Filme vechi, dansuri în ploaie şi flori de cireş purtate de vânt pe alei, în parcuri uitate de timp. Parfum de ochi calzi, veşnic umezi şi visători. Nu, nu e perfectă, e tot timpul încordată şi pierdută în amănuntele vieţii. Ciudată, rătăcind într-o lume care i se refuză, continuă să rămână aceeaşi romantică visând la lumi apuse demult. Este ea. Femeia cu păr ciudat şi vise agăţate pe colţuri de stele. Nu vorbeşte, doar scrie uneori despre poveşti visate şi oameni dragi. Şi poate plânge uneori, doar înăuntrul ei...  

 

  Uneori timpul nu curge. Se încăpăţânează să stea pe loc. Aşa era şi atunci. Acele ceasornicului parcă stăteau încremenite iar aşteptarea o făcea să îşi simtă inima sărindu-i din piept. Se lăsă cuprinsă de gânduri şi îşi aminti cu tristeţe ultimele cuvinte citite. Amare, dure, ele îi rămaseră imortalizate pe retină şi refuzau să se desprindă de acolo. Trist, zâmbetul îi răsări în colţul buzelor. Oare pentru a câta oară cuvinte având duritatea unei lovituri de cuţit, întotdeauna atingându-şi cu precizie ţinta, îi distrugeau precara linişte interioară? Căzută, încercase să se ridice de fiecare dată, aşteptând cu înţelegere şi răbdare, poate uneori tristă sau confuză, ca nopţile de nesomn să se trasforme din nou în vise colorate în amurg cu foşnet de frunze şi cuvinte frumoase. Erau zile când credea că totul este în zadar, ştia că oriunde ar fi totul va rămâne la fel. Va iubi aceleaşi lucruri, va avea aceleaşi gânduri, va citi aceleaşi cărţi, dar că niciodată nimeni nu o să înţeleagă că lucrurile nu depind exclusiv de ceea ce un om îşi doreşte. Că uita să zâmbească încercând iar şi iar să o ia de la capăt. Si  că aşteptarea  era uneori unica alegere care îi era permisă...

  Duminica era pe sfârşite. Încă o zi strecurandu-se uşor spre asfinţit. Secunde, minute, ore. Clipe, pe care ar vrea să le ţină mereu aproape şi ore lungi în care aşteptarea părea fără sfârşit. Târziu in noapte s-a întors acasă. S-a aşezat pe marginea patului tăcând. Simţea într-un fel că ridicându-şi privirea şi citindu-i din nou cuvintele nu va mai putea împiedică nodul de plâns pe care îl simţea de câteva zile ca pe o apăsare în piept, să rupă zăgazul lacrimilor şi să izbucnească la suprafaţă. Împături cu grijă scrisoarea şi o aşeză la căpătai. Se întinse alături, îşi sprijini capul pe pernă şi închise ochii. Cuvintele o ardeau încă, chiar şi dincolo de pleoapele închise. Le strânse şi mai tare nedându-le ochilor nici o şansă să îşi plângă disperarea. Iar acordurile line ale pianului pătrunzând încet prin tumultul gândurilor îi adormeau pentru o clipă durerea şi o purtau încet spre tărâmul viselor...

  Anotimpuri?  Doar patru, aceleaşi mereu... Nu, unul singur, unic. Unde nu exista teamă, unde întinzând mâna putea atinge cerul. Stătea în genunchi pe marginea visului şi privea peste crestele îngheţate ale depărtării. Sprijinit de zâmbetul inimii, soptitul dor se ridica şi păşea peste întinderea apelor, dincolo de cuvinte. Valurile îi îmbrăţişau gleznele firave, daruindu-le paşilor cărări neumblate spre lumina braţelor întinse. Picuri grei de ploaie oglindindu-se în adâncul ochilor ei năşteau curcubee, oprind pentru o clipă timpul pe treptele cerului, privind înapoi, iar gustul vântului îi aşeza pe buze tăcute vorbe, chemând...  

  Rafale furioase de vânt îi întrerupseră brutal visarea, trântind cu un zgomot asurzitor geamul uitat întredeschis. Lumea nepătrunsului mister se închise odată cu revenirea la realitate, încremenind ultimele cuvinte în perdeaua lacrimilor ce încă îi ardeau ochii...Dintr-o dată simţi nevoia să îşi descătuşeze toate sentimentele şi ieşi afară fără să ţină cont de dezlăntuirea furibundă a naturii.Cerul se lumină dintr-o dată şi o bubuitură puternică zgudui parcă întreaga lume. Zăgazul norilor se rupse şi ploaia năvăli furioasă, iar stropii ce nu mai conteneau să cadă, speriau deopotrivă oameni şi animale. Într-o clipă parcă, strada rămase pustie...Păşind uşor la început când stropii reci îi atinseră pielea, se lasă mai apoi cuprinsă de îmbrăţişarea lor şi îşi ridică privirea spre cerul plumburiu.Picături mari i se prelingeau pe faţă. Simţii mai apoi pe buze gustul ciudat şi abia atunci îşi dădu seama că lacrimile ei se amestecau cu stropii de ploaie. Le lăsă să curgă în voie; odată cu ele răzbăteau la suprafaţă dureri şi sentimente reprimate. Cuvinte nespuse îi ajungeau din nou pe buze, acolo de unde, învăţând trist lecţia răbdării, fuseseră alungate înapoi în sufletul unde s-au născut.... Era atât de frumoasă ploaia, atât de minunat de liniştitoare.

   Era deja udă până la piele, dar paşii o purtau inevitabil pe cărarea pustie ce ducea către mare. O chemare; îndepărtată şi nedesluşită chemare, ciudată, răzbătea din orizonturile răvăşite de furtună. Se aşeză pe nisipul îmbibat cu apă până la refuz. Îşi ciuli urechile încercând să separe zbuciumul furios al mării de sentimentul nedefinit pe care îl simţea de un timp încoace. Ca şi când braţe nevăzute se întindeau peste necuprinsul zării. Ca şi cum un glas răzbătând peste timp şi spaţiu o chema şi se oprea că unică destinaţie în sufletul ei. Iar ea se întorcea ca de fiecare dată în acelaşi loc, răspunzând acelei îndepărtate chemări. Era o fantasmă sau poate doar un vis născut în inima ei. Dar atâta timp cât  va continuă să existe, paşii ei se vor îndrepta mereu spre locul în care nebănuitele căi ale hazardului făcuseră să se întâlnească două destine diferite pe marginea aceluiaşi vis.

Vizualizări: 85

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Imi place cum ai surprins sbuciumul unui suflet, ranit se pare. As vrea o continuare. Nu stiu daca exista.

Ai cateva scapari grafice, dar acest aspect nu mi-a diminuat placerea lecturii.

Cu prietenie,

Un text psihologic, un text pentru suflet. Poezie în proză, excelent! Uite e mult mai bine aşa. Încet, încet ai să pui şi o acţiune, centrată pe ceva... Faptul că te apleci peste simţăminte, că încerci şi reuşeşti să le despici în patru, este de bine. Aici am descoperit personalitatea unue fiinţe cu trăirile ei interioare intense şi singurătate care concură cu aceste trăiri.

Fereşte-te de repetiţii care nu reprezintă figuri de stil. Ai de prea multe ori: uneori , Trist,tristă,  Cuvintele şi mai sunt. Asta se poate rezolva.

Apreciere, Sofy!

Vă mulţumesc pentru aprecieri d-na Corina. Sunt doar frânturi de gânduri  care nu ştiu dacă se vor materializa vreodată în ceva anume. Am evitat să vă răspund, pentru că încă nu ştiu dacă este corect să fac aici acest lucru. Dacă este greşit va rog să îmi atrageţi atenţia. Cu preţuire, Mariana.
 
Corina Militaru a spus :

Imi place cum ai surprins sbuciumul unui suflet, ranit se pare. As vrea o continuare. Nu stiu daca exista.

Ai cateva scapari grafice, dar acest aspect nu mi-a diminuat placerea lecturii.

Cu prietenie,


Vă mulţumesc pentru aprecieri d-na Sofia. Sunt doar frânturi de gânduri  care nu ştiu dacă se vor materializa vreodată în ceva, dar mă bucur ca v-a făcut placere sa le cititi. Cu preţuire, Mariana.
Sofia Sincă a spus :

Un text psihologic, un text pentru suflet. Poezie în proză, excelent! Uite e mult mai bine aşa. Încet, încet ai să pui şi o acţiune, centrată pe ceva... Faptul că te apleci peste simţăminte, că încerci şi reuşeşti să le despici în patru, este de bine. Aici am descoperit personalitatea unue fiinţe cu trăirile ei interioare intense şi singurătate care concură cu aceste trăiri.

Fereşte-te de repetiţii care nu reprezintă figuri de stil. Ai de prea multe ori: uneori , Trist,tristă,  Cuvintele şi mai sunt. Asta se poate rezolva.

Apreciere, Sofy!

Răspunde la discuţie

Despre

Ion Lazăr da Coza a creat această reţea Ning.

link-uri utile

              REGULAMENT site

                       **********

http://DIACRITICE.opa.ro/

descarcă AUTO CORECT!

http://DEXonline.ro/

Dicționar de SINONIME

Dicționar de RIME

Haiku, Tanka, Senryu...

           Vă invităm să citiți și:

La ceas aniversar

Figuri de stil

Folosirea virgulei

donații

Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la: 

RO45CECEB00008RON1057488

titular cont: Lazăr Vasilisia 

(CEC Bank)

*

DONATORI,

începând cu septembrie 2021:

  1. Mihaela Popa
  2. Sofia Sincă
  3. Valeria Merca
  4. Ana C. Ronescu
  5. Tudor Cicu

Activitatea Recentă

Postare de log efectuată de gabriel cristea
cu 3 ore în urmă
Lui Pop Dorina i-a plăcut videoclipul lui Ada Nemescu
cu 6 ore în urmă
Chris a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog liniște a utilizatorului gina zaharia
cu 7 ore în urmă
Utilizatorului Chris îi place postarea pe blog liniște a lui gina zaharia
cu 7 ore în urmă
Chris a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Cântec de toamnă a utilizatorului Grig Salvan
cu 7 ore în urmă
Utilizatorului Chris îi place postarea pe blog Cântec de toamnă a lui Grig Salvan
cu 7 ore în urmă
Utilizatorului Gheorghe îi place postarea pe blog liniște a lui gina zaharia
cu 16 ore în urmă
Gheorghe a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Îndemn la Unire a utilizatorului Gheorghe
cu 20 ore în urmă
Ada Nemescu a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Ironia verdelui cărunt a utilizatorului Ada Nemescu
cu 21 ore în urmă
Ada Nemescu a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Ironia verdelui cărunt a utilizatorului Ada Nemescu
cu 21 ore în urmă
Grig Salvan a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Ironia verdelui cărunt a utilizatorului Ada Nemescu
ieri
Grig Salvan a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Inimi în noaptea adâncă a utilizatorului Grig Salvan
ieri
Grig Salvan a contribuit cu răspunsuri la discuţia In the Death Car a utilizatorului Grig Salvan
ieri
Ada Nemescu a contribuit cu răspunsuri la discuţia In the Death Car a utilizatorului Grig Salvan
ieri
Lui Ada Nemescu i-a plăcut discuţia In the Death Car a lui Grig Salvan
ieri
Pop Dorina a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Ironia verdelui cărunt a utilizatorului Ada Nemescu
ieri
Utilizatorului Pop Dorina îi place postarea pe blog Ironia verdelui cărunt a lui Ada Nemescu
ieri
Darie Giurgiu a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog infinit a utilizatorului Darie Giurgiu
ieri
Sofia Sincă a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog infinit a utilizatorului Darie Giurgiu
ieri
Sofia Sincă a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Îndemn la Unire a utilizatorului Gheorghe
ieri

Antologiile site-ului „ÎNSEMNE CULTURALE”

Labirinturi  2018 AICI

Atlasul cu diezi  2017 AICI

Autograf pentru m(â)ine  2013 AICI

© 2021   Created by Ion Lazăr da Coza.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor