Să presupunem că  ești șef peste cîțiva oameni sau  responsabilul unui așezămînt spiritual, fie că e vorba de călugări creștini, budiști sau yoghini. Mai presupunem că n-ai atins îndumnezeirea deplină, fiindcă în acest caz, dacă ai fi mîntuit pe deplin, nici o regulă nu ți se mai aplică și nici un avertisment nu mai are sens. Știi ce este karma, legea Rezonanței și multe altele, dar ești un om supus egoului și unei minți mai mult sau mai puțin impure. Ca șef te comporți cu unii mai bine, cu alții mai puțin bine, pentru că ai simpatii și antipatii proprii, uneori inexplicabile. Cu unii ești mai sever, cu alte persoane ești mai îngăduitor. Tu crezi despre tine însuți că te comporți corect cu toți cei din subordinea ta, dar asta e doar părerea ta. Ți se pot aduce dovezi clare și indubitabile cînd ai fost îngăduitor cu cineva, trecînd cu vederea greșeli ceva mai grave care trebuiau sancționate, și foarte sever cu altcineva, care merita mai multă îngăduință în acea situație.

    Este adevărat că fiecare are exact ceea ce merită, că fiecare secundă  trăită de noi conține o justiție absolută, așadar, nu poate fi vorba de nici o eroare, chiar și atunci cînd aparent se fac multe erori care produc suferință oamenilor. În conformitate cu Legea Karmei, toți cei care suferă, o merită în urma unor greșeli din trecutul acestei vieți sau din alte existențe.

   Deci, pe de o parte, există implacabila Lege a acțiunii și reacțiunii, iar pe de altă parte există Legea Necesității. În acest context numesc legea Necesității nevoia imperios necesară pentru toți oamenii de a face bine semenilor noștri, nu doar pentru a ne arde karma negativă sau pentru a evolua spiritual, ci pur și simplu pentru că unii dintre noi chiar așa simt să acționeze independent de orice considerente morale.

   Întrebarea care se pune este aceasta :

    Dacă noi, oricine am fi noi, nu-i ajutăm pe cei aflați în dificultate pentru că nu simțim să oferim acel ajutor ( mai ales față de cei care ne sînt antipatici), atunci CÎND ne facem o karma bună ?

   Cei mai mulți dintre noi știu că vom fi judecați după faptele noastre bune sau rele,  dar este cu putință să fim judecați și  DUPĂ OPORTUNITĂȚILE  PIERDUTE, ÎN CARE AM FI PUTUT FĂPTUI BINELE ȘI NU L-AM FĂCUT DIN LENE SAU EGOISM SAU OBTUZITATE , ori din alte pricini !

    Se va obiecta că trăim într-un univers al liberului arbitru și că existînd o justiție absolută și perfectă, indiferent ce facem și ce dregem, într-un final tot se va ajunge la un echilibru, fie că e vorba de karma individuală sau cea colectivă, așadar cei mai mulți dintre oameni pot dormi liniștiți pe o ureche, fără să se preocupe de nimic altceva în afara propriilor lor interese, fiindcă are grijă Dumnezeu de restul. Cam așa este, dar oare nu chiar așa stau lucrurile în Epoca Întunericului, a Egoismului și Orbirii spirituale generalizate pe care o trăim acum cu toții ??

   A nu simți să faci un bine unui om năpăstuit ( dacă poți să-l faci ), nu este o dovadă de egoism sau nesimțire ?

   A nedreptăți un alt om în mod repetat  din diferite motive ( cel mai subtil fiind  că asta este ceea ce merită acela), oare nu arată că tu ca șef sau ca simplu om ai anumite obtuzități  sau rigidități mentale de care nu ești conștient, și toate acestea se vor întoarce împotriva ta mai tîrziu ?

   LUMEA ESTE AȘA CUM TREBUIE SĂ FIE, DAR EU TREBUIE SĂ MĂ TRANSFORM !

 Aceasta este deviza corectă pentru NOI TOȚI, iar una dintre modalități este întrajutorarea semenilor noștri aflați în dificultate... CARE MERITĂ, spune Ghidul  spiritual, dar de unde știm noi care merită ?

  După răspunsul la consacrare...și dacă nu e timp de făcut consacrarea ?

  După cum simțim ...

      și dacă nu simțim nimic ?

    Atunci înseamnă să nu facem noi acel bine atunci și acolo, fiindcă vom avea altă dată impulsul de a face bine altcuiva. Și dacă avem  impulsul de a face bine, dar nu mai avem ocazia săptămîni sau luni de zile ?... Ar trebui să ne întrebăm cel puțin săptămînal : cît bine am făcut eu în aceste 7 zile ? ...sau în aceste 30 de zile ?...Am constata astfel că cei mai mulți dintre noi fac arareori binele pentru semenii noștri aflați la necaz !

 Ei, asta e !...  Unii fac bine și alții nu, care-i broblemu tău ? ar spune detașatul, spălîndu-se pe mîini și plecînd în drumul lui.

  Așa o fi...numai că ne întoarcem la avertismentul din  titlu :

  CUM  ÎȚI AȘTERNI, AȘA DORMI  !

Iar cînd nu mai dormi, este posibil să te  TREZEȘTI  !

 

 

Vizualizări: 38

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Mai corect ar fi  TRANSFORMAREA, deoarece schimbarea implică cel mai adesea de la rău în și mai rău, cum se și vede în actuala societate de tip masonic !

Mihaela Popa a spus :

Scrierea dumneavoastră îmi reamintește, printre altele, " Fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi în lume! “ - Mahatma Gandhi

Reverenţă!

Un eseu pilduitor, care conţine multă dreptate. Însă în această lume în care trăim, unde totul este mercantil cine se mai gândeşte să facă bine semenului? S-au înmulţit oamenii pe pământ, mâncarea nu mai ajunge, apa nu ajunge. Cei bogaţi doresc să devină mai bogaţi, iar cei săraci vor sărăci mai tare. Dacă ar fi aşa cum propui în eseu am întâlni raiul pe pământ, greu de realizat, adică imposibil.

Am citit cu plăcere!

Sofy

Și dacă avem  impulsul de a face bine, dar nu mai avem ocazia săptămîni sau luni de zile ?... Nu există astfel de situație. În fiecare clipă avem ocazia să facem bine ori rău(să zic așa cu toate că noțiunile sunt relative) prin întreaga noastră atitudine, simțire și gândire. :) Am citit cu plăcere.

Cu siguranță există astfel de situație din simplul motiv că unii au trăit așa ceva !

Corina Militaru a spus :

Și dacă avem  impulsul de a face bine, dar nu mai avem ocazia săptămîni sau luni de zile ?... Nu există astfel de situație. În fiecare clipă avem ocazia să facem bine ori rău(să zic așa cu toate că noțiunile sunt relative) prin întreaga noastră atitudine, simțire și gândire. :) Am citit cu plăcere.

Răspunde la discuţie

Insignă

Se încarcă...

link-uri utile

              REGULAMENT site

                       **********

http://DIACRITICE.opa.ro/

descarcă AUTO CORECT!

http://DEXonline.ro/

Dicționar de SINONIME

Dicționar de RIME

Haiku, Tanka, Senryu...

           Vă invităm să citiți și:

La ceas aniversar

Figuri de stil

 Folosirea virgulei

Activitatea Recentă

Utilizatorului Mihaela Suciu îi place postarea pe blog Delir a lui Djamal mahmoud
cu 2 minute în urmă
Sofia Sincă a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Plecăciuni a utilizatorului Cristian Je
cu 3 ore în urmă
Darie Giurgiu a contribuit cu răspunsuri la discuţia Să ajutăm poporul frate coreean a utilizatorului Ionel Mony Constantin
cu 3 ore în urmă
Lui Darie Giurgiu i-a plăcut discuţia Să ajutăm poporul frate coreean a lui Ionel Mony Constantin
cu 3 ore în urmă
Sofia Sincă a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Delir a utilizatorului Djamal mahmoud
cu 3 ore în urmă
Sofia Sincă a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog cu sufletul în palme a utilizatorului Dolha Paul-Alexandru
cu 4 ore în urmă
Utilizatorului Vasile Burduşa îi place postarea pe blog Antijurnalul meu a lui Costel Zăgan
cu 9 ore în urmă
Postare de log efectuată de Cristian Je
cu 10 ore în urmă
Cristian Je a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Sculptez stări a utilizatorului Cristian Je
cu 10 ore în urmă
Utilizatorului Vasile Burduşa îi place postarea pe blog respirație a lui Djamal mahmoud
cu 11 ore în urmă
Utilizatorului Vasile Burduşa îi place postarea pe blog Deziluzii a lui Lidia Pervu
cu 18 ore în urmă
Utilizatorului Vasile Burduşa îi place postarea pe blog sura 6 a lui Djamal mahmoud
cu 18 ore în urmă
Costel Zăgan a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Antijurnalul meu a utilizatorului Costel Zăgan
cu 19 ore în urmă
Utilizatorului Vasile Burduşa îi place postarea pe blog pe când toamna nu murise a lui Darie Giurgiu
cu 20 ore în urmă
Utilizatorului Vasile Burduşa îi place postarea pe blog Geneză a lui Iancu Tudor
cu 20 ore în urmă
Utilizatorului Valeria Merca îi place postarea pe blog Antijurnalul meu a lui Costel Zăgan
cu 22 ore în urmă
Postare de log efectuată de Djamal mahmoud
ieri
Utilizatorului Mihaela Chitic îi place postarea pe blog Explicaţie a lui Florica Munteanu-Cuc
ieri
Mihaela Suciu a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog cu sufletul în palme a utilizatorului Dolha Paul-Alexandru
ieri
Utilizatorului Mihaela Suciu îi place postarea pe blog cu sufletul în palme a lui Dolha Paul-Alexandru
ieri

© 2019   Created by Ion Lazăr da Coza.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor