Angela nu răspunse. Privind în zare soarele cam cât o portocală ce parcă se rostogolea la orizont spre alte meleaguri, fără să-și dorească în mod expres, mintea ei plecă brusc undeva departe. În acel moment, zări o barză ce plana lin în cercuri largi, ascendente, ca un satelit mic ce gravita în jurul soarelui.
       – Aș vrea să pot zbura, tu nu? îl întrebă întinzând mâinile spre soare.
       – Toți vrem asta, dar cu aripile proprii, murmură bărbatul. Hai răspunde-mi la ce te-am întrebat, nu te eschiva, nu schimba subiectul.
       – ...Însă tu mă minți acum, sunt sigură că nu vrei să zbori, continuă Angela după un timp. Îți este frică să fii sus, să zbori printre nori, aproape de soare, nu-i așa?
       – De unde naiba ai mai scos-o și pe asta, ești... ești clarvăzătoare sau ghicitoare în, în... în valurile râului, în zborul berzei pe care o tot privești sau în discul solar acum la apus? se precipită el întrebând-o.
       – Privește-ți mâinile, eu ți le-am privit, degetele tale s-au albit deoarece strângi de frică și cu multă putere balustrada și asta te dă de gol. Concluzie: mori de fri-că! silabisi ea. De ce nu cobori cu picioarele pe pământ? Înălțimile sunt pentru oamenii curajoși, cei lipsiți de curaj, așa ca tine, ca să nu-ți spun altfel că te-ai simți lezat, aleg mai mereu să zboare în jos, spuse ea arătând spre râu. Adevărat că și acesta tot zbor se cheamă, dar inevitabil are un punct terminus fatal.

       

       Trecuse ceva timp de când Angela fusese și ea la un pas să „zboare în jos”. Însă nu de pe acest pod, ci unul din țara în care își urmase marea iubire. O trezise atunci din nebunia clipei pe care o trăia, plânsetul unui copil. „Dacă e el, dacă e el!”, țipase ea, îndreptându-se în fugă spre căruciorul din care se auzea acel plânset. Mama copilului, văzându-i fața transfigurată, se speriase și a început să fugă țipând și strigând după ajutor. Nu-și mai amintea exact ce s-a întâmplat cu ea și cum a ajuns la spital. A stat ceva timp acolo și a acceptat să fie tratată de un psiholog și un psihiatru. După mai multe ședințe, au ajutat-o să-și revină, făcând-o să înțeleagă că eșecul acelei iubiri, pierderea copilului abia născut și viața în ansamblu, cu tot ce are bun sau rău, trebuie înțeleasă, trebuie trăită și privită demn.

       – Și eu am vrut să fac exact ce vrei tu să faci acum și tot de pe un pod am vrut să zbor, scăpă Angela fără să vrea, pradă amintirilor.
       – Hai că nu te cred, spui asta ca să mă impresionezi, nu-i așa?
       – Ai dreptate, nu am argumente să-ți demonstrez că așa a fost.
       – Și?... De ce n-ai făcut-o?
       – M-a trezit la realitate, din momentul acela de rătăcire, un copil, plânsetul lui.

       ‒ Cum? Plânsetul unui copil?
       ‒ Da, o poveste lungă și tristă..
       După câteva clipe de tăcere, Angela reluă și râzând zise:
       ‒ Cred că mi-a fost frică să nu mă reincarnez într-un pește, așa am citit eu undeva, că cei ce se sinucid prin înecare se reincarnează într-un pește sau alte ființe ce trăiesc în apă și eu nu iubesc apa, mai ales dacă este și rece...
       – Ha, ha, ha și iarăși ha, făcu el ironic. Ce glumă bună, macabră chiar, tipică umorului sec englezesc. Tu femeie, chiar crezi în baliverne de acest gen, de povești spuse copiilor la culcare, în reincarnare, în trecerea din și în altă dimensiune, în găuri negre, etc?
       – Tu nu? Să știi că există multe dovezi că reincarnarea este adevărată, chiar dovedite științific, mă rog, mai mult teoretic.
       – Da, cum să nu!? făcu pe miratul. Iar cei care se, nu-și mai amintesc nimic din viața sau viețile trăite anterior, că dacă și-ar aminti, în mod sigur n-ar mai comite aceleași greșeli. Ar fi pace, liniște și armonie pe pământ. Utopie curată, pură. Eu nu cred în, sunt fratele geamăn al lui Toma, cred exact ce văd și nu întotdeauna în ce citesc sau în ce aud, mai ales ce aud din gura unei femei.
       – Vezi, te contrazici, totuși o femeie te-a făcut să crezi în...
       – A fost și prima și singura, spuse el rapid, și cu asta basta, m-am lămurit.
       – Să deduc că ai un dinte, acum, împotriva noastră?
       – Nu unul, ci toată dantura.
       – Că te-a supărat o femeie, înțeleg să fii pornit împotriva ei, dar eu constat că ești răzvrătit rău de tot împotriva tuturor femeilor. De ce ne blamezi? De ce judeci toate femeile prin prisma eșecului tău? Dar să lăsăm acest subiect că sigur ne vom contrazice toată seara din cauza lui, deoarece voi bărbații nu vreți să pricepeți că suntem două specii total diferite, și deocamdată nu știu din ce tabără faci tu parte, adică nu știu încă dacă tu privești partea plină a paharului sau partea goală, așa că nu mai comentez. Îți propun să discutăm despre reincarnare...
       – Specii diferite, diferite, de acord cu tine, dar ați luptat pentru egalitate, nu?
       – Corect, doar în drepturi suntem egale cu voi...
       – Sau, mai bine să dezbatem cele trei stări ale ființei umane, propun eu, despre reincarnare nu prea știu mare lucru.
       – Cele trei stări ale ființei umane!? Care sunt? întrebă Angela făcând pe inocenta, fericită în forul ei că reușise să-l „ducă” exact unde dorise. Știa foarte bine la ce se referea  și subiectul o preocupase cu ceva ani în urmă.
       – Păi, starea de veghe, de somn și moarte. Tu mai știi și altele?
       – Hm, foarte interesant, suplimentar aș adăuga și prostia. Glumesc, fii liniștit, dar te rog să mă crezi că eu vreau să mă așez, mă doare genunchiul drept dacă stau prea mult în picioare, deoarece în copilărie am avut un accident cu bicicleta, iar ție cred că ți-a amorțit fundul de când stai acolo, glumi ea. Ce zici, mergem undeva să ne așezăm și să discutăm? Subiectul propus de tine este foarte atractiv și nou pentru mine, minți ea.

       

         „În mod sigur se gândește la propunerea mea, iar lupta este aprigă între cei doi din el, cel bun îi spune în mod sigur să mă urmeze, cel rău îi zice să se arunce, deci cine oare o să triumfe?” gândi Angela privindu-l cum stătea așa nemișcat, privind apa.
       – Omule, ai un cuțit la tine?
       – Poftim? zise el repede surprins de întrebarea ei. Ți-e teamă că te asasinez sau de ce?
       – Dacă aveai unul, te-aș fi ajutat să te tai în două, lăsai jumătate aici pe balustrada podului și restul mergea cu mine, nu?
       – Din ce film horror face parte scena asta macabră? Și întreb - așa din curiozitate malefică sau sadism, alegi ce variantă vrei - ai fi fost capabilă să duci în brațe jumătate din corpul meu șiroind a sânge?
       ‒ Nu, în mod sigur nu, zise ea făcând o grimasă de scârbă.
       ‒ Of, ce scenaristă miloasă... Atunci?
       – Păi atunci, începu ea tărăgănat căutându-și cuvintele, dacă toată viața sunt sigură că ai ascultat sfaturile inimi, ascultă-ți măcar o dată, doar o dată, azi și acum, mintea. O să constați că nu ai făcut o alegere greșită. Apoi, sincer, dacă gândești rațional și mâine este o altă zi în care te poți sinucide, nu? Nu pierzi mult, doar câteva ore până la întâlnirea cu duhurile malefice ale apelor. Așa că, hai să mergem, amână puțin întâlnirea cu doamna cu coasa, poate că apa o să fie mai limpede mâine și atunci îți vei vedea mult mai clar mâinile, mâinile tale cum vor căuta disperate să se agațe de ceva. Și asta nu e o scenă horror, este și cruda, și brutala realitate, ținu ea să precizeze.

- va urma - 

Vizualizări: 149

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Angela nu răspunde, dar Mihaela, da, fiindcă vreau să-ți văd toată dantura! :)

Îmi place dialogul, treptat, treptat afăm şi din trecutul Angelei... sper să fie mai mult.

Ca editare e ok! Drag!

|Mulțumesc pentru lectură și... și :).

Mereu aștept cu multă emoție și sufletul în „dinți”, vezi ,,nu la gură”, comentariul tău, foarte obiectiv și.... și delicat.

Şi nu te las! :)

Emil Dumitru a spus :

|Mulțumesc pentru lectură și... și :).

Mereu aștept cu multă emoție și sufletul în „dinți”, vezi ,,nu la gură”, comentariul tău, foarte obiectiv și.... și delicat.

Interesant și plăcut. Sper, însă, că s-a terminat dialogul acesta, privind manipularea psihologică, ce duce la salvarea bărbatului de la sinucidere. Sunt bine conturate și plăcute săgețile trimise de la unul la celălalt, demonstrează că acolo se întâmplă ceva, se trăiește.
Tehnic e mai bine, mai periat textul însă tot am găsit câte ceva.

terminus - cred că mai are nevoie de ceva acest punct terminus. Ex: terminus macabru, nedorit sau cum vrei tu.

și tot după un pod am vrut să zbor, - de pe un pod, olteanule :))

tuturor femeilor, de ce ne blamezi? - tuturor femeilor. De ce ne blamezi?, zic eu.

Sau, zise el repede, - fără virgulă după sau

Știa foarte bine la ce se referea el - merge foarte bine fără el.

oare o să învingă?” gândi - impresie de gâgă

horror-iană, - oricum nu este corect. Horror există în DEX dar horroriană nu. Mai bine zici, de tip, horror.

decât câteva ora - doar câteva ore

mâine, și atunci - fără virgulă, aici, înaintea lui și.

Cu drag,

Sofi

Ce bine e de tine, Emile! Sofi îți ,,perie'' textul, iar eu te ,,periez'' să-ți răsară soarele! Dacă zâmbeşti larg e super, îți fac şi ,,periaj dentar''! :)

Sofia Sincă a spus :

Interesant și plăcut. Sper, însă, că s-a terminat dialogul acesta, privind manipularea psihologică, ce duce la salvarea bărbatului de la sinucidere. Sunt bine conturate și plăcute săgețile trimise de la unul la celălalt, demonstrează că acolo se întâmplă ceva, se trăiește.
Tehnic e mai bine, mai periat textul însă tot am găsit câte ceva.

terminus - cred că mai are nevoie de ceva acest punct terminus. Ex: terminus macabru, nedorit sau cum vrei tu.

și tot după un pod am vrut să zbor, - de pe un pod, olteanule :))

tuturor femeilor, de ce ne blamezi? - tuturor femeilor. De ce ne blamezi?, zic eu.

Sau, zise el repede, - fără virgulă după sau

Știa foarte bine la ce se referea el - merge foarte bine fără el.

oare o să învingă?” gândi - impresie de gâgă

horror-iană, - oricum nu este corect. Horror există în DEX dar horroriană nu. Mai bine zici, de tip, horror.

decât câteva ora - doar câteva ore

mâine, și atunci - fără virgulă, aici, înaintea lui și.

Cu drag,

Sofi

Sofi, mulțumesc foarte mult pentru lectură, dar mai ales, pentru ajutor.



Sofia Sincă a spus :

Interesant și plăcut. Sper, însă, că s-a terminat dialogul acesta, privind manipularea psihologică, ce duce la salvarea bărbatului de la sinucidere. Sunt bine conturate și plăcute săgețile trimise de la unul la celălalt, demonstrează că acolo se întâmplă ceva, se trăiește.
Tehnic e mai bine, mai periat textul însă tot am găsit câte ceva.

terminus - cred că mai are nevoie de ceva acest punct terminus. Ex: terminus macabru, nedorit sau cum vrei tu.

și tot după un pod am vrut să zbor, - de pe un pod, olteanule :))

tuturor femeilor, de ce ne blamezi? - tuturor femeilor. De ce ne blamezi?, zic eu.

Sau, zise el repede, - fără virgulă după sau

Știa foarte bine la ce se referea el - merge foarte bine fără el.

oare o să învingă?” gândi - impresie de gâgă

horror-iană, - oricum nu este corect. Horror există în DEX dar horroriană nu. Mai bine zici, de tip, horror.

decât câteva ora - doar câteva ore

mâine, și atunci - fără virgulă, aici, înaintea lui și.

Cu drag,

Sofi

Dragă Mihaela, te rog să-mi trimiți adresa cabinetului tău stomatologic și voi veni cu drag... 

Mihaela Suciu a spus :

Ce bine e de tine, Emile! Sofi îți ,,perie'' textul, iar eu te ,,periez'' să-ți răsară soarele! Dacă zâmbeşti larg e super, îți fac şi ,,periaj dentar''! :)

Sofia Sincă a spus :

Interesant și plăcut. Sper, însă, că s-a terminat dialogul acesta, privind manipularea psihologică, ce duce la salvarea bărbatului de la sinucidere. Sunt bine conturate și plăcute săgețile trimise de la unul la celălalt, demonstrează că acolo se întâmplă ceva, se trăiește.
Tehnic e mai bine, mai periat textul însă tot am găsit câte ceva.

terminus - cred că mai are nevoie de ceva acest punct terminus. Ex: terminus macabru, nedorit sau cum vrei tu.

și tot după un pod am vrut să zbor, - de pe un pod, olteanule :))

tuturor femeilor, de ce ne blamezi? - tuturor femeilor. De ce ne blamezi?, zic eu.

Sau, zise el repede, - fără virgulă după sau

Știa foarte bine la ce se referea el - merge foarte bine fără el.

oare o să învingă?” gândi - impresie de gâgă

horror-iană, - oricum nu este corect. Horror există în DEX dar horroriană nu. Mai bine zici, de tip, horror.

decât câteva ora - doar câteva ore

mâine, și atunci - fără virgulă, aici, înaintea lui și.

Cu drag,

Sofi

a consultat un > a fost tratată de un

reincarna 

       – Sau zise el repede, mai bine să dezbatem cele trei stări ale ființei umane, propun eu, despre reincarnare nu prea știu mare lucru.

da Coza

Vă mulțumesc pentru lectură și ajutor, domnule da Coza, am făcut modificările respective. 
În legătură cu acest cuvânt „reîncarna”, dacă word-ul nu m-a corectat,  înseamnă că el are în memorie ambele variante. 
Ion Lazăr da Coza a spus :

a consultat un > a fost tratată de un

reincarna 

       – Sau zise el repede, mai bine să dezbatem cele trei stări ale ființei umane, propun eu, despre reincarnare nu prea știu mare lucru.

da Coza

Răspunde la discuţie

Despre

Ion Lazăr da Coza a creat această reţea Ning.

ATENȚIE!

Fiecare postare trebuie făcută în spaţiile special constituite pentru genurile literar/artistice stabilite. Postarea în alte locuri decât cele stabilite de regulile site-ului, atrage eliminarea postării de către membrii administraţiei, fără atenţionarea autorului! De exemplu, un eseu postat în spațiul prozei va fi șters. Pentru cele mai frecventate genuri, reamintim locațiile unde trebuie postate. Pentru a posta:

1. POEZIE, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

2. PROZĂ, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

3. ESEU, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

4. FOTOGRAFII, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

5. VIDEOCLIPURI, click AICI, apoi click pe ADĂUGARE!

Toate acestea le puteți accesa și din bara de sus a site-ului. Este admisă doar o postare pe zi, pentru fiecare secțiune, creație proprie. Folosirea diacriticelor este obligatorie. 

Zile de naştere

donații

Pentru cei care doresc să susțină acest site, DONAȚII la: 

RO45CECEB00008RON1057488

titular cont: LAZAR VASILISIA 

(CEC Bank)

*

Pentru acest an au donat:

Gabriela Raucă - 300 Euro

Monica Pester - 300 Lei

Nuța Crăciun - 220 Lei

Maria Chindea - 300 Lei

Tudor Cicu - 300 Lei

Elisabeta Drăghici - 200 Lei

Activitatea Recentă

Postare de log efectuată de vasile lucian tatar
cu 1 oră în urmă
Costel Zăgan a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Erezia artei a utilizatorului Costel Zăgan
cu 3 ore în urmă
Nikol MerBreM a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Adam izgonitul a utilizatorului Mihai Katin
cu 6 ore în urmă
Nikol MerBreM a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Cântec de lebădă neagră a utilizatorului chindea maria elena
cu 7 ore în urmă
Nikol MerBreM a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Remember Ion Lazăr da Coza („Definiție”) a utilizatorului Vasilisia Lazăr
cu 7 ore în urmă
Utilizatorului Viorel Grădinariu îi place postarea pe blog vin ploile a lui petrut dan
cu 15 ore în urmă
bolache alexandru a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog rapsodie de Martie a utilizatorului Floare Arbore
cu 16 ore în urmă
bolache alexandru a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Haide a utilizatorului Răduță If. Toader
cu 16 ore în urmă
Utilizatorului bolache alexandru îi place postarea pe blog Haide a lui Răduță If. Toader
cu 16 ore în urmă
Lui Elisabeta Drăghici i-a plăcut videoclipul lui Grig Salvan
cu 17 ore în urmă
Lui Elisabeta Drăghici i-a plăcut videoclipul lui Grig Salvan
cu 17 ore în urmă
Lui Elisabeta Drăghici i-a plăcut videoclipul lui Grig Salvan
cu 17 ore în urmă
BOTICI GABRIELA a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog SONET LXXVII  (Mamă) a utilizatorului BOTICI GABRIELA
cu 19 ore în urmă
Floare Arbore a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog tablou mirabil, multiform a utilizatorului Floare Arbore
cu 21 ore în urmă
Lui Elena Lucia Spătariu Tudose i-a plăcut profilul lui petrut dan
cu 21 ore în urmă
Lui Elena Lucia Spătariu Tudose i-a plăcut profilul lui petrut dan
cu 21 ore în urmă
Elena Lucia Spătariu Tudose şi petrut dan sunt acum prieteni
cu 21 ore în urmă
Mihai Katin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Adam izgonitul a utilizatorului Mihai Katin
cu 23 ore în urmă
Postare de log efectuată de Mihai Katin
cu 23 ore în urmă
Mihai Katin a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog o clipă ... a utilizatorului Elisabeta Drăghici
cu 23 ore în urmă

Antologiile site-ului „ÎNSEMNE CULTURALE”

„Ecouri din viitor”, 2022 AICI

Atlasul cu diezi  2017 AICI

Autograf pentru m(â)ine  2013 AICI

© 2024   Created by Ion Lazăr da Coza.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor