Se treziră către orele serii. Prinţişor îi zâmbi şi o sărută uşor. Narcisa îi surâse şi se ghemui la pieptul său.

            - Spune-mi, te rog,  ce hram porţi? M-am aruncat în braţele unui necunoscut faţă de care am avut numai atracţie. Am un sentiment ciudat. Pentru prima oară în viaţa mea m-am îndrăgostit! Vreau să-ţi cunosc viaţa, părinţii, locurile natale…

            - Părinţii mei nu mai sunt. N-aş vrea să rămâi decepţionată când îţi voi dezvălui adevărul despre mine. Oricum, drum de întoarcere nu mai este pentru niciunul dintre noi.

            - Nici nu mă gândesc! Eşti dragostea mea şi nu vreau să te pierd!

            - Te-am plăcut de mult timp…  De aceea te-am urmărit în pelerinajul tău prin Europa ca să nu ţi se întâmple vreo nenorocire.

            - Aha, tu erai deci îngerul meu păzitor!? Pentru ce ai stat ascuns şi nu ţi-ai încercat norocul? Celor care mi-au făcut curte,    le-am oferit o şansă fără deosebire de rang sau situaţie materială. Poate te plăceam din prima clipă şi nu mai colindam continentul de una singură, pentru ca apoi să te găsesc într-o noapte chiar pe meleagurile mele! - îi zise ea cu ironie.

            - Ţi-am dat libertatea să alegi! Dacă te îndrăgosteai de cineva, mă retrăgeam din calea ta.

            - Oho, chiar mă abandonai aşa uşor? De regulă, bărbaţii luptă ca să cucerească o femeie!

            - Şi tatăl meu a fost din rândul muritorilor…

            - Să nu-mi spui că mama ta a fost marţiană!?

            - Ea a făcut parte din altă lume. S-a născut dincolo de moarte şi n-a cunoscut niciodată viaţa umană.

            Narcisa fu cutremurată de un fior.

            - Nu te înţeleg! Fii mai explicit!

            - Ceea ce vei afla pare de domeniul fantasticului. Totul s-a petrecut şi încă se mai petrece la hotarul dintre mit şi realitate. Eşti o femeie cultă. Probabil ai studiat despre legendele lumii şi ai auzit despre Dracula…

            - E un mit legat de voievodul nostru Vlad Ţepeş pe care noi, românii, îl stimăm pentru faptele sale de vitejie din timpul domniei şi nu-l denigrăm ca străinii.

            - Aşa-i! Partea interesantă este că acel mit este, de fapt,  realitate!

            Narcisa se holbă la el.

            - Eşti în toate minţile? Sau eşti un cercetător ce caută să descopere îngemănarea dintre legendă şi realitate, dintre mit şi istorie şi ai luat-o cumva  razna?

            - Eu însumi sunt rodul acelei realităţi, al unor lumi paralele.

            - Adică eşti paranormal?

            - Eşti pregătită să afli un mare adevăr? Cum vei reacţiona când vei afla în braţele cărei făpturi te-ai aruncat?

            - Chiar nu mă interesează! Sunt fericită şi împlinită pentru că în sfârşit mi-am găsit perechea, chiar dacă eşti un poet visător sau un trubadur nebun după aventuri!

            - Şi dacă-s om doar pe jumătate?

            - Stai liniştit! M-am convins că nu eşti şi femeie! - zâmbi fata şăgalnic şi cu subînţeles.

            - Mama mea se trage din neamul lui Dracula!- rosti scurt Prinţişor.

            - Ha, ha, ha! Probabil eşti vreun stră-strănepot de-al voievodului, dar asta nu mă deranjează! - se amuză Narcisa.

            - Contele Dracula s-a îndrăgostit de o contesă-vampir din Europa. Din iubirea lor s-a născut mama mea.

            - Chiar că eşti nostim! - chicoti fata sărutându-l.

            - La rândul ei s-a îndrăgostit de un căpitan foarte viteaz. Din dragostea lor m-am născut eu!

            - Ai imaginaţie, nu glumă! Îmi plac fanteziile tale! Parcă am fi Făt-Frumos şi Ileana Cosânzeana!... Te-ascult cu plăcere, poetul inimii mele!

            - Te rog, nu mai râde!... Pe jumătate sunt vampir!

            - Poftim? - tresări ea înspăimântată.

            - Te-am rugat să fii pregătită pentru marele adevăr.

            Fata nu ştia ce să mai zică. Îşi frecă obrajii cu palmele şi se ciupi de lobul urechilor ca să-şi dea seama dacă visează sau este cumva pradă vreunui coşmar.

            - Ca să fie în permanenţă împreună, viteazul căpitan a trecut în rândul vampirilor, dar fără moarte, ci pur şi simplu s-a transformat. Trăia fericit într-un palat din vârful Carpaţilor alături de vampirica sa. Dar au fost trădaţi de unul de-al lor şi a urmat un masacru, iar părinţii mei au fost ucişi.

            - Şi cum ai supravieţuit totuşi?

            - Am fost lăsat la uşa unor oameni săraci. Părinţii mei adoptivi m-au crescut ca pe propriul lor fiu. De atunci hoinăresc prin lumea largă.

            - Şi Contele, Contesa, unde sunt?

            - Vânătorii de vampiri au atacat castelul. Contesa a fost răpusă. Contele a scăpat, apoi m-a căutat, m-a găsit, dar m-a lăsat să trăiesc printre oameni. De durere, a ars palatul şi a părăsit castelul, iar acum trăieşte într-o grotă în Munţii Apuseni. L-am vizitat de câteva ori, dar durerea şi tristeţea încă nu i-au trecut. Ca să nu fiu recunoscut, m-am mutat dintr-un loc în altul sub diferite înfăţişări. E vorba de sute de ani…

            - Şi care-i faţa ta adevărată? Să nu mă înfiorezi! Am auzit că vampirii sunt urâţi şi fioroşi.

            - Te înşeli! Adesea au chipul asemănător cu cel al  muritorilor, atâta doar că-s mai palizi. Iar adevărata mea faţă este cea pe care o vezi. Ţi-am spus doar că pe jumătate sunt om! Am evitat să stau o perioadă lungă în acelaşi loc, fiindcă nu îmbătrânesc! Odată cu naşterea altei generaţii puteam reapărea pe meleagurile unde am mai trăit.

            Îi zâmbi şăgalnic şi zise mai mult ca pentru sine:

            - Iată că m-am îndrăgostit de un vampir! Îmi vei suge sângele şi voi ajunge vampirică?

            - Niciodată!

            - Dar tu vei rămâne veşnic tânăr, iar eu voi ajunge babă!

            - Stai liniştită! Vei deveni nemuritoare ca şi  mine!

            - De ce te fereşti de razele soarelui?

            - Mă deranjează. Sunt mai mult un cavaler al nopţii.

            - Şi pe ţărmul mării o să fac plajă la lună? - glumi ea.

            - Tu vei sta la soare, iar eu mă voi bălăci toată ziulica în valuri pe la umbra stâncilor sau a falezei.

            - Vreau să-mi povesteşti cât mai multe despre tine şi despre faptele tale.

            - Chiar dacă m-am implicat în acţiunile oştirilor române, mare lucru n-am realizat. Bunicul îmi povestea că  nu a reuşit să-l salveze pe Mihai Viteazul, marele unificator al celor trei principate româneşti la 1600, formând România Mare! A fost ucis mişeleşte de un trădător, pe când ieşea din cort în tabăra de pe Câmpia Turzii.

            - Când îmi vorbeşti de trecut, pari cam mâhnit.

            - Deşi neamul vampirilor  nu este pe placul popilor şi nici ei nu ne sunt  nouă, n-am reuşit să opresc oribila crimă a balaurului ce se târa dincolo de Dunăre. Marele domnitor şi martir Constantin Brâncoveanu şi-a sacrificat fiii, ginerele şi pe el însuşi şi n-a acceptat să treacă la religia musulmană.

            - Ştiu, am învăţat la istorie...

            - Mai târziu, în 1859, Alexandru Ioan Cuza a înfăptuit unirea principatului Moldova cu Ţara Românească, dar şi acesta a fost trădat. După Cuza, ţara nu mai putea fi guvernată şi atunci ni s-a adus un rege din afară, din neamul Hohenzollern-ilor din Germania. S-au perindat  în fruntea ţării Carol I, Ferdinand I, Carol al II-lea şi Mihai I. Astfel, monarhia a restabilit liniştea în ţară şi demnitatea poporului.

            - Tu chiar ai trăit istoria!

            - Am urmat imboldul de războinic al tatălui meu! Am fost la Plevna în 1877 în războiul de independenţă când trupele române au luptat alături de cele ruseşti şi au zdrobit balaurul otoman al răsăritului. Mulţi oşteni s-au prăpădit atunci… Noaptea mă plimbam printre cadavre şi mă minunam de urgia care trona în jur.

            - Şi nicio clipă nu te-ai temut că vei fi răpus?  

            - Ai uitat că am două vieţi? Doar inima trebuie să mi-o feresc. Acesta-i marele secret! Vampirii pot fi ucişi doar dacă le străpungi inima. Numai aşa puteam pierde ambele vieţi. Chiar  dacă muream ca om, rămâneam vampir!

            - Şi nu mă cunoşteai pe mine!

            - Aşa-i…  Am fost apoi martor la evenimentele din primul război mondial. S-au dat lupte crâncene pe teritoriul ţării… Totuşi la 1 decembrie 1918 s-a înfăptuit unirea Transilvaniei cu România. Pe atunci România era compusă doar din Ţara Românească şi Moldova. Apoi a urmat a doua conflagraţie mondială. Deşi la 23 august 1944, prin insurecţia armată, România a întors armele împotriva nemţilor şi a contribuit la capitularea acestora, ţara noastră a fost considerată ţară înfrântă şi a pierdut nordul Bucovinei şi Basarabia care au fost alipite Rusiei… Pe scurt, cam ăsta e parcursul vieţii mele în pas cu istoria!

            - Eşti un prinţ misterios sosit din adâncurile istoriei.

            Prinţişor o privi cu admiraţie.

            - Mă minunez câtă tărie poate să existe într-o fiinţă plăpândă şi delicată ca tine. Nu te-ai îngrozit nicio clipă că te afli în braţele unei făpturi ce trăieşte la graniţa dintre două tărâmuri, cel al vieţii şi al morţii! Este pentru a doua oară, după mama mea, când sentimentul cast al iubirii înmoaie inima unui vampir şi se îndrăgosteşte nebuneşte de o făptură umană.

 

 

 

Vizualizări: 44

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Hotărât lucru, am înțeles acum. Romanul-poveste este adresat copiilor. Îi învață câte ceva... un pic de geografie, un pic de istorie, cum să ții un jurnal de călătorie și un pic de poveste.

Semnul meu.

Sofy

Mă întreb ce se poate întâmpla mai departe. :) Urmăresc în continuare...

Cu prietenie,

Răspunde la discuţie

Despre

Ion Lazăr da Coza a creat această reţea Ning.

ATENȚIE!

Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:

1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie. 

donații

Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la: 

RO45CECEB00008RON1057488

titular cont: LAZAR VASILISIA 

(CEC Bank)

*

Pentru acest an au donat:

Gabriela Raucă - 300 Euro

Monica Pester - 300 Lei

Nuța Crăciun - 220 Lei

Maria Chindea - 300 Lei

Tudor Cicu - 300 Lei

Elisabeta Drăghici - 200 Lei

Activitatea Recentă

Mihai Katin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Adam izgonitul a utilizatorului Mihai Katin
cu 1 oră în urmă
Postare de log efectuată de Mihai Katin
cu 1 oră în urmă
Mihai Katin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog o clipă ... a utilizatorului Elisabeta Drăghici
cu 1 oră în urmă
Mihai Katin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog SONET LXXVII  (Mamă) a utilizatorului BOTICI GABRIELA
cu 1 oră în urmă
C.Titi Nechita a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Iarnă pentru Eminescu a utilizatorului C.Titi Nechita
cu 1 oră în urmă
C.Titi Nechita a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog De ziua prieteniei vă spun: Bună seara! a utilizatorului C.Titi Nechita
cu 1 oră în urmă
C.Titi Nechita a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Remember Ion Lazăr da Coza („Definiție”) a utilizatorului Vasilisia Lazăr
cu 1 oră în urmă
C.Titi Nechita a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Mijesc albastre flori a utilizatorului gabriel cristea
cu 1 oră în urmă
C.Titi Nechita a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog tablou mirabil, multiform a utilizatorului Floare Arbore
cu 2 ore în urmă
C.Titi Nechita a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog o clipă ... a utilizatorului Elisabeta Drăghici
cu 2 ore în urmă
Utilizatorului Maria îi place postarea pe blog vin ploile a lui petrut dan
cu 2 ore în urmă
Utilizatorului Monica Pester îi place postarea pe blog SONET LXXVII  (Mamă) a lui BOTICI GABRIELA
cu 2 ore în urmă
Postare de log efectuată de BOTICI GABRIELA
cu 8 ore în urmă
Floare Arbore a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog tablou mirabil, multiform a utilizatorului Floare Arbore
cu 8 ore în urmă
Chris a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Erezia artei a utilizatorului Costel Zăgan
cu 10 ore în urmă
Utilizatorului Chris îi place postarea pe blog Erezia artei a lui Costel Zăgan
cu 10 ore în urmă
Utilizatorului Vasile Burduşa îi place postarea pe blog vin ploile a lui petrut dan
cu 16 ore în urmă
Utilizatorului Vasile Burduşa îi place postarea pe blog o clipă ... a lui Elisabeta Drăghici
cu 16 ore în urmă
petrut dan a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog o clipă ... a utilizatorului Elisabeta Drăghici
cu 19 ore în urmă
Utilizatorului petrut dan îi place postarea pe blog o clipă ... a lui Elisabeta Drăghici
cu 19 ore în urmă

Antologiile site-ului „ÎNSEMNE CULTURALE”

„Ecouri din viitor”, 2022 AICI

Atlasul cu diezi  2017 AICI

Autograf pentru m(â)ine  2013 AICI

© 2024   Created by Ion Lazăr da Coza.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor