Își aprinse o țigară si trase din ea cu sete. Deși fuma din ce in ce mai rar,  cateodată simțea o nevoie
imperioasă să simtă fumul invadându-i plămânii.Inhală, apoi îşi lasă capul pe spate şi cu un oftat adânc expiră fumul albăstriu şi înecăcios în cerculețe.
Știa că gestul o enervează.
O auzi tuşind uşor, la fel de discret cum tușea când voia să-l atenţioneze atunci când, în opinia ei, spunea ceva deplasat în faţa prietenilor. La început se amuza de această grijă a ei pentru el, dar mai târziu în viaţă, avea impresia că tusea i se înteţise şi că aproape orice spunea el, ei i se părea deplasat.
"Ai promis că nu mai fumezi, şi mai ales că nu o să mai fumezi în casă".

Vocea ei nu sună chiar ameninţătoare aşa că îşi permise să zâmbească amărui, la fel ca şi fumul pe care, dintr-un fel de dulce şi copilărească răzbunare, îl mai inhală o dată.
Strivi apoi ţigara în scrumieră, se ridică şi aruncă  conţinutul în coşul cu gunoi. Se apropie de chiuvetă unde ea trebăluia, o sărută pe umăr şi cu o palmă, într-un gest intim, îi strânse uşor fesa care i se contura prin rochia de casă.
Ea tresari şi-l apostrofă în şoaptă:
"Ţi-am spus să nu mai faci asta când suntem în bucătărie. E un gest care nu-mi place şi tu ştii asta. Şi apoi, dacă un copil intră în bucătărie şi te vede?"
 Nu-i răspunse, nu pentru că nu ştia ce să spună ci pentru că-i ştia reacţia. Reacţiile.
Şi din nou îşi aminti că aceasta pudoare a ei îl excita la început.

Astăzi....

Simţi din nou nevoia unui fum de ţigară dar se abţinu.
"Vrei să te ajut? Pot curăţa cartofii..."
Ea începu să râdă:"Mda, ca şi cum te pricepi să cureţi cartofi ! Ultima oară când ai făcut-o jumătate s-au dus la coş. Eşti liber astăzi, du-te, fă ceva cât gătesc eu, nu e nici un meci? Ia băieţii şi mergeţi în parc la un fotbal".
Cu gândul la băieţi el zâmbi:
"Glumeşti ? Unul e pe chat de dimineaţă cu puştoaica aia din clasa lui, iar al mic şe-mpuşcă la video-games. Se apropie şi încercă un sărut dar ea îi întinse obrazul şi îşi văzu în continuare de bucătărie.
El ezită pentru o secundă apoi se întoarse brusc pe călcâie, îşi înhaţă jacheta şi ieşi pe uşa fără un cuvânt.

Nu era supărat. Nici măcar nu era nervos. Era doar trist. Un fel de tristeţe care probabil nu impresionează pe nimeni, gândi cu amărăciune. Pentru că tristeţea e de gen feminin, pentru că bărbaţii însuraţi de 20 de ani, cu copii mari nu-şi permit să fie trişti. Tristeţea stă bine femeilor nu bărbaţilor.
Nu-şi aminti ultima oară când a stat singur pe o bancă în parc. Într-un parc pustiu, pentru că toamna era pe sfârşite şi cerul era înnorat.

Starea aceasta de tristeţe amestecată cu aduceri aminte îl încerca des în ultima vreme. Şi ştia că are legătură directă cu răceală instalată în căsnicia lui de foarte multă vreme.
Era un fel de răceală invizibilă pe dinafară. La întâlnirile cu prietenii păreau normali, ei cei de toate zilele, glumind, râzând...
În familie nimeni nu ar fi bănuit nimic, păreau cuplul perfect, familie împlinită cu doi băieţi frumoşi şi deştepţi, cu situaţie materială decenta şi servicii frumoase amândoi.

Răceală era simţită doar de ei, atunci când rămâneau singuri, când uşile se închideau în spatele lor, când el nu mai găsea atât de uşor cuvintele şi gesturile tandre şi când ea îşi lua prea mult timp să se pregătească pentru seara. Prea multă cremă, prea multă oboseală...

Încetul cu încetul viaţa lor intimă se transformase într-un fel de iarnă lungă şi uscată.
Şi mai mult decât lipsa intimităţii era lipsa tandreţii. Câteodată voia doar s-o ţină în braţe, doar să-i simtă căldura lipită de căldura lui.
Se întrebă adeseori cum de ea nu simţea această nevoie.

Apoi îşi aminti din nou momentul în care el a realizat că de fapt ea nu-l mai iubeşte. Sau poate că niciodată nu l-a iubit aşa cum el a crezut, cum el şi-ar fi dorit.
Surprinsese o discuţie telefonică între ea şi o prietenă din facultate cu care se regăsise de curând. Nu avusese intenţia, vroia doar să dea un telefon, când, de la celălalt telefon auzi vocea soţiei lui şoptindu-i numele într-o discuţie cu altă femeie. Şi ascultă. Era descris şi analizat în cuvinte frumoase şi calde şi total neadevărate. Era descrierea unui bărbat străin, unul pedant şi extrem de civilizat, calculat şi meticulos. Atunci realiză că el niciodată nu fusese bărbatul pe care ea şi-l dorise.

Ea nu minţea. Preferă să ocolească adevărul, să pretindă că totul este în regulă, dar de minţit nu minţea. Şi totuşi o minţise pe această femeie în privinţa lui. Şi nu orice fel de minciună. Descriind un bărbat inexistent, un bărbat pe care probabil şi l-a dorit dintotdeauna. Şi pentru o fracţiune de secundă, deşi nu simţise nici urmă de gelozie ci doar o durere surdă în piept, ştiu cine este bărbatul pe care ea îl descria la telefon.
Din ziua aceea ceva s-a schimbat.
Ştia unde fusese greşeala lui. Nu-i spusese niciodată ce vrea cu adevărat.

Se îndrăgostiseră unul de celălalt în facultate, deveniseră un cuplu, nimeni nu-i vedea altfel decât împreună. ŞTIA că unele lucruri nu au mers bine chiar de la început, dar pentru că o iubea, spera că o să reuşească să o schimbe. Şi aşa au trecut anii...

El a rămas acelaşi, puţin zăpăcit, puţin romantic. Uneori uşor nepăsător la toate angoasele ei, alteori exagerat de protector.

Ştia că încă o iubeşte chiar dacă odată cu trecerea anilor tot ceea ce el credea că poate schimba la ea, s-a accentuat.

Îl scotea din sărite atenţia ei exagerată la detalii, nespontaneitatea ei, faptul că nu suportă surprizele şi că trebuia sa stabileasca dinainte toate planurile pentru anul în curs. Fiecare lucru pe care îl găsise odată fermecător astăzi i se părea anost şi repetat la infinit.

Apoi îşi aminti deşi se strădui să nu-şi amintească....

...se aranja pentru culcare şi ştia că acest lucru o să-i ia minute bune.

Băiatul cel mic dormea de mult, cel mare era plecat să doarmă la un prieten. Îi plăceau toate aceste ritualuri feminine la care ea se supunea cu sfinţenie în fiecare seară. Îşi peria îndelung părul, apoi îl prindea într-un coc în mijlocul capului, deşi el vroia să-l simtă desfăcut şi sălbatic atunci când venea în pat. Apoi îşi masă cearcănele abia vizibile îndelung cu cremă şi-şi acoperea faţa cu un prosop umed fierbinte mai întâi că porii să i se deschidă, îşi punea creme, se masa din nou îndelung pe toată faţa şi pe gât, apoi prosopul cald devenea rece şi porii se închideau şi tot aşa.

Era martorul acestor ritualuri de ani de zile şi la început se amuza teribil şi se excita adolescentin la gândul sânilor ei alunecoşi din cauza loţiunii de corp. Mult mai târziu realiză că folosind aceste ritualuri îşi întârzia voit venirea în pat. Dar nu se plânse niciodată deşi, de cele mai multe ori o simţea în pat doar conştiincioasă. Se întrebă dacă ea realiza cât de mult lipsa lor de intimitate le afectează celelalte sectoare ale vieţii în doi...

Nu ştia când a adormit aşteptând-o...

...ştia că visează şi nu vroia să se trezească...Nu era prima oară când o visă pe EA. Pe cealaltă.Acea ea care i se infiltrase în minte fără ca el să-şi dorească asta, fără ca EA să ştie.

Şi totuşi...

Ştia că nu are rost să se întrebe când naiba începuse s-o viseze. EA avea un ceva nedefinit, un fel de râs şi plâns amestecate într-un surâs seducător. Nici măcar nu era frumoasă...sau era...naiba ştie...

Era femeie din cap până în picioare. O femeie căruia nu-i era frică să fie femeie. Aşa o simţea, aşa o ghicea, aşa-i spunea soţul ei, prietenul lui. Şi ce îl enerva cel mai tare era faptul că ea îl ghicea. Avea impresia că EA ştia tot ce se petrece în mintea lui atunci când o privea. Nu se ştiuse atât de transparent. Nu spusese niciodată nici un cuvânt deplasat, nu povestise nimănui despre ceea ce se întâmplă în căsnicia lui, dar avea acea stranie impresie că EA ştie tot.

La naiba !

Îi devora trupul şi ea se lasă devorată cu o plăcere infinită, gemând uşor. Îi primea fiecare încercare a trupului lui de a o supune cu gemete şi arcuiri. ŞTIA că este vis şi se ruga să nu se mai termine. Îi simţea pielea fierbinte şi trupul fremătând şi simţea că nu contează cât de mult ar fi, tot nu ar fi îndeajuns.
Apoi totul se risipi
Se trezi brusc.
Soţia lui citea. Lumină discretă a veiozei îi contura profilul frumos şi buzele şi se arcuiră într-un surâs.
"Dormi...ai visat ceva urât..."
Se întoarse spre ea, îi închise cartea şi-i scoase ochelarii. Nu se opri atunci când ea îi spuse că este deja prea târziu. O cuprinse în braţe şi începu să o sărute. Era pe teritoriu cunoscut. Corpul ei îi răspundea mai greu dar îi răspundea. Cu dulceaţă şi cu conştiinciozitate. O iubi frumos şi normal deşi avea dinţii strânşi şi ochii şi mai strânşi. Să alunge şi să distrugă imaginea celeilalte...
Sau să o folosească pentru a intensifica trăirea şi a-şi alina durerea aceea surdă. Şi, între somn şi realitate, între zvâcnirea lui nebunească şi relaxarea ei dulce şi calmă,el şopti un nume.
Alt nume.

Începuse o ploaie maruntă și rece. O simțea până la piele. Îsi îndesă pumnii strânși în buzunare și se așeză mai bine pe bancă. Simțea cum se transformă din bărbat în statuie. Dar nu era prima oară, nu?

Într-un târziu ploaia se opri si el îi simți gustul sărat pe buzele arse. Și pentru o secunda realiză că nu erau picături de ploaie.

Vizualizări: 56

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Când iubirea face ravagii... Când iubeşti iraţional se întâmplă să te trezeşti, dar să fie cam târziu. La anii tinereţii totul ţi se pare bun şi frumos, realizabil. Crezi că poţi jongla cu sentimente şi destine. Te trezeşti însă, după ani şi înţelegi că de fapt persoane de lângă tine nu este cea dorită şi faci compromisuri... compromisuri după compromisuri să poţi spune în final: viaţa asta am ratat-o... poate cealaltă va fi mai bună.

Textul tău este interesant, Nuţa, realist şi foarte bine scris, în maniera ta, unor lizibil şi atractiv.

Aş avea unele incoveniente, din punctul meu de vedere: expiră fumul albăstriu şi înecăcios în cerculețe fumurii., - fumurii este de prisos, având în vedere ''fumul'' albăstrui

Câteodată vroia; intenţia, vroia, - voia. Verbul este a voi. A vroi nu mai este în DEX

trebuia dinainte toate planurile pentru anul în curs.- aici lipseşte cel puţin un cuvânt: trebuia puse la punct, sau trebuia gândite...

Cu deosebita plăcere a textului, Sofy!

Corectat! Multumesc:)

Mi-a placut. Rutina, nepasarea, comoditatea, tiparele,  ne omoara. Pe multe frunti scrie " mort din timpul vietii".

Cu prietenie,

Viata. Pur si simplu. Multumec:)

Am recitit cu plăcere şi am mai învăţat ceva şi de la Sofy. 

da:) Si eu!
Cel mai teribil comentariu la postarea asta l-am primit prin mesaj de la un prieten de-al nostru: "Ce dracu femeie, tu chiar imi citesti gandurile?:)
Pe moment mi-a parut rau ca am scris...apoi mi-am spus ca...asta-i viata:(

Mihaela Suciu a spus :

Am recitit cu plăcere şi am mai învăţat ceva şi de la Sofy. 

Răspunde la discuţie

Insignă

Se încarcă...

link-uri utile

              REGULAMENT site

                       **********

http://DIACRITICE.opa.ro/

descarcă AUTO CORECT!

http://DEXonline.ro/

Dicționar de SINONIME

Dicționar de RIME

Haiku, Tanka, Senryu...

           Vă invităm să citiți și:

La ceas aniversar

Figuri de stil

 Folosirea virgulei

Activitatea Recentă

Ionel Mony Constantin a postat o discuţie
cu 8 ore în urmă
Postare de log efectuată de Gabriel Cristea
cu 10 ore în urmă
Lui Ionel Mony Constantin i-a plăcut discuţia Cireşe de Mai a lui Ionel Mony Constantin
cu 11 ore în urmă
Darie Giurgiu a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Poemul a utilizatorului Darie Giurgiu
cu 12 ore în urmă
Lui Mihaela Suciu i-a plăcut discuţia Sechestrată în... trecut? a lui Pop Dorina
cu 13 ore în urmă
Lui Mihaela Suciu i-a plăcut discuţia Labirintul verde a lui Emil Dumitru
cu 13 ore în urmă
Utilizatorului Mihaela Suciu îi place postarea pe blog setea roșie a lui Djamal mahmoud
cu 13 ore în urmă
Corneliu Neagu a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Epitaf fără cuvinte a utilizatorului Corneliu Neagu
cu 13 ore în urmă
Corneliu Neagu şi-a partajat postarea de blog pe Facebook
cu 13 ore în urmă
Gabriel Cristea a contribuit cu răspunsuri la discuţia Sechestrată în... trecut? a utilizatorului Pop Dorina
cu 15 ore în urmă
Lui Gabriel Cristea i-a plăcut discuţia Sechestrată în... trecut? a lui Pop Dorina
cu 15 ore în urmă
Utilizatorului Gabriel Cristea îi place postarea pe blog Joc poetico-lingvistic a lui Elena Mititelu
cu 16 ore în urmă
Utilizatorului Gabriel Cristea îi place postarea pe blog Șah-mat a lui Agafia Drăgan
cu 16 ore în urmă
Gabriel Cristea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Pastel vremelnic a utilizatorului Gabriel Cristea
cu 16 ore în urmă
Gabriel Cristea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Epitaf fără cuvinte a utilizatorului Corneliu Neagu
cu 16 ore în urmă
Utilizatorului Gabriel Cristea îi place postarea pe blog Epitaf fără cuvinte a lui Corneliu Neagu
cu 16 ore în urmă
Utilizatorului Gabriel Cristea îi place postarea pe blog transă a lui Djamal mahmoud
cu 16 ore în urmă
Gabriel Cristea a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog setea roșie a utilizatorului Djamal mahmoud
cu 16 ore în urmă
Utilizatorului Gabriel Cristea îi place postarea pe blog setea roșie a lui Djamal mahmoud
cu 16 ore în urmă
Postări de log efectuate de Djamal mahmoud
cu 17 ore în urmă

© 2019   Created by Ion Lazăr da Coza.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor