Sunt aici, în unda lacului, nu contează că noaptea tremură pe chipul meu cu toate frunzele adunate din zborul pribeag al timpului! Nu sunt singură! Am manuscrisele inimii tale. De ce m-aș putea teme? Le-am așezat pe straturi de nuferi și fiecare spune o rugă! E atât de sfântă liniștea ta albastră!

          Știam că vor veni stelele să se adape iar înălțimile au coborât deja să reconstituie misterul trecerii tale printr-o lume de rubin. Din când în când, undele încep un cântec, mereu neterminat, apoi îl împrumută vântului, să-l scrie pe stânci. Și ele se vor răsuci spre răsărit!

          Dinspre trestii, o pală de dor îmi învăluie setea. Unde, cine și de ce îmi pronunță numele? Sunt doar un simplu temnicer în arcada culorilor, și-mi sunt dragi, egal de dragi, și-mi sunt puternice, și credincioase…

          Altădată am urcat pe deal, cu ele sub braț. Fiecare floare se apleca să-și aleagă nuanțele preferate apoi le transforma în ecou iar fiecare ecou purta nemurirea îmbrăcată în sunete argintii. Și se lăsa seara peste focuri cuminți…

          Călători cu pelerine de nicăieri se grăbeau să cuprindă asfințitul. Și pe asfințit era autograful tău! Îndată ce vor fi devenit căutători de comori, vor lua în serios calea apelor care trec prin oaze niciodată pline cu sensuri pribege. Vor învăța că iubirea te orbește mai mult decât toți luceferii înlănțuiți pe suflet. Vor face din prundiș perle, din rădăcini brățări iar din femeie, regina inimii.

          Am adormit sub teiul din care curgeau poeme și fixasem ceasul la ora viselor tainice, să mă trezesc zbor prin codrul de mătase și să ascult primele tale șoapte de dragoste.

          Sunt liberă să crestez, cu ochii minții, crâmpeie din potecile pe care împreună le-am cutreierat și să le însemnez în catalogul sufletului. Pe ele vor răsări flori albastre și vor alunga toate ploile spre nord. Din furtună se vor ivi turle pe care se vor așeza privighetori ce vor fi trecut prin cântecul tău.

          Rog nemurirea să-mi lase murmurul luminii prin care exiști, să pot trece prin nopțile polare cu luna în priviri, iar dincolo de ea, înger și crez, să înțeleg enigma iubirii diamantine, sacră până la contopirea cu întreg universul.

 

 

Vizualizări: 148

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Minunat tablou ai creat   Gina,   aş zăbovi şi eu doar să pot vedea stele  coborând  să se adape în apele lacului tău...

Mulțumesc, Maria, aveam câteva manuscrise pe suflet:)))

Maria Oprea a spus :

Minunat tablou ai creat   Gina,   aş zăbovi şi eu doar să pot vedea stele  coborând  să se adape în apele lacului tău...

Mulțumesc, domnule Hatos! M-ați determinat să-mi recitesc scrierea, ba mai mult, m-am și re/văzut cutreierând prin mine!

Hatos Vasile a spus :

Bine scris!

     ,, Am adormit sub teiul din care curgeau poeme și fixasem ceasul la ora viselor tainice, să mă trezesc zbor prin codrul de mătase și să ascult primele tale șoapte de dragoste.

          Sunt liberă să crestez, cu ochii minții, crâmpeie din potecile pe care împreună le-am cutreierat și să le însemnez în catalogul sufletului. Pe ele vor răsări flori albastre și vor alunga toate ploile spre nord. Din furtună se vor ivi turle pe care se vor așeza privighetori ce vor fi trecut prin cântecul tău.

          Rog nemurirea să-mi lase murmurul luminii prin care exiști, să pot trece prin nopțile polare cu luna în priviri, iar dincolo de ea, înger și crez, să înțeleg enigma iubirii diamantine, sacră până la contopirea cu întreg universul."

Nemurirea iubirii în fiinţă! Un monolog ce dă naştere adevăratei creaţii literare! De aici apar marile opere! Oh, de câte ori am adormit pe frunzele uscate din păduri! Acolo reuşeşti şă-ţi transpui eternitatea în fiinţă!

Felicitări!

un citat și atât, Mihaela!

mulțumesc!

Mihaela Popa a spus :

text de mare  frumuseţe sufletească

mă-nclin!

Nu ştii ce să admiri mai întâi... sentimentele exprimate prin figurile de stil şi al simbolismul sau ideea componistică. De fapt, în acest text, ca şi în altele ale Ginei Zaharia se distinge un amestec al lirismului cu epicul, într-o tendință de a înmuia pretenţiile regulilor rigide de versificație.

Admiraţie deosebită, Sofy!

"Am adormit sub teiul din care curgeau poeme și fixasem ceasul la ora viselor tainice, să mă trezesc zbor prin codrul de mătase și să ascult primele tale șoapte de dragoste." Absolut minunat, Gina!

Admiraţie şi drag,

Romantism, idei care curg și se înlănțuie frumos. Ce titlu potrivit, Gina!

Minunată, minunată :))

Răspunde la discuţie

Despre

Ion Lazăr da Coza a creat această reţea Ning.

ATENȚIE!

Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:

1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie. 

donații

Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la: 

RO45CECEB00008RON1057488

titular cont: LAZAR VASILISIA 

(CEC Bank)

*

Pentru acest an au donat:

Gabriela Raucă - 300 Euro

Monica Pester - 300 Lei

Nuța Crăciun - 220 Lei

Maria Chindea - 300 Lei

Tudor Cicu - 300 Lei

Elisabeta Drăghici - 200 Lei

Activitatea Recentă

Mihai Katin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Adam izgonitul a utilizatorului Mihai Katin
cu 1 oră în urmă
Postare de log efectuată de Mihai Katin
cu 1 oră în urmă
Mihai Katin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog o clipă ... a utilizatorului Elisabeta Drăghici
cu 1 oră în urmă
Mihai Katin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog SONET LXXVII  (Mamă) a utilizatorului BOTICI GABRIELA
cu 1 oră în urmă
C.Titi Nechita a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Iarnă pentru Eminescu a utilizatorului C.Titi Nechita
cu 1 oră în urmă
C.Titi Nechita a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog De ziua prieteniei vă spun: Bună seara! a utilizatorului C.Titi Nechita
cu 1 oră în urmă
C.Titi Nechita a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Remember Ion Lazăr da Coza („Definiție”) a utilizatorului Vasilisia Lazăr
cu 1 oră în urmă
C.Titi Nechita a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Mijesc albastre flori a utilizatorului gabriel cristea
cu 1 oră în urmă
C.Titi Nechita a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog tablou mirabil, multiform a utilizatorului Floare Arbore
cu 1 oră în urmă
C.Titi Nechita a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog o clipă ... a utilizatorului Elisabeta Drăghici
cu 2 ore în urmă
Utilizatorului Maria îi place postarea pe blog vin ploile a lui petrut dan
cu 2 ore în urmă
Utilizatorului Monica Pester îi place postarea pe blog SONET LXXVII  (Mamă) a lui BOTICI GABRIELA
cu 2 ore în urmă
Postare de log efectuată de BOTICI GABRIELA
cu 8 ore în urmă
Floare Arbore a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog tablou mirabil, multiform a utilizatorului Floare Arbore
cu 8 ore în urmă
Chris a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Erezia artei a utilizatorului Costel Zăgan
cu 10 ore în urmă
Utilizatorului Chris îi place postarea pe blog Erezia artei a lui Costel Zăgan
cu 10 ore în urmă
Utilizatorului Vasile Burduşa îi place postarea pe blog vin ploile a lui petrut dan
cu 16 ore în urmă
Utilizatorului Vasile Burduşa îi place postarea pe blog o clipă ... a lui Elisabeta Drăghici
cu 16 ore în urmă
petrut dan a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog o clipă ... a utilizatorului Elisabeta Drăghici
cu 19 ore în urmă
Utilizatorului petrut dan îi place postarea pe blog o clipă ... a lui Elisabeta Drăghici
cu 19 ore în urmă

Antologiile site-ului „ÎNSEMNE CULTURALE”

„Ecouri din viitor”, 2022 AICI

Atlasul cu diezi  2017 AICI

Autograf pentru m(â)ine  2013 AICI

© 2024   Created by Ion Lazăr da Coza.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor