pe o aşteptare de soare (Nici măcar livresc, rebarbativ chiar.)

- mesele dispersate în unghiuri de lumină (!? Asta nu poate constitui o secvenţă poetică, oricâtă imaginaţie avangardistă ar avea cititorul. Şi nu mă plâng de aşa ceva. Cum pot fi mesele dispersate în unghiuri!? Lumina, întâlnind aceste corpuri, da!)

- nisipul clipei l-a acoperit viaţa sub ultima ecluză (Un vers ilar, ilogic şi lipsit de sens poetic. Chiar prost construit.)

- să-mi rămână doar toamnele serioase / până la disperare (Adjectivul folosit nu-i potrivit deloc, aici.)

 

     În urma acestei analize, printr-un actus gratiae, am acordat punctajul textului de faţă. A se vedea în pagina respectivă! 

 

     Nu pot trece cu vederea faptul că textul are aroma unei lumi demult dispărute, cea de pe insula amintită în titlu, aşa cum nu pot anihila suportul, materia primă de care s-a folosit autoarea. Spun doar că tot acest material poate fi prelucrat, rearanjat, cizelat, pentru a ajunge la nobleţea poeziei adevărate. Acum, îi lipseşte strălucirea!

     Aşa cum arată, textul se înscrie perfect în linia altora de acest fel în care autorii, în fuga lor după celebritate, omit multe aspecte, inclusiv pe cititorul cât de cât avizat (nu că aş face parte din această categorie de cititori, aş vrea să fiu bine înţeles), ratând şansa apariţiei unei poezii veritabile.

     Întotdeauna există o dată viitoare unde soarele va străluci, nu va avea aspectul unei lipicioase baclavale.

 

Stimă,

 

Petre, iar ai strigat „Lupu'!”!

După cum ți-am mai spus, tu, ca membru, nu-ți poți modifica comentul decât în următoarele 15 minute de la postare. Și chiar dacă ai fi făcut-o, la observația mea, ce fel de votare ar fi fost aia în care ai fi votat 28 de poezii (10 le aveai votate deja) în 14 minute??? Însă eu am observat abia a doua zi că votul tău e incomplet și ți-am atras atenția, apoi l-am șters ca să nu încurce lumea!...  

petre ioan cretu a spus :

Da am vazut si eu.. m-am molipsit :)

Nu prea am inteles chestia cu „Lupu' la oi!”

Poate chiar tu l-ai sters, din greseala,  crezand ca e notarea veche, cea incompleta. Vroiam sa argumentez ca fara sa cunosc autorul i-am dat nota 4. Nu din alte motive, chiar nu m-a deranjat in niciun fel.  Imi amintesc ca ti-am spus ca am umflat nota la poezia mea (imi dadusem 6)  si la fel de umflate au fost si  notele de 4, pe care nu le notasem initial.


Ion Lazăr da Coza a spus :

Petre, nu striga de prea multe ori „Lupu' la oi!”.

Cine ar fi avut vreun interes să-ți șteargă ție, doar ție, votul?

Cât despre faptul că ai copilărit pe Ada Caleh, asta ai spus-o abia după ce doamna Adelaida Mateescu și cu mine ne-am/te-am întrebat dacă știi care e subiectul în discuție!
Apropo de atenție, vezi că ai scris: Tot ce am spus, am spus cu verb si predicat,

Carmen, tare ne bucurăm că ai avut curajul să te privești în oglinda acestui concurs, a acestui site!

Drag,

Carmen-Bernadeta Anghel a spus :

M-am bucurat sa pot participa la acest concurs.

Sunt inscrisa de putin timp pe site si va multumesc tuturor celor care mi-ati trimis mesaje de Bun venit! Va spun si eu: Bine v-am gasit! si va doresc succes in activitate.

Toate cele bune.

Era odată un ciobănaș. Îl chema Petre. Păzea turma satului... Continuarea (probabil) o găsești pe google.

PS: Aș dori ca măcar un membru să confirme că ți-a văzut votul întreg. Dar să aducă și argumente. Eventual un  print scrin cu „ciotul” din spam sau e-mail.


petre ioan cretu a spus :

Reiau, am copiat notele, am sters mesajul cu notarea incompleta, am scris alt mesaj cu 10 note plus alte 28 de note cu 4. Cum zici ca tu ai sters mesajul, l-ai sters pe cel cu toate notele, fara sa realizez ca nu mi-a fost greu sa scriu de 28 de ori nota 4. De asta am facut paralela cu armata. Ai crezut ca e ala incomplet. Si gata, chestia cu lupu e ca imi vei sterge mesajele sau contul, ca tot nu pricep.

Ion Lazăr da Coza a spus :

Petre, iar ai strigat „Lupu'!”!

După cum ți-am mai spus, tu, ca membru, nu-ți poți modifica comentul decât în următoarele 15 minute de la postare. Și chiar dacă ai fi făcut-o, la observația mea, ce fel de votare ar fi fost aia în care ai fi votat 28 de poezii (10 le aveai votate deja) în 14 minute??? Însă eu am observat abia a doua zi că votul tău e incomplet și ți-am atras atenția, apoi l-am șters ca să nu încurce lumea!...  

  • „Cel ce dreptate vrea cu orice preţ să aibă,/ Vorbind mereu, o va avea.” Johann Wolfgang Goethe



petre ioan cretu a spus :

Eu tot nu vad nimic frumos in "m-am așezat pe o aștepare de sare", de ce nu pe doua, ca stai mai bine? Aceasta sintagma, pe o,  intareste actiunea de a sta la propriu peste asteptare si nu e vorba ca astepti ceva. Ma omori sustinand ca e sublim sa te asezi pe o asteptare. Probabil imbracat cu salvarii, ca sarea trage. Ce sa mai zic si de asteptarea de sare...

Trebuia să planeze și peste acest concurs o undă de suspiciune. Nici că se putea altfel. Ce mai contează că unii am muncit atât!? Ce importanță mai are că am încercat să fim obiectivi până la sânge!? Ce dacă am considerat că transparența și corectitudinea trebuie să rămână punctele noastre forte!? Nu a fost suficient. Cred că ar fi fost mai bine să atașăm aici doar lista câștigătorilor și premiile obținute de fiecare. La majoritatea concursurilor nu stă juriul să dea socoteală de ce a notat cu cât a notat o creație. Convine, nu convine, asta e. Niciodată nu-i poți mulțumi pe toți. Ceea ce m-a deranjat e faptul că domnul Crețu nu prea ne onorează cu postările (în ultima vreme, nu ne mai onorează deloc), nu participă la vot (degeaba spune că a votat, nu a votat, poate doar a dorit să o facă), însă critică ceea ce au votat alții (30 la număr). Cu alte cuvinte, voința/ gustul/ notarea atâtor oameni sunt egale cu zero. Pe de altă parte, domnul Valerian Bedrule care, spre deosebire de d-l Crețu, și-a exprimat aprecierea prin vot (cu subiect și predicat), revine și dumnealui și critică poezia câștigătoare. Aproape același lucru. De ce oare trebuie să călcăm în picioare voința/aprecierea atâtor oameni doar că pentru că nu a ieșit ce am dorit noi să iasă? Nu știu. Probabil pentru a diminua credibilitatea și obiectivitatea concursului, implicit a site-ului. Niciun vot nu este mai presus de celelalte voturi, domnilor. Sunt foarte dezamăgită și mă doare pentru că prin aceste intervenții ați stricat ceva ce putea fi/rămâne frumos.

E păcat că s-a ajuns la aşa ceva, mai ales după munca depusă de organizatori, juriu şi participanţi.

Şi mai ales după un final cu felicitări din partea membrilor şi câştigători şi nesituaţi pe podium.

Eu am organizat 9 (nouă) concursuri lunare de epigrame la care au participat de-alungul celor nouă luni 25 de autori cu 494 epigrame jurizate de fiecare dată de 8-9 epigramişti din ţară şi din Canada. Eu eram singurul care primeam creaţiile, le transmiteam juriului şi apoi ţinând cont şi de votul membrilor întocmeam clasamentul. De fiecare dată am participat şi eu şi bineînţeles că fiind secrete nimeni nu a ştiut care sunt ale mele.

De ce vă spun asta, pentru că am obţinut în urma voturilor de două ori locul întâi şi de vreo trei ori locurile 2-3-4, dar absolut niciun membru sau autor nu a avut de făcut vreo obiecţie în sensul acesta, sau faţă de alte aspecte.

Eu cred că supărarea (legitimă) ar trebui să treacă şi să se continue acest concurs frumos, mai ales că vin Sărbătorile de iarnă.

 Este bine că cei doi domni îşi exprimă părerile după vot, cunoscând acuma autorii, dar dacă ar fi făcut-o pentru mai multe poezii, toate bune şi frumoase, dar aşa numai una criticată, este mai ciudat. Poate şi eu aş fi vrut să aflu păreri despre poezia mea.



Vasilisia Lazăr (da Coza) a spus :

Trebuia să planeze și peste acest concurs o undă de suspiciune. Nici că se putea altfel. Ce mai contează că unii am muncit atât!? Ce importanță mai are că am încercat să fim obiectivi până la sânge!? Ce dacă am considerat că transparența și corectitudinea trebuie să rămână punctele noastre forte!? Nu a fost suficient. Cred că ar fi fost mai bine să atașăm aici doar lista câștigătorilor și premiile obținute de fiecare. La majoritatea concursurilor nu stă juriul să dea socoteală de ce a notat cu cât a notat o creație. Convine, nu convine, asta e. Niciodată nu-i poți mulțumi pe toți. Ceea ce m-a deranjat e faptul că domnul Crețu nu prea ne onorează cu postările (în ultima vreme, nu ne mai onorează deloc), nu participă la vot (degeaba spune că a votat, nu a votat, poate doar a dorit să o facă), însă critică ceea ce au votat alții (30 la număr). Cu alte cuvinte, voința/ gustul/ notarea atâtor oameni sunt egale cu zero. Pe de altă parte, domnul Valerian Bedrule care, spre deosebire de d-l Crețu, și-a exprimat aprecierea prin vot (cu subiect și predicat), revine și dumnealui și critică poezia câștigătoare. Aproape același lucru. De ce oare trebuie să călcăm în picioare voința/aprecierea atâtor oameni doar că pentru că nu a ieșit ce am dorit noi să iasă? Nu știu. Probabil pentru a diminua credibilitatea și obiectivitatea concursului, implicit a site-ului. Niciun vot nu este mai presus de celelalte voturi, domnilor. Sunt foarte dezamăgită și mă doare pentru că prin aceste intervenții ați stricat ceva ce putea fi/rămâne frumos.

„Vasilisia Lazăr, cu tot respectul cuvenit, te-aş ruga să nu te limitezi doar la părerile celor care laudă un text.” (J'Arrive!)

Nicidecum nu am făcut asta, eu m-am limitat doar la părerile celor care critică un text (un singur text).

Nu vreau să mai lungesc această polemică, ce am avut de spus am spus. Și nici nu trebuie să motivez sau să explic de ce am dat o notă mare poeziei în cauză sau oricărui alt text, la fel cum nici d-voastră nu trebuie să explicați de ce ați acordat notele pe care le-ați acordat. Așa ceva nu s-a întâmplat încă la un concurs literar. 

Petre, conform corespondenței dintre noi, la Mesaje private, pe 25 oct. ți-am atras atenția că ai votat greșit (doar zece poezii). Eu, asumându-mi rolul de „cap limpede” în ce privește votarea, de ce să-ți fi șters acel vot incomplet abia după 24-30 de ore, așa cum zici tu că ai fi revotat pe 26 oct? Mai lesne e de crezut că tu, „din jenă pentru notele mici pe care le-ai acordat” (te-am citat din memorie), ți-ai șters imediat acel vot complet, DACĂ EL AR FI EXISTAT VREODATĂ!

Hau-hauuuuuuuuu! Lupu', băăăăăăăăăăăăă!

petre ioan cretu a spus :

Simplu, eu am sters un mesaj cu note, tu un mesaj cu note = 2 mesaje.
Si cum iti explici ca in privat ti-am scris ca am umflat nota pt poezia mea si pe cele cu nota 4? Cele 10 poezii notate initial, erau acele poezii care, parerea mea, meritau notate. Adica nicio nota de 4.

Tot n-am inteles ce are povestea cu lupul, pe care o stiam, cu ceea ce discutam aici.

Ion Lazăr da Coza a spus :

Era odată un ciobănaș. Îl chema Petre. Păzea turma satului... Continuarea (probabil) o găsești pe google.

PS: Aș dori ca măcar un membru să confirme că ți-a văzut votul întreg. Dar să aducă și argumente. Eventual un  print scrin cu „ciotul” din spam sau e-mail.


petre ioan cretu a spus :

Reiau, am copiat notele, am sters mesajul cu notarea incompleta, am scris alt mesaj cu 10 note plus alte 28 de note cu 4. Cum zici ca tu ai sters mesajul, l-ai sters pe cel cu toate notele, fara sa realizez ca nu mi-a fost greu sa scriu de 28 de ori nota 4. De asta am facut paralela cu armata. Ai crezut ca e ala incomplet. Si gata, chestia cu lupu e ca imi vei sterge mesajele sau contul, ca tot nu pricep.

Ion Lazăr da Coza a spus :

Petre, iar ai strigat „Lupu'!”!

După cum ți-am mai spus, tu, ca membru, nu-ți poți modifica comentul decât în următoarele 15 minute de la postare. Și chiar dacă ai fi făcut-o, la observația mea, ce fel de votare ar fi fost aia în care ai fi votat 28 de poezii (10 le aveai votate deja) în 14 minute??? Însă eu am observat abia a doua zi că votul tău e incomplet și ți-am atras atenția, apoi l-am șters ca să nu încurce lumea!...  

Despre

Ion Lazăr da Coza a creat această reţea Ning.

ATENȚIE!

Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:

1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie. 

Zile de naştere

donații

Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la: 

RO45CECEB00008RON1057488

titular cont: LAZAR VASILISIA 

(CEC Bank)

*

Pentru acest an au donat:

Gabriela Raucă - 300 Euro

Monica Pester - 300 Lei

Nuța Crăciun - 220 Lei

Maria Chindea - 300 Lei

Tudor Cicu - 300 Lei

Elisabeta Drăghici - 200 Lei

Activitatea Recentă

Utilizatorului Viorel Grădinariu îi place postarea pe blog vin ploile a lui petrut dan
cu 50 minute în urmă
bolache alexandru a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog rapsodie de Martie a utilizatorului Floare Arbore
cu 1 oră în urmă
bolache alexandru a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Haide a utilizatorului Răduță If. Toader
cu 1 oră în urmă
Utilizatorului bolache alexandru îi place postarea pe blog Haide a lui Răduță If. Toader
cu 1 oră în urmă
Lui Elisabeta Drăghici i-a plăcut videoclipul lui Grig Salvan
cu 2 ore în urmă
Lui Elisabeta Drăghici i-a plăcut videoclipul lui Grig Salvan
cu 2 ore în urmă
Lui Elisabeta Drăghici i-a plăcut videoclipul lui Grig Salvan
cu 2 ore în urmă
BOTICI GABRIELA a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog SONET LXXVII  (Mamă) a utilizatorului BOTICI GABRIELA
cu 4 ore în urmă
Floare Arbore a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog tablou mirabil, multiform a utilizatorului Floare Arbore
cu 6 ore în urmă
Lui Elena Lucia Spătariu Tudose i-a plăcut profilul lui petrut dan
cu 6 ore în urmă
Lui Elena Lucia Spătariu Tudose i-a plăcut profilul lui petrut dan
cu 6 ore în urmă
Elena Lucia Spătariu Tudose şi petrut dan sunt acum prieteni
cu 6 ore în urmă
Mihai Katin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Adam izgonitul a utilizatorului Mihai Katin
cu 8 ore în urmă
Postare de log efectuată de Mihai Katin
cu 8 ore în urmă
Mihai Katin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog o clipă ... a utilizatorului Elisabeta Drăghici
cu 8 ore în urmă
Mihai Katin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog SONET LXXVII  (Mamă) a utilizatorului BOTICI GABRIELA
cu 8 ore în urmă
C.Titi Nechita a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Iarnă pentru Eminescu a utilizatorului C.Titi Nechita
cu 8 ore în urmă
C.Titi Nechita a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog De ziua prieteniei vă spun: Bună seara! a utilizatorului C.Titi Nechita
cu 8 ore în urmă
C.Titi Nechita a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Remember Ion Lazăr da Coza („Definiție”) a utilizatorului Vasilisia Lazăr
cu 8 ore în urmă
C.Titi Nechita a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Mijesc albastre flori a utilizatorului gabriel cristea
cu 8 ore în urmă

Antologiile site-ului „ÎNSEMNE CULTURALE”

„Ecouri din viitor”, 2022 AICI

Atlasul cu diezi  2017 AICI

Autograf pentru m(â)ine  2013 AICI

© 2024   Created by Ion Lazăr da Coza.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor