Clipa mult aşteptată a sosit! Afişăm cu drag rezultatele Concursului „Alb hoinar – ediţia a II-a”, concurs desfăşurat pe Site-ul literar-artistic ÎNSEMNE CULTURALE, în perioada 19 ianuarie – 28 februarie, 2016.
       Întâi să dăm „cuvânt” cifrelor existente la ora acestui bilanţ. Aşadar:
       – 36(-3) poezii;
       – 25(-1) proze;

       – patru piese de teatru;
       – trei eseuri;
       – 30 membri au notat poezii;
       – 19 membri au notat (şi) proza;
       – 13 membri au notat (și) piesele de teatru;
       – 17 membri au notat (și) eseurile;

       – 1180 vizite la Regulament;
       – 5020 vizite pe pagina unde s-au postat şi notat poeziile;
       – 2273 (590 pag I + 247 pag II + 357 pag III + 59 pag IV + 1020 pagina de vot) vizite pe paginile unde s-au postat şi notat prozele;

       – 536 vizite pe pagina unde s-au postat şi notat piesele de teatru;
       – 564 vizite pe pagina unde s-au postat şi notat eseurile;
       – 9573 vizite în total.
       Cifrele, cu toată modestia, impresionează!

        Avem sub ochi clasamentele pentru cele patru secţiuni. Neîndoielnic, ierarhizările au născut şi vor naşte controverse. Arareori ne place oglinda prin care ne văd ceilalţi. Durerea aceasta trebuie să ne bucure! Înseamnă că suntem vii, că ne pasă de ceea ce creăm, că uneori parcă scriem cu propriul sânge, jertfindu-ne chiar sănătatea, prietenii, relaţiile etc., deşi a face literatură în ziua de azi e mult mai puțin decât o „vânare de vânt”…

        În alcătuirea clasamentelor, pe lângă votul membrilor, au fost cooptaţi în juriu, alături de mine, Ion Lazăr da Coza, preşedintele juriului şi cofondatorul acestui site, scriitoarea, cu pulbere de aur în cerneala cu care scrie, Veronica Pavel Lerner, apoi un administrator-editor, care s-a dovedit a fi foarte aplicat în comentarii şi aprecieri, o numesc aici pe prof. Ana Cîmpeanu, dar şi pe Mihaela Popa, o poetă a esenţelor delicate. Lor le aducem mulţumiri speciale! De aceleaşi mulţumiri are parte şi coordonatoarea concursului, poeta Vasilisia Lazăr (da Coza), cofondatoare, o furnicuţă pe cinste căreia îi datorăm şi cele douăsprezece frumoase diplome oferite, virtual, premianţilor!...

        A vota… Complicat demers! Şi ingrat!… Când ne apucăm să votăm (discutăm aici doar despre cei care votează cu bunăcredinţă), ridicăm rugi, invocăm muze, moaşte, sfinţi, înaintaşi din Parnas, numai să ne iasă aprecierea cât mai aproape de realitate. Citim, recitim, notăm, renotăm… Şi când credem că am atins perfecţiunea, facem public clasamentul nostru… Ghinion! Tocmai atunci te miri cum de ai nedreptăţit atât de crunt – fie din neatenţie, prostie, generozitate ori zgârcenie – pe X sau pe Y… În zadar, mortul de la groapă nu se întoarce! Şi totuşi a vota este un gest de generozitate şi de respect colegial!... Excepţie fac acei care îşi doresc, dar, efectiv, nu pot vota! Chiar şi lor le mulţumim!

        Pentru a transparentiza şi mai mult procesul de votare, facem următoarea propunere: Premianţii prezentului concurs să fie cooptaţi în juriu pentru concursul viitor! Cooptarea se face doar cu acceptul liber exprimat al celei/celui în cauză. Cum sunt patru secţiuni şi doar trei locuri în juriu, prioritate vor avea premianţii de la secţiunile Poezie, Proză, Dramaturgie.

        Şi din acest concurs vom face o carte virtuală pe care să o aşezăm la loc de cinste pe raftul BIBLIOTECII DIGITALE a site-ului, alături de celelalte bijuterii. Textele nu vor fi corectate.
        Pentru că sunteţi frumoşi, daţi-mi voie să vă îmbrăţişez cu drag!
        Felicitări tuturor!

                                                                                                Ion Lazăr da Coza 

Clasamentele:

(Acestea sunt fotografii și pot fi descărcate.)

***

***

***

***


Regulamentul: AICI

***

AICI s-au votat cele 36 de poezii înscrise

AICI s-au votat cele 25 de proze înscrise

AICI  s-au votat cele 4 piese de teatru înscrise

AICI s-au votat cele 3 eseuri înscrise

Diplomele:

Poezie:

Locul I (Enea Gela): AICI

Locul II (Simion Cozmescu): AICI 

Locul III (Valeria Merca): AICI 

Proză:

Locul I (Ioniță Gabriela): AICI 

Locul II (Angela Dina): AICI

Locul III (Camelia Ardelean): AICI

Dramaturgie:

Locul I (Carmen-Bernadeta Anghel): AICI

Locul II (Elena Agiu-Neacșu): AICI

Locul III (Dante Esperanza): AICI  

Eseu:

Locul I (Enea Gela): AICI

Locul II (Elena Agiu-Neacșu): AICI 

Locul III (Carmen-Bernadeta Anghel): AICI 

Vizualizări: 3119

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Felicitări, Gela! Sunt întrutotul de acord cu cele spuse de tine!

Enea Gela a spus :

Pentru eliminarea autonotării, e nevoie de anonimat. Și note trimise într-un folder, pe mail, fără a fi văzute de ceilalți.

Și mie mi se pare bună ideea, chiar dacă nu se ia nota de la  autonotare în calcul, se întâmplă,  cum a fost  acum, un concurent având un text foarte slab, văzând ce note primește,  să dea și el cu 4 în stânga, în dreapta...Deși procentul lui  e mic, ca om, te supără ...

Felicitări câştigătorilor şi un gând bun tuturor participanţilor!

 

Mulţumiri organizatorilor şi juriului pentru efortul “hibernal”!

 

Am citit fiecare proză înscrisă în concurs, am făcut şi un clasament din care, fireşte, m-am exclus. Nu mi-am publicat votul, temându-mă să nu fie viciat de subiectivism… Recomand aceeaşi precauţie pentru participanţii la viitoarele concursuri, altfel se pot ivi situaţii cel puţin delicate, dacă nu compromiţătoare…

 

Angela Dina

Felicitări tuturor, participanţi şi câştigători!  Competiţia e frumoasă, chiar am trăit emoţiile aşteptării rezultatelor...Mulţumesc celor care mi-au apreciat poezia. 

Totuşi, cum totul e perfectibil, îmi permit o sugestie: eliminarea autonotării. 

Felicit şi eu concurenţii, câştigătorii, organizatorii şi juriul.

Din nou discuţii (suspiciuni) despre notare. Părerea mea, ca unul care am propus notarea tuturor lucrărilor:

-         Nu cred că notarea numai a 10 sau 15 lucrări este bună. Dacă mie îmi place şi a-11-a sau a- 16- ce facem?

-         Când se votează toate este obligatorie notarea creaţiei proprii pentru a nu se deconspira autorul.

-         Cineva a propus să trimitem votul juriului direct. Păi trebuie acelaş procedeu, că am înţeles că nici la jurizare nu se cunosc autorii.

-         Contează foarte puţin la medie nota proprie. Eu sunt convins (şi poate zilele următoare voi face un clasament fără notele proprii) că nu se va schimba cu nimic clasamentul.

-         În ceeace priveşte clasamentul în continuare, oricine poate lua o foaie de hârtie şi pune mediile în ordine descrescătoare. Organizatorii şi juriul au muncit destul şi totul este clar.

          În ceeace priveşte propunerea să nu mai voteze concurenţii, consider că vor rămâne foarte puţini votanţi.

Sincere felicitari premiantilor si tuturor participantilor acestui minunat concurs. Multe texte bune , hrana  pentru suflet si multa straduinta pentru organizatori.

Subscriu alaturi de cei care sunt de acord cu eliminarea autonotarii si cu votul anonim .

Si nu in ultimul rand calde multumiri pentru punctajul acordat.

Cred ca e simplu cu votul anonim (in fine, NIMIC nu e simplu, totul cere munca!). Dar daca se vor posta toate materialele dupa ce s-a incheiat concursul, userii pot trimite foile cu votari (fara votarea proprie) persoanei din administratie care a primit textele si care stie identitatea concurentilor, iar mbr juriului le vor trimite presedintelui juriului.

Exact cum membrii juriului nu stiu unii de altii ce note au dat decat in final, asa nici votarile userilor nu se vor afla decat la sfarsit. Poate ca rezultatele nu vor fi prea mult influentate, dar lumea va fi multmita ca s-a facut tot posibilul pentru a se evita inechitatile.

Si, pentru o uniformizare a evaluarilor dintre mbr juriului, as mai propune si un mic ghid de jurizare in care sa se indice daca si cate puncte se scad pentru greseli gramaticale, de ortografie si de punctuatie.

    

Total de acord cu domnul Bidulescu. Are perfectă dreptate. Votul propriei creații este nesemnificativ, nu are influență asupra clasamentului, decât dacă-ți aduci întreaga familie să voteze pentru tine. :)) Se poate verifica această minimă influență. Personal consider că aceasta e cea mai bună metodă de votare. Subiectivism va exista mereu. Nu premiul contează neapărat, ci faptul că ne-am îmbogățit cu atâtea lecturi minunate. Vă felicit din toată inima!

Și încă ceva. Votul ne ajută să ne cunoaștem reciproc și o altă părticică a noastră - CARACTERUL. :)

Citind sugestiile făcute pân' la această oră, se poate trage următoarea concluzie în ce privește sistemul de votare, pe viitor: După terminarea perioadei de trimitere a materialelor participante către coordonatorului concursului, la aceeași adresă de mail vom expedia și votul nostru, care va fi făcut cunoscut abia după PERIOADA DE VOTARE (adică STOP VOT!). De data aceasta însă nu ne mai votăm creațiile proprii! Iar ca bonus, nu vom mai fi influențați nici de notele ce s-au dat până atunci... 

La momentul potrivit vom detalia această nouă metodă de votare!

Da. E foarte bine, domnule da Coza.

Sunt de părere că eliminarea autonotării e necesară, e o bătaie de cap în plus, un stres, izvor de griji inutile. Voturile fiecăruia să fie făcute publice la final. Mai este un aspect pe care l-aş lua în considerare, votul în sine, scara valorică. Ce înseamnă un 10 acordat la un concurs? Unii nu dau 10 pentru că nici o poezie din concurs nu întruneşte calităţile pe care ei le consideră necesare, se raportează la Stănescu, Blaga, Eminescu, etc...şi au dreptate. Alţii dau 10 ţinând cont, raportându-se strict la textele din concurs...şi au dreptate. Alţii îmbină amândouă metodele...şi au dreptate. Eu am încercat toate trei variantele cred. Acum am dat 3 de 10, am ţinut cont, am ierarhizat textele conform metodei 2 (mi-am dat 9 mie...şi am avut dreptate, data trecută mi-am dat 7 şi am avut dreptate, am fost undeva pe la mijloc). Aceasta mi se pare cea mai bună metodă, mai corectă..., dar votarea până la 10 nu oferă suficient spaţiu, elasticitate...aş propune ca nota maximă să fie egală cu numărul de texte din concurs..Sunt 47 de texte? Prima poezie în preferinţele noastre o notăm cu 47, apoi 46, etc. Nu cred că e greu, am notat trei poezii cu 10, dar una era de 9,5, alta de 9,8 şi doar una de 10, raportat strict la textele participante...Nici 10, nici 9, nici 8 sau 1 nu sunt absolute, nu sunt egale, un 1 e mai un 1 ca altul :) . Aşa s-ar vota strict pe textele din concurs, influenţa lecturilor, preferinţelor, experienţei personale a fiecăruia simţindu-se indirect, dar consistent...Nu vreau ca cine mă citeşte să îmi dea un 5 pentru că mă compară în sinea lui direct cu Eminescu sau Bukowski, să îmi dea 5 pentru că mă compară cu cei din concurs. Mulţumesc încă o dată pentru premiu, felicit pe Enea Gela, îi felicit pe toţi participanţii, pe membrii juriului şi pe organizatori!

Mulțumesc din toată inima organizatorilor - familiei Lazăr pentru strădanie, juriului pentru timpul acordat și celor care au votat pentru implicare. Felicit câștigătorii și le urez inspirație! M-au bucurat notele de zece și nouă primite mai ales din partea unor persoane care au pregătire și experiență literară! Cu unii cititori empatizam mai demult, pe alții abia acum i-am descoperit. Fiecare concurs pentru mine este o provocare – eu cu mine! Așteptam să văd reacția Veronicăi – dacă textul a emoționat-o și a lui da Coza – dacă textul a depășit pragul exigenței dumnealui; notele lor mi-au adus multă bucurie, poate prea multă! Văleu, vai de capul meu! :)

 N-am votat, dar pe măsură ce vor fi postate creațiile îmi voi spune părerea - doar pentru cele care le consider situându-se la cote înalte. Pentru restul mă abțin – creatorii sunt persoane sensibile, orgolioase și aștept! Mai durează până când unii or să priceapă că un concurs e doar oportunitatea de-a fi în competiție cu ei însăși, iar notele înseamnă empatia cititorilor cât și nivelul de perfecționare pe care se situează – ei sau cei care votează. La proză, am constatat că de data aceasta au fost mai multe creații bune și foarte bune; mă bucur pentru cei care au obținut premii, sunt persoane pe care le apreciez - unele chiar mult!

 Felicitări tuturor!

Despre

Ion Lazăr da Coza a creat această reţea Ning.

link-uri utile

              REGULAMENT site

                       **********

http://DIACRITICE.opa.ro/

descarcă AUTO CORECT!

http://DEXonline.ro/

Dicționar de SINONIME

Dicționar de RIME

Haiku, Tanka, Senryu...

           Vă invităm să citiți și:

La ceas aniversar

Figuri de stil

Folosirea virgulei

donații

Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la: 

RO45CECEB00008RON1057488

titular cont: Lazăr Vasilisia 

(CEC Bank)

*

DONATORI,

începând cu septembrie 2021:

  1. Mihaela Popa
  2. Sofia Sincă
  3. Valeria Merca
  4. Ana C. Ronescu
  5. Tudor Cicu
  6. Răduță If. Toader

Activitatea Recentă

Dinca Valerian a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Pumn de pământ a utilizatorului Dinca Valerian
cu 1 oră în urmă
gabriel cristea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Precum un borangic se-alintă-n aer (rubaiat) a utilizatorului gabriel cristea
cu 1 oră în urmă
gabriel cristea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Precum un borangic se-alintă-n aer (rubaiat) a utilizatorului gabriel cristea
cu 2 ore în urmă
gabriel cristea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Precum un borangic se-alintă-n aer (rubaiat) a utilizatorului gabriel cristea
cu 2 ore în urmă
gabriel cristea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Prin ochii tristelor ninsori a utilizatorului gabriel cristea
cu 2 ore în urmă
gabriel cristea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Prin ochii tristelor ninsori a utilizatorului gabriel cristea
cu 2 ore în urmă
gabriel cristea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Rana justiţiarului a utilizatorului Gheorghe
cu 2 ore în urmă
Utilizatorului gabriel cristea îi place postarea pe blog Rana justiţiarului a lui Gheorghe
cu 2 ore în urmă
gabriel cristea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Spațiu alb a utilizatorului Reus
cu 2 ore în urmă
Utilizatorului gabriel cristea îi place postarea pe blog Spațiu alb a lui Reus
cu 2 ore în urmă
gabriel cristea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Pumn de pământ a utilizatorului Dinca Valerian
cu 2 ore în urmă
Utilizatorului gabriel cristea îi place postarea pe blog Pumn de pământ a lui Dinca Valerian
cu 2 ore în urmă
gabriel cristea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Harpia a utilizatorului Rădița Răpeanu
cu 2 ore în urmă
Ada Nemescu a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Felinarele de muguri a utilizatorului Ada Nemescu
cu 2 ore în urmă
Utilizatorului gabriel cristea îi place postarea pe blog Harpia a lui Rădița Răpeanu
cu 2 ore în urmă
Utilizatorului Denisa Curea Popa îi place postarea pe blog Zadar a lui Ana C. Ronescu
cu 2 ore în urmă
gabriel cristea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Felinarele de muguri a utilizatorului Ada Nemescu
cu 2 ore în urmă
Utilizatorului gabriel cristea îi place postarea pe blog Felinarele de muguri a lui Ada Nemescu
cu 3 ore în urmă
Utilizatorului Denisa Curea Popa îi place postarea pe blog Cuiul din pridvor a lui Mariana Suciu
cu 3 ore în urmă
Utilizatorului Denisa Curea Popa îi place postarea pe blog Fără titlu a lui Lia Teodora Ianto
cu 3 ore în urmă

Antologiile site-ului „ÎNSEMNE CULTURALE”

Labirinturi  2018 AICI

Atlasul cu diezi  2017 AICI

Autograf pentru m(â)ine  2013 AICI

© 2022   Created by Ion Lazăr da Coza.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor