Textul de mai jos era parţial scris  în momentul în care  Boris Marian Mehr a părăsit siteul.  Când l-am conceput, eram decis să las orice menajamente şi să spun lucrurilor pe nume. Am hotărât să-l termin totuşi şi să-l supun discuţiei dvs. O să înţelegeţi şi singuri de ce.

Am spus  ”părăsit”, folosind un eufemism pentru că a fost, de fapt, dat afară. A fost alungat de aici la fel cum a fost inlăturat de pe “Cititor de proză”  sau de pe "Reţeaua literară". De “Negru pe alb”, mai cunoscut ca siteul plagitorilor - manageri şi al unor nonvalori promovate in fruntea bucatelor, îl leagă o mai veche dragoste cu năbădâi, cu plecări şi reveniri, serenade cântate şefilor şi umilinţe degradante. Este firesc, cine se aseamănă se adună!

A fost fugărit şi din alte locuri, aproape de peste tot. Oriunde a postat a semănat ură, discordie, a împroşcat cu venin. Este suficient de inteligent ca să-şi disimuleze răutatea. Îşi creează alibiuri, minţind cu neruşinare, sau postând sub identităţi false. Vrea să pară mitoman, dadaist, postmodernist, dar nu este. Cameleonic, ca un serial kliller, îşi şterge atent urmele, dar revine cu prima ocazie favorabilă.

Acestea sunt déjà lucruri bine cunoscute. Ce se stie mai puţin este activitatea sa de plagiator. Astfel din postura de redactor la revista on line Faleze de piatră ( Cititor de proză) el o plagiază în 2010 pe poeta şi violonista Bianca Marcovici, membră USR (cunoscută autoare evreică de expresie română, din Israel. Poezia incriminată este "abanos verde de jamaica de boris marian".  Aici am  prezentat  doar două probe, mai sunt şi altele. Culmea este că în răspunsul său plagiatorul îşi recunoaşte cu cinism delictul, motivându-l, jenant, cu asa-zisa lipsă a ghilimelelor.  Ce să vezi, el nu plagiază, el "parodiază". Am lăsat in mod special, primul fragment in extenso pentru că acolo, într-un delir sado masochist, BM îşi face aparent paradoxal un autoportret vitriolant. Citiţi, vă rog, secvenţa “boldată” . Il veţi recunoaşte pe autor şi fără semnătură.

"Subiect: Domnul Moderator al grupului: Boris Marian Mehr, redactor al revistei "Faleze de piatră" a fost acuzat de plagiat aici în Republică, aşteptăm explicaţii de la domnia sa
“Sunt de neînvins, știu doar Că moartea este o supremă metaforă, Cineva spune că nu ține să arate Că există, eu nu cred, Umilința femeii în fața unor câini vagabonzi, Lătrători de duzină, Lingușirea ca armă a lașității, Prințesa trufașă a murit? Falșii maeștri se plimbă printre versuri În pantalonii lor bufanți, Cea mai frumoasă cacialma este în versuri, Gloria se mai câștigă și prin diversiune, Durerea este una, umilința-i alta, Împreună sunt de nesuportat, Paravan, lipsă de discernământ, Răfuieli personale, șantaj, Zece nume pe șapte rânduri, Insinuări, el intră pe fereastră, Te sufocă, te sterilizează, Ființă bolnavă, chelie fermecătoare, Masochist al virtualului, El se autoflagelează, Își pipăie cuvintele prin oglinda spartă, Sinceritatea sa vulgară, ah, drogul fufelor, Zodiac de duzină, ace de gămălie În vârful cozii, venin de lapte, Se caută printre rândurile altora, Urmărește respirația altora, El nu vede lumina, nici soarele, O cârtiță? Vorba lui Hamlet. " Boris Marian…
Adăugat de Dimitrio pentru Dezbateri-Jurnalism literar-Cenacluri literare-Interviuri la 6:58pm în Decembrie 5, 2010

Subiect: AȘTEPT SCUZE DE LA DOMNUL DIMITRIO - Postat de boris marian mehr în Decembrie 6, 2010 la 12:20am pe pagina principala
poemul meu ABANOS VERDE DE JAMAICA și poemul - nepoem al autoarei Bianca Marcovici, DEFĂIMĂRI ( chiar este un poem defăimător) de unde oricare cititor atent remarcă tendința de a parodia și nu de a plagia. Nu am practicat niciodată acest sport, iar dacă aș plagia, aș alege un poet mai de seamă. Desigur, în absurd (…) Boris Marian Mehr PS. Recunosc că m-am bazat pe intuiția reclamantei B. Marcovici, dar m-am înșelat. trebuia să pun ghilimele și să dau explicații în josul paginii
(Adăugat de Emanuel Pope pentru Dezbateri-Jurnalism literar-Cenacluri literare-Interviuri la 12:44am în Decembrie 6, 2010) http://cititordeproza.ning.com/group/cesedezbateinrepublicacititord...

Cred că aţi înţeles acum de ce ipochimenul a tăcut mâlc atunci când noi înfieram un  fenomen, în care el era maestru, plagiatul.

Partea cea mai “frumoasă “însă  abia acum urmează. Veţi vedea faţa ascunsă a lui BM, cea din mesajele adresate unor colegi scriitori, de pe un site de unde fusese alungat. Acolo se dezlănţuie, pentru că speră că nimeni în afară de "andrisant " nu îl va citi.  Din respect faţă de acestia nu le voi da numele. Celor curioşi sau care doresc sa mă verifice le ţin la dispozie linkul necesar:

”Păi, dacă erai atât de mare, ce avea tu cu paraziți ca Boris Marian. Doamne , te-aș duce în Neghev și te-aș lăsa acolo o săptămână singur, să cugeți, ca un mahomedan fanatic. Ce pizda matii ai cu mine? Nici acum nu pricep.Te pup, boule, Boris”.

“Stimabile,
te rog insistent să termini cu prostiile. am impresia că suferi de ceva cumplit. cum se face că eu nu spun absolut niciun cuvânt iar dumneata mă ataci peste tot. mă întreb dacă sunteți sănătos la cap. zău, așa ceva nu am văzut în viața mea, domnule Mehr. Mințiți cu nerușinare și nu vă potoliți. Nu sunteți interesant absolut cu nimic. Sunteți de plâns, iar dacă eu tac înseamnă că nu doresc să-mi pierd vremea inutil cu niște minciuni și aberații colosale”

Ce s-ar mai putea spune despre un astfel de " personaj"?  Ca să relatez cele scrise mai sus,   am făcut doar o selecţie din multiplele exemple pe care le-am găsit. M-am oprit, pentru că aveam impresia că răscolesc într-o latrină, deoarece individul pute îngrozitor. Recunosc că pentru un moment  mi-a fost chiar şi milă. Poate, mi-am zis, este cu adevărat bolnav. Cum spune cineva de pe la noi " nu are toate ţiglele pe casă". Total neadevărat! Recitiţi acum ce afirma el mai sus, dar în altă cheie:

Care  poezie modernistă ! Ce dadaism! BM, o spune clar, şi trebuie să recunosc, tipul are tupeu: Paravan, lipsă de discernământ...

Scopul? Răfuieli personale, șantaj, Zece nume pe șapte rânduri, Insinuări...

Parcă acum sună sună altfel, nu-i  aşa?

BM este, după cum singur îşi pune diagnosticul, o "calciama în versuri". Dacă după ce aţi citit toate cele de mai sus vă  mai este încă  milă de el , vă las să vă fie, dar singuri , mie mi s-a făcut deja greaţă.

VEZI AICI:

http://cititordeproza.ning.com/group/cesedezbateinrepublicacititord...

http://romaniadindiaspora.ning.com/profiles/blogs/mesaje-secrete-si...

Vizualizări: 835

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Cunosc aspecte care ţin de lipsa de minim bun simţ al acestui personaj, nu ştiam însă de plagiat. Eu mai cunosc plagiatori care-şi argumentau gestul deformând înţelesul termenului: "Nu plagiez, sunt doar sub profunda influenţa lui cutare". Dar chiar şi aceştia aveau un dram de bun simţ şi-şi expuneau plagiaturile în medii restrânse, la picioarele aplaudacilor şi de dragul acelor aplauze. A fi însă "sub profunda influenţă a lui cutare" şi să te-avânţi cât mai spre în larg, este curată mojicie. Dar iaca se poate şi aşa: furi şi-ngropi proprietarul în mizerii, astfel toată lumea te va considera proprietar de drept, pentru că puţini îşi pot imagina tupeul abjectului care se urcă pe piatră şi-i face abjecţi pe alţii.

Am impresia că toți cei care ne atingem de Boris încercând să-l contracarăm, devenim exponenții campaniei lui mizerabile. Pentru el miza este replica noastră, cea care îi susține și îi justifică pasul următor. Poți să îl ignori însă la infinit?

Cât despre plagiat, el intră în logica acestui personaj, i se potivește perfect. La baza eșafodajului pe care își clădește judecățile așează plagiatul și o aparentă incoerență care este de fapt masca incapacității lui de a lega pertinent ideile într-un sistem de valori. E mai simplu să pozezi în dadaist decât să urzești logic un ansamblu.

Eu cred că omul îşi bate joc şi se distrează considerându-i pe cei ce scriu pe siteuri literare nonvalori. În spiritul acesta, el văzându-se la dreapta lui Dumnezeu din punct de vedere literar, face băşcălie şi îşi bate joc de ceilalţi. Scopul? Îşi omoară timpul. Are o vârstă, probabil că foarte mult timp şi trebuie să şi-l ocupe cu ceva.

Că este membru USR şi că se crede datorită acestui lucru mare scriitor... asta este o altă problemă. Cele mai mari abjecţii le veţi citi la indivizi din tagma lui... se cred geniali, de altfel a şi spus-o într-un comentariu pe care şi l-a şters ulterior. Susţinea că a fi membru USR trebuie să ai geniu... pe mine personal mă lasă rece atât scriitura lui cât şi faptul că plagiază. Şi dacă mă înjură tot rece mă lasă. Ar trebui să pun preţ pe acest tip de oameni şi nu pun. Sunt mulţi, foarte mulţi şi cocoţaţi sus. În timp vor dispărea, nu-mi fac griji!

Vă dau dreptate, ştiu. Într-un timp l-am urmărit şi eu şi am găsit o serie de lecturi copiate de ici de colo. I-am zis chiar, după care a afişat bibliologia după care ''s-a inspirat''. Este unul dintre cei ce se bat cu pumnul în piept că fac parte din USR, singurul rătăcit... un om în vârstă cu o gravă boală nevricoasă. Nu înţeleg cum s-a împăcat toată viaţa cu această nebunie a sa.

În site-ul nostru a găsit ambianţă pe care a ţinut cu tot dinadinsul s-o tulbure, înţelegere pe care a renegat-o. Fondatorii l-au primit şi reprimit din mărinimie... dar nu poţi schimba caracterul unui ins trecut de 70 de ani. Prin urmare şi-a bătut joc de toată omenia care i s-a oferit.

Sperăm să nu mai bată pe la porţile noastre.

Încă mi-e milă de tine și de părul tău alb, borisicule... Sărmanul, te simți atât de singur... Și n-ai avut nici jucării când era mic... Dacă era băiețel, te-ai fi jucat cu jucăria din dotare (ca Woody Allen), dar nici fetiță, bietul de tine, n-ai fost... te-ar fi luat vreun boschetar sub aripa lui... de aceea, acum, nu-ți găsești locul...

 MUlţumesc dna Mihaela Popa, aşa este corect. Domnule Creţu cred ca acum aveţi răspunsul dorit.

A fost fugărit şi din alte locuri, aproape de peste tot. Oriunde a postat a semănat, ură, discordie, a împroşcat cu venin. Este suficient de inteligent ca să-şi disimuleze răutatea. Îşi creează aliburi, minţind cu neruşinare sau postând sub identităţi false.  Vrea să pară mitoman dar nu este  Cameleonic, ca un criminal în serie, îşi şterge  urmele, dar revine cu prima ocazie favorabilă.

 

E clar: trăiește într-o lume  imaginară, un fel de creator al unui/peste un singur individ (M.B.). Când simte că se cam epuizează aplauzele, și ele forțate de invidie, devine un fel de… fiară. Ca prin scenele sf. Asta s-a văzut cu ochiul liber, în timp. Am urmărit link/urile și rămân uimită. De plagiat nu aveam cunoștință. Încă un salt în abis. Și când mă gândesc că, de Crăciun, chiar eu am pus o vorbă bună să-l reprimim pe site…

 Doamna Gina, nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită :))

gina zaharia a spus :

A fost fugărit şi din alte locuri, aproape de peste tot. Oriunde a postat a semănat, ură, discordie, a împroşcat cu venin. Este suficient de inteligent ca să-şi disimuleze răutatea. Îşi creează aliburi, minţind cu neruşinare sau postând sub identităţi false.  Vrea să pară mitoman dar nu este  Cameleonic, ca un criminal în serie, îşi şterge  urmele, dar revine cu prima ocazie favorabilă.

 

E clar: trăiește într-o lume  imaginară, un fel de creator al unui/peste un singur individ (M.B.). Când simte că se cam epuizează aplauzele, și ele forțate de invidie, devine un fel de… fiară. Ca prin scenele sf. Asta s-a văzut cu ochiul liber, în timp. Am urmărit link/urile și rămân uimită. De plagiat nu aveam cunoștință. Încă un salt în abis. Și când mă gândesc că, de Crăciun, chiar eu am pus o vorbă bună să-l reprimim pe site…

Nu mă consider îndreptăţită să iau parte la discuţii, dar invitaţia mă onorează.  Eu mă consider mai mult un "privitor ca la teatru" şi nu creator. Aşa că din fotoliul meu am văzut activitatea personajului xx în ultimii doi ani. Absolut acelaşi traseu presărat de oripilante manifestări. Eu nu pierd timpul cu lecturi care mă fac să mă simt rău, care îmi strivesc "corola de minuni", dacă sunt mulţi poeţi pe care nu îi înţeleg, căci recunosc - sunt limitată, cel puţin simţirea şi instinctul pentru frumos îmi sunt vii. Fug de circari, de cei care arată mereu cu degetul fără ca eu să văd răul din jur, fug de cerşetorii de aplauze, fug de clevetitori. Acum să fug şi de plagiatori ar fi prea mult, nu sunt demnă de aşa o" onoare", deşi, aşa cum am aflat, chiar şi ideea principală, preluată se numeşte plagiat, oricum mă depăşeşte şi acest aspect. Important este că s-au cernut oamenii şi administratorii sunt cei care decid dacă vor o casă de nebuni, de infecţi sau de creatori de frumos. Eu mă simt minunat pe Însemne culturale şi sunt onorată de găzduire.

 MULŢUMESC TUTUROR PENTRU PARTICIPARE ŞI DISCUŢII. CE POT SĂ SPUN MAI MULT DECÂT AM SPUS? PRIN COMENTARII DOMNIILE VOASTRE V-AŢI ADUS CONTRIBUŢIA CU ASUPRA DE MĂSURĂ!

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care scriitorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. pamphletpetre ioan cretu a spus :Ionel Mony Constantin a spus :

 MUlţumesc dna Mihaela Popa, aşa este corect. Domnule Creţu cred ca acum aveţi răspunsul dorit.

Domnule Mony, sa va spun cinstit, tot nu am inteles, comentariile sunt mult mai explicite. Nu inteleg de ce pamflet?

Personajul cu pricina, duce o campanie urâtă, de denigrare la adresa acestui site şi pe facebook!

Cel care ar trebui prin vârsta pe care o are să dea un exemplu celor tineri, nu face altceva decât murdărească pe unde trece! Jalnic!

Despre

Ion Lazăr da Coza a creat această reţea Ning.

link-uri utile

              REGULAMENT site

                       **********

http://DIACRITICE.opa.ro/

descarcă AUTO CORECT!

http://DEXonline.ro/

Dicționar de SINONIME

Dicționar de RIME

Haiku, Tanka, Senryu...

           Vă invităm să citiți și:

La ceas aniversar

Figuri de stil

Folosirea virgulei

donații

Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la: 

RO45CECEB00008RON1057488

titular cont: Lazăr Vasilisia 

(CEC Bank)

*

DONATORI,

începând cu septembrie 2021:

  1. Mihaela Popa
  2. Sofia Sincă
  3. Valeria Merca
  4. Ana C. Ronescu
  5. Tudor Cicu

Activitatea Recentă

Utilizatorului Gheorghe îi place postarea pe blog în așteptare a lui Elisabeta Drăghici
cu 5 ore în urmă
Postare de log efectuată de Grig Salvan
cu 10 ore în urmă
Utilizatorului Elisabeta Drăghici îi place postarea pe blog Iluzii a lui Lia Teodora Ianto
cu 10 ore în urmă
Utilizatorului Elisabeta Drăghici îi place postarea pe blog Către cititor a lui Gheorghe
cu 10 ore în urmă
Utilizatorului Elisabeta Drăghici îi place postarea pe blog Se-ngână-n boltă ruguri de lacrimi și scântei a lui gabriel cristea
cu 10 ore în urmă
Utilizatorului gabriel cristea îi place postarea pe blog Cea dintâi seară, Arthur Rimbaud a lui Costel Zăgan
cu 10 ore în urmă
Utilizatorului gabriel cristea îi place postarea pe blog 18 Karate a lui Maria-Ileana Tănase
cu 10 ore în urmă
Utilizatorului gabriel cristea îi place postarea pe blog Bună seara! a lui C.Titi Nechita
cu 10 ore în urmă
Utilizatorului gabriel cristea îi place postarea pe blog Între lumi a lui Elisabeta Drăghici
cu 10 ore în urmă
Postare de log efectuată de gabriel cristea
cu 10 ore în urmă
Postare de log efectuată de Elisabeta Drăghici
cu 10 ore în urmă
Postare de log efectuată de Costel Zăgan
cu 16 ore în urmă
Sofia Sincă a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Bună seara! a utilizatorului C.Titi Nechita
cu 20 ore în urmă
Sofia Sincă a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog 18 Karate a utilizatorului Maria-Ileana Tănase
cu 20 ore în urmă
Sofia Sincă a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Către cititor a utilizatorului Gheorghe
cu 20 ore în urmă
Grig Salvan a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Ce vis?... a utilizatorului Grig Salvan
ieri
Utilizatorului Grig Salvan îi place postarea pe blog Bună seara! a lui C.Titi Nechita
ieri
Utilizatorului Gheorghe îi place postarea pe blog Bună seara! a lui C.Titi Nechita
ieri
Ada Nemescu a contribuit cu răspunsuri la discuţia Întoarcere în timp a utilizatorului Grig Salvan
ieri
Utilizatorului Pop Dorina îi place postarea pe blog Învelește-ți inima într-un ziar expirat a lui Răzvan Fugaciu
ieri

Antologiile site-ului „ÎNSEMNE CULTURALE”

Labirinturi  2018 AICI

Atlasul cu diezi  2017 AICI

Autograf pentru m(â)ine  2013 AICI

© 2021   Created by Ion Lazăr da Coza.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor