Clipa mult aşteptată a sosit! Afişăm cu drag rezultatele Concursului „Labirinturi autumnale – ediţia a II-a”, concurs desfăşurat pe Site-ul literar-artistic ÎNSEMNE CULTURALE, în perioada 18 septembrie – 01 noiembrie, 2015.
       Întâi să dăm „cuvânt” cifrelor existente la ora acestui bilanţ. Aşadar:
       – 39(-1) poezii;
       – 18 proze;
       – două eseuri;
       – două piese de teatru;
       – 27 membri au votat poezii;
       – 20 membri au votat (şi) proza;
       – 17 membri au notat eseurile;
       – 16 membri au notat piesele de teatru;
       – 1301 vizite la Regulament;
       – 3915 vizite pe pagina unde s-au postat şi votat poeziile;
       – 1814 (802 pag I + 1012 pag II) vizite pe paginile unde s-au postat şi votat prozele;
       – 336 vizite pe pagina unde s-au postat şi votat eseurile;
       – 352 vizite pe pagina unde s-au postat şi votat piesele de teatru;
       – 7718 vizite total.
       Cifrele, cu toată modestia, impresionează!
       Şi acum, cu voia voastră, dragi prieteni, câteva păreri ale subsemnatului, deşi numai de părerile lui nu vă este sete…
       Un concurs la care participăm e totuşi o oglindă. Că ne place sau nu ceea ce vedem, că acceptăm sau nu, aceasta depinde de paranoia… pardon! …de egoul fiecăruia/fiecăreia dintre noi!
        Avem sub ochi clasamentele la cele patru secţiuni. Indubitabil, ierarhizările au născut şi vor naşte controverse. Deja s-a dat tonul. Cineva (fără a se implica în votare – lenea e cucoană mare, deh!) a criticat valoarea poeziei laureate şi, implicit, corectitudinea notelor. Ce n-a sesizat Domnia sa e că poezia a luat nota 8,80. Nu nota 10! Dacă primea nota 10, chiar intram în panică… (Eu nu-mi ascund paranoia!) Un alt aspect ce mă îndreptăţeşte să cred în corectitudinea concursului, în onestitatea votanţilor şi a juriului e că printre laureaţi sunt nou-veniţi dar şi membri care nu prea ne frecventează site-ul. Dacă am fi fost ranchiunoşi, noi, organizatorii, am fi tras sfori să-i eliminăm, premiindu-i pe cei mai constanţi postatori, însă onoarea e mai presus de orice! De partea cealaltă, o distinsă membră a remarcat ce era de remarcat la astfel de concursuri: „să vedem cum suntem văzuţi” şi „să ne analizăm, să ne comparăm, să învăţăm şi să continuăm… dacă merită.” Personal, îmbrăţişez toate părerile. Le critic, le laud, însă niciodată nu le condamn!
         În alcătuirea clasamentelor, pe lângă votul membrilor (se pare că a nota toate textele e cel mai bun sistem de votare, şi aici ţin să vă mulţumesc din suflet pentru efortul depus de a vota!), am cooptat în juriu, alături de mine, Ion Lazăr da Coza, preşedintele concursului şi cofondatorul acestui site, pe Vasilisia Lazăr (da Coza), cofondatoare, o furnicuţă pe cinste (ei îi datorăm cele zece frumoase diplome oferite, virtual, premianților!), apoi pe un administrator-editor, care s-a dovedit a fi foarte aplicat în comentarii şi aprecieri, o numesc aici pe prof. Ana Cîmpeanu, dar şi pe Oana Covaci, o poetă cu vers viguros. Lor le aducem mulţumiri speciale! De aceleaşi mulţumiri are parte şi coordonatoarea concursului, prozatoarea Sofia Sincă, administrator-editor pe site. Dar cum să uităm să ne arătăm recunoştinţa dragilor şi generoşilor noştri sponsori care oferă daruri de suflet premianţilor? Îi numim cu drag: scriitoarea Gabriela Ana BĂLAN oferă, ca premiu, un exemplar din elegantul său volum de poezie – „Împăratul de ceară”; scriitoarea Florentina Loredana DALIAN oferă, ca premiu, un exemplar din inspiratul său volum de proză – „Aceeaşi lună peste sat”; scriitoarea Maria GIURGIU oferă, ca premiu, două exemplare din minunatul său roman – „Ingrid”; poeta Melania BRICIU ATANASIU oferă, ca premiu, la fiecare secțiune, câte un exemplar din pătimașul său volum de poezii – „Eu sunt Spartacus”; scriitorul Tudor CICU, membru USR, oferă, ca premiu, trei exemplare din minunatul său volum de povestiri – „Azaplar”!
       Şi din acest concurs vom face o carte virtuală, pe care să o aşezăm la loc de cinste pe raftul BIBLIOTECII DIGITALE a site-ului, alături de celelalte bijuterii. Textele nu vor fi corectate.
        Pentru că sunteţi frumoşi, daţi-mi voie să vă îmbrăţişez cu drag!
        Felicitări tuturor! 

                                                                                                                  Ion Lazăr da Coza

 

***

Şi acum clasamentele:

(Acestea sunt fotografii. Pot fi descărcate pe computerul dvs!)

***

***

***

***

Diplome:

Secțiunea POEZIE

Loc. I - „În vis, Ada Kaleh” de Melania BRICIU ATANASIU AICI

Loc. II - „Întors dintre geruri” de Gina ZAHARIA AICI

Loc. III - „Prin labirinturi autumnale” de Gela ENEA AICI

Secțiunea PROZĂ

Loc. I - „Țara nemângâiaților” de Mihaela Roxana BOBOC AICI

Loc. II - „Copil din flori” de Tudor CICU AICI

Loc. III - „Ultima toamnă” de Camelia ARDELEAN AICI

Secțiunea ESEU

Loc. I - „Albinele mele și umorul lui Gogol” de Tudor CICU AICI

Loc. II - „Amalgam” de Iulia MAZILU AICI

Secțiunea DRAMATURGIE

Loc. I - „Punctul” de Ana-Cristina POPESCU AICI

Loc. II - „Soacrele” de Ioan NĂLBITORU AICI

Descărcați pdf-ul  Concursul „Labirinturi autumnale II”, ebook.pdf

Lista cu participanții și titlurile operelor (pdf)

Regulamentul concursului AICI

39 de poezii participante AICI

18 proze participante (pe două pagini!) AICI și AICI

Două eseuri participante AICI

Două piese de teatru participante AICI

Felicitări tuturor!

Tabele detaliate cu titluri şi autori la poezie și proză:

***

Vizualizări: 4546

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Cum spuneam mai sus: Hai să lăsăm la latitudinea D-sale dacă se deconspiră au ba! Și ce-ar fi viața fără pic de mister? :)

Drag,


Enea Gela a spus :

Aş bănui, dar nu-mi permit...îi ştiu stilul, rafinamentul imagistic....

Dragă Mihaela, familia aceasta minunată - ÎNSEMNE CULTURALE - o alcătuim cu toții: autori, cititori, chibiți... Și, ca într-o familie adevărată, mai sunt și certuri... dar, sper, nu radicale! :)

Mihaela Suciu a spus :

Felicitări tuturor: participanți, juriu și câștigători! 

Însemne Culturale - Te îndrăgesc!

Ar fi frumos ca toți să fim pe primul podium deodată, dar din motive de securitate e bine să urcăm pe rând. Nu vă înghesuiți și nu încingeți atmosfera! Atenție! Dacă vă încingeți, tot pe rând, vă va răcori cu un duș rece șefu' - pompierul de serviciu. 

Mai în glumă, mai în serios, pentru mine sunteți o familie literară deosebită. Mulțumesc!

Cui trimiteți cartea pe care o oferiți ca premiu la concursul de pe ÎNSEMNE CULTURALE? Hotărâți dvs. Apoi aflăm adresa norocosului. Apoi...

Încă o dată mulțumim!

Stimă,


Florentina Loredana Dalian a spus :

Cui și la ce adresă trebuie să trimit cartea? Vă rog să-mi răspundeți pe adresa de e-mail, intru rar pe site.

Multumesc,

FLD

Cartea o voi trimite autorului al carui text de proza mi-a placut cel mai mult, chiar daca nu se afla printre castigatori: textul nr. 3 - Note de jurnal pe-o frunza de stejar - Florin T Roman.
Daca trebuie sa trimit unuia dintre castigatori, atunci o trimit castigatoarei locului I - Mihaela Roxanda Boboc (pe locul 2 in preferintele mele, alături de textul d-lui Cicu, însă dumnealui are cartea mea)). Va rog decideti cum e bine (caruia din cei doi) si sa imi spuneti adresa.
Va multumesc,

Loredana Dalian

„Care public?” Consideram că cei care au votat (cel puțin) fac parte din public. De ce anulați atâtea voturi, d-le Crețu? E strict părerea d-voastră tot ce ați scris aici. Mie metafora „așteptare de sare” mi se pare superbă. Nu mai stau să analizez restul. Numai bine!

petre ioan cretu a spus :

Uf, nu am zis nimic de vreun dezacord, ci despre imaginea bucăţii de soare ca o baclava, parcă şi văd bucăţi de soare convertite în neutrino și radiație solară. Nu vi se pare a fi de râsu plânsu? Cât ce priveşte versul Heaven Poems for a Street Corner, nu seamănă, este identic cu versul dumneavostră. Dar nu ăsta-i baiul, ci imaginile aproape zgubilitice:

  - "aștepare de sare", oricât m-aş strădui nu pot lega în niciun fel sarea de aşteptare;

  - "mesele  dispersate doar în unghiuri de lumină", de ce să fie împrăştite mesele numai şi numai "în unghiuri de lumină" şi ce sunt aceste "unghiuri de lumină"? Puteţi să mă dumiriţi şi pe mine, cel nepăstuit şi neştiutor?

  - sau cum mă poate bântui un frison, fie el al amintirilor (sâc - pentru frisonul amintirilor), care, colac peste pupăză, nu mai sunt ale dvs. (sâc) - "amintirile nu mai sunt ale mele dar mă bântuieîncă frisonul lor";

  - ce aş putea să spun despre şalvarii toamnei?

  - etc.


Nu văd de ce să vă supăraţi de cele spuse de mine, fiindcă este neomenesc ca cineva să scrie numai şi numai poezie bună, fiindcă nedumeririle mele nu sunt răutăcioase şi nici nu mă consider cumva nedreptăţit, chiar dipotrivă, m-am mirat că am luat note mari. Dacă sunt obiectiv cu însăilarea mea, de ce nu aş fi obiectiv când îmi exprim uimirea şi pentru notele obţinute de dvs.

Cât despe faptul că ceea ce scrieţi place, adică are "priza la public", v-aţi pus şi întrebarea... care public?

Cât priveşte acele cuvinte de laudă, pe care spuneţi că vi le-am spus,  pe site-ul "Ars poetica", dacă le-am spus (totuşi nu-mi amintesc ce premiu aţi luat), nu au fost pentru că aţi participat pe site-ul cel păstoresc, ci pentru că le-aţi meritat (în cazul în care am spus acele cuvinte de laudă - nu sunt în niciun fel mieros, abscons, alunrcător, dimpotrivă).

Acum pentru că nu-mi place poezia dvs. cad în derizoriu? Să fim serioşi doamnă, asta-i o altă chestie de gâgă.

Şi da, aveţi dreptate cu „de la sublim la grotesc nu exista decat un singur pas", pas pe care, din păcate cu poezia asta l-aţi făcut foarte apăsat.

Să auzim numai de bine. Weekend plăcut.


Melania Briciu Atanasiu a spus :Melania Briciu Atanasiu a spus :

Stimate domnule Cretu, "stau pe o asteptare de sare" de ceva vreme si nu inteleg de unde atata inversunare subita, oarba impotriva poeziei mele... ori poate va deranjeaza mai degraba persoana mea? Inclin sa cred ca da , desi nu cunosc nici un motiv care sa fi determinat o asemenea atitudine din partea dumneavoastra. Nu eu sunt cea care m-am autovalorificat si autopremiat si nu este nici primul "accident" de acest gen cand, (sa va citez cu exactitate termenul ), o "bazdaganie" de a mea este premiata. Ce ne putem face? Am priza la public se pare, cu toate imperfectiunile mele, care in opinia domniei voastre nu suna romaneste! Aici insa as citi cu atentie: "toamna...

se înfruptă lacom din bucata de soare
dulce și lipicioasă ca o baclava"

Unde vedeti dumneavoastra aici vreun dezacord gramatical?

Ceea ce ma nedumireste pe mine este faptul ca in urma cu un an, atunci cand eram membra a cenaclului condus de dumneavoastra, nu ati avut decat cuvinte de apreciere la adresa creatilor mele si nu v-ati ofensat nici atunci cand la concursul de poezie si proza scurta pe care l-ati organizat in iarna am castigat la fiecare sectiune cate o mentiune. Desigur, alte doua "accidente nefericite”
Cat despre voalata acuzatie de plagiat, v-as ruga sa va temperati, controlati nitel . Am intrat acum, pentru prima oara pe pagina autoarei pe care ati amintit-o... ce sa va spun? Seamana dar nu rasare! Deci, sa piara de acum incolo toti cei care vor mai indrazni sa foloseasca expresia non-grata: "coltul de strada"...si, Doamne fereste sa-si mai si inchipuie cineva,in nemernicia sa, ca o asemenea locatie ar fi posibila de descoperit in cerul cu ingeri, "mese dispersate doar in unghiuri de lumina", etc. 

Opriti-va, din consideratie pentru propria dumneavoastra persoana si nu incercati cu tot dinadinsul sa cadeti in derizoriu! La cultura dumneavoastra generala stiti prea bine ca „de la sublim la grotesc nu exista decat un singur pas"!

Stimate domnule petre ioan cretu, ati fost candva pe insula Ada Kaleh?

Gând la gând cu bucurie!

Cât privește prezentarea rezultatelor, am căutat (și-mi place să cred că am găsit) o modalitate de a accesa cu ușurință toate paginile acestui concurs și de cei mai puțin familiarizați cu site-ul...

Pup,

Vasilisia Lazăr (da Coza) a spus :

Felicit pe toți participanții, pe câștigători, pe membrii juriului și pe organizatori! Și așteptăm cu nerăbdare concursul din iarnă. Nu pot trece cu vederea modul impecabil în care au fost aranjate aceste rezultate în tabele de către dragul nostru fondator de site Ion Lazăr da Coza. Am fost martora acestui uriaș efort pentru care îi mulțumesc, dar îl asigur că a meritat. (site-ul lucrului bine făcut!)  :

Ai dreptate, Ica Matei - întotdeauna e loc de mai bine!

ica matei a spus :

Felicitari organizatorilor, concurentilor si castigatorilor!

Multumiri organizatorilor si tuturor celor care au votat.

Sa ne intalnim cu bine la urmatorul concurs, unde, poate, vom fi mai buni -invatand din greseli, avand experienta concursurilor trecute.

cu drag de voi, mereu...

Petre, mă faci mincinos, ȘI ASTA CHIAR NU SUPORT! Dacă-mi arăți, printr-un Print scrin, mesajul prin care mi-ai trimis, în privat, votul tău cu cele 39 de voturi pentru poezie, îmi fac seppuku! În primul rând, ai votat doar zece poezii, la pagina de poezii, unde ți-am și spus că un vot incomplet nu se ia în considerare și l-am șters fiindcă tu, ca simplu membru, nu aveai cum să mai intervii acolo după 15 minute de la postarea comentului (îți trebuia un nou coment!) și-apoi de ce să-mi fi trimis mie votul tău, în privat, când știai că sub poezii e locul lui??? Când ți-am spus, în glumă, că ți-e frică să votezi toate poeziile, iată răspunsul tău (îmi cer scuze că-l divulg, însă trebuie să-mi apăr onoarea!): „Nu-mi este frica deloc, in primul rand imi asum intodeauna parerile, imi este pur si simplu jena. Din lista mea se subintelegea ce poezii imi plac, plus ca este incomod si neproductiv, de parca as fi pedepsit ca in armata, sa scriu de 100 de ori un ordin tampit...” Reiese de aici că ai fi votat, cumva, toate cele 39 de poezii, sau că aveai de gând să o faci???!!!

Și acum abordez cele două aspecte ridicate de tine: Să înțelegem că ai descoperit un caz de plagiat la poeta Melania Briciu Atanasiu? SPUNE-O CU SUBIECT ȘI PREDICAT!!! Nu te comporta ca o babetă revirginizată! Adă aici poezia plagiată! Adă CV-ul plagiatei! 

Celălalt aspect... De gustibus non disputandum! În românește: Nu te poți c...a în gustul omului!

Apropo, știi cine/ce/cum/care/etc. a fost Ada Kaleh? Îmi lași impresia că nu prea ai habar despre subiectul în discuție. :)petre ioan cretu a spus :

Acum, pentru  ca am scris o poezie proasta, nu inseamna ca nu am dreptate cu ceea ce am scris despre poezia, care s-a dovedit castigatoare si aici nu mai este vorba doar de gust.

Dupa cum ti-am mai spus si in pivat (sunt nedumerit ca notele mele nu apar, le-am completat si erau atatea note cate poezii erau pe site, ca nota mea si a celor carora le-am dat nota 4, sunt umflate. Mie-mi dadusem 6, desi nota era intre 4 si 5), totusi mirarea mea ramane. Mirarea legata de notele primite de poezia care a si castigat, pe langa umorul involuntar cu salvarii castanii, "aștepare de sare", cu monumentalul vers  "mesele dispersate doar în unghiuri de lumină", tu ai tradus Heaven Poems for a Street Corner? Daca ai tradus, atunci da o cautare pe Goagal si vei da si de pagina web a poetei Talena Lachelle Queen.

E posibila si o banala potrivire. Fie, dar ce zici de celelalte versuri date de mine exemplu? Nu am nici cea mai mica frustrare, spun doar ca nu bazdagania respectiva nu merita premiul. Atat ce am scris eu, dar mai ales ce a scris doamna premianta, meritau doar lingura de lemn. Cum poate sa fie soarele "dulce și lipicioasă ca o baclava" sau cum traduci in limba romana "nisipul clipei l-a acoperit viața sub ultima ecluză"?
Sau ce mama mia vrea sa se spuna aici "amintirile nu mai sunt ale mele dar mă bântuieîncă frisonul lor"? Versuri care continua apoteotic cu " jinduiesc la ceva care parcă a fost dar nu va mai fi /e prea grea povara apei și a istoriei". Sa fim seriosi Ioane.
  

Draga noastră Bonnie, Lisia mi-a atras atenția că ți-am greșit numele, însă era prea târziu și prea mult de lucru să refac tabelul care e o combinație de jpg+owm.

Știi ceva, propun ca toate necazurile să vină pe adresa CURELIUC, și cum tu ești CURELCIUC, să nu te găsească în veci! De acord?

Bonnie Mihali a spus :

Mi-aţi greşit numele în tabelul cu rezultatele concursului... Corect este CURELCIUC, nu CURELIUC.

Nu mă supăr, nu-i nicio problemă!

Impardonabil de multe erori într-o poezie premiată (în vis, Ada Kaleh - Melania Briciu Atanasiu): 

 

- nu mai contează virgula din titlu, nici aceea din interiorul textului, atâta timp cât nu există vreo regulă constantă în folosirea punctuaţiei, pe tot parcursul;

- apă perfidă, frisonul lor, bunica când, câteva versuri; (Se pot evita!)

- „pe terasa cafenelei la colţul de stradă din cer” (Nu putem transfera năravurile pământene în cer. Apoi… obsesia cafelei, a bârfei etc. În cazul acesta, prefer să rămân prin zonă, în Parcul Rece, acolo unde rămânem, de facto.)

- … bucata de soare / dulce şi lipicioasă ca o baclava (Mai nefericită comparaţie nici că se putea - deloc poetică, imundă.)

- m-am aşezat pe o aşteptare de soare (Nici măcar livresc, rebarbativ chiar.)

- mesele dispersate în unghiuri de lumină (!? Asta nu poate constitui o secvenţă poetică, oricâtă imaginaţie avangardistă ar avea cititorul. Şi nu mă plâng de aşa ceva. Cum pot fi mesele dispersate în unghiuri!? Lumina, întâlnind aceste corpuri, da!)

- nisipul clipei l-a acoperit viaţa sub ultima ecluză (Un vers ilar, ilogic şi lipsit de sens poetic. Chiar prost construit.)

- să-mi rămână doar toamnele serioase / până la disperare (Adjectivul folosit nu-i potrivit deloc, aici.)

 

     În urma acestei analize, printr-un actus gratiae, am acordat punctajul textului de faţă. A se vedea în pagina respectivă! 

 

     Nu pot trece cu vederea faptul că textul are aroma unei lumi demult dispărute, cea de pe insula amintită în titlu, aşa cum nu pot anihila suportul, materia primă de care s-a folosit autoarea. Spun doar că tot acest material poate fi prelucrat, rearanjat, cizelat, pentru a ajunge la nobleţea poeziei adevărate. Acum, îi lipseşte strălucirea!

     Aşa cum arată, textul se înscrie perfect în linia altora de acest fel în care autorii, în fuga lor după celebritate, omit multe aspecte, inclusiv pe cititorul cât de cât avizat (nu că aş face parte din această categorie de cititori, aş vrea să fiu bine înţeles), ratând şansa apariţiei unei poezii veritabile.

     Întotdeauna există o dată viitoare unde soarele va străluci, nu va avea aspectul unei lipicioase baclavale.

 

Stimă,

 

Draga noastră Ana Cîmpeanu, unii nu înțeleg un lucru elementar: „Pot să mor pentru ideea mea, dar nu pot să omor pentru ideea mea!”

Ana Cîmpeanu a spus :

Dragii mei,

vă aşteptăm cu poezie si proză la concursurile care vor urma. E plăcută competitia si fiti convinsi că, atunci când jurizăm, noi nu stim ale cui sunt creatiile literare. Aflăm la final. Aşadar, celor care au alte păreri, le multumim si ii invităm să jurizeze ei însisi, orice părere contează.

Nu trebuie să se supere nimeni , nici măcar pentru faptul că a avut aceleasi preferinte cu mine. Domnule Creţu, vă doresc multă sănătate si răbdare să cititi, să scrieti  si să jurizati si dumneavoastră. Eu nu am făcut niciodată afirmatii insultătoare in ceea ce vă priveste, asadar exprimările de genul: am avut aceleasi preferinte si asta nu stiu dacă e de bine sau de rău, ar fi bine să vi le revizuiti. Noi doi nu avem nimic de împărtit, nu vă cunosc, nu mă cunoasteti, asadar nu e cazul să fiti ironic. Vă spun eu că e de bine să aveti aceleasi preferinte, măcar o dată in viată. Vă salut si sper să nu vă mai intereseze altă dată părerile mele. Nu v-am jignit niciodată, nu vă cunosc, nu mi-as permite, nici nu vreau. Ati avut o remarcă răutăcioasă pe care eu nu am provocat-o in nici un fel.

FELICITARI TUTUROR!

Insignă

Se încarcă...

Despre

Ion Lazăr da Coza a creat această reţea Ning.

link-uri utile

              REGULAMENT site

                       **********

http://DIACRITICE.opa.ro/

descarcă AUTO CORECT!

http://DEXonline.ro/

Dicționar de SINONIME

Dicționar de RIME

Haiku, Tanka, Senryu...

           Vă invităm să citiți și:

La ceas aniversar

Figuri de stil

Folosirea virgulei

Activitatea Recentă

Utilizatorului gabriel cristea îi place postarea pe blog Un lan de trestii înfloreşte... a lui Camelia Ardelean
cu 6 minute în urmă
gabriel cristea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog de dragul fânului a utilizatorului gina zaharia
cu 7 minute în urmă
Dinca Valerian a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog erudiție a utilizatorului Dinca Valerian
cu 26 minute în urmă
Utilizatorului Dinca Valerian îi place postarea pe blog Soarele se juca de-a v-ați apuselea a lui gabriel cristea
cu 29 minute în urmă
Sofia Sincă a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog erudiție a utilizatorului Dinca Valerian
cu 3 ore în urmă
Utilizatorului gabriel cristea îi place postarea pe blog haiku (92 - 94) a lui Dinca Valerian
cu 3 ore în urmă
Postare de log efectuată de gabriel cristea
cu 3 ore în urmă
Dinca Valerian a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog erudiție a utilizatorului Dinca Valerian
cu 3 ore în urmă
Dinca Valerian a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog erudiție a utilizatorului Dinca Valerian
cu 3 ore în urmă
Valeria Merca a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog de dragul fânului a utilizatorului gina zaharia
cu 3 ore în urmă
Utilizatorului Valeria Merca îi place postarea pe blog de dragul fânului a lui gina zaharia
cu 3 ore în urmă
Utilizatorului gabriel cristea îi place postarea pe blog de dragul fânului a lui gina zaharia
cu 3 ore în urmă
gabriel cristea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Vegetală (de Ion Lazăr da Coza) a utilizatorului Vasilisia Lazăr
cu 3 ore în urmă
Utilizatorului Valeria Merca îi place postarea pe blog Vegetală (de Ion Lazăr da Coza) a lui Vasilisia Lazăr
cu 3 ore în urmă
Valeria Merca a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Vegetală (de Ion Lazăr da Coza) a utilizatorului Vasilisia Lazăr
cu 3 ore în urmă
Utilizatorului Valeria Merca îi place postarea pe blog Un lan de trestii înfloreşte... a lui Camelia Ardelean
cu 3 ore în urmă
Valeria Merca a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Un lan de trestii înfloreşte... a utilizatorului Camelia Ardelean
cu 3 ore în urmă
Valeria Merca a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog erudiție a utilizatorului Dinca Valerian
cu 4 ore în urmă
Utilizatorului gabriel cristea îi place postarea pe blog Vegetală (de Ion Lazăr da Coza) a lui Vasilisia Lazăr
cu 4 ore în urmă
gabriel cristea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Baladă de voievod a utilizatorului gabriel cristea
cu 4 ore în urmă

© 2020   Created by Ion Lazăr da Coza.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor