O frază rătăcită de cineva, undeva a ajuns pur întâmplător în raza mea auditivă și m-a atins ireversibil cu însemnătatea ei: ,, Noi adunăm comori în suflet, nu la bancă!” Am rămas împietrită și am căutat îndelung în mintea mea unde, demult stăruia acolo un concept identic, dar pe care nu-l exprimasem niciodată cu voce tare. Cine-l dezvăluise și îl rostise? Să fi fost gândul meu atât de elocvent, de transparent? Uneori mintea acționează de capul ei și determină cuvintele să scape de pe buze, fără să mai fie trecute prin filtrul rațiunii. Dar de data aceasta nu buzelor mele li se putea atribui meritul rostirii unor asemenea perle de înțelepciune și mă simțeam ca un inventator căruia i s-a furat brevetul sau unui poet plagiat. Am reflectat zile în șir la afirmația aceasta și am început să țes de jur-împrejurul ei o viziune total diferită de cea care îmi ghidase pașii pe cărările vieții, până atunci. Descopeream sensuri noi pentru idealurile mele, posibilități nebănuite dar atât de la îndemână, încât implicit au intervenit în mentalitatea mea, pe care o considerasem nealterată de niciun fel de prejudecăți sau inhibiții, fisuri îngrijorătoare, lipsuri lamentabile și limite inadmisibile pentru exigența cu care mă auto-evaluez, de obicei. 
   Am privit înlăuntrul meu, apoi m-am privit în oglindă, am făcut o minuțioasă numărătoare a clipelor irosite în căutări inutile și a tuturor deciziilor eronate care mi-au insemnat existența, și am intrat în panică. Timpul s-a furișat asemeni unui hoț printre incertitudinile mele, mi-a furat o jumătate de secol din viață și nici măcar nu știu cât mi-a mai rămas, fir-ar să fie! Ar mai trebui încă pe atât, ca să pot aplica pe deplin noua teorie care prinde contur tot mai temeinic în viziunea mea și să umplu golurile rămase. 
  Timpul! O ecuație a cărei rezolvări, nimeni nu i-a dat de capăt! Realizezi că s-a scurs numai când nu-l mai poți recupera. Ufff! Am reînceput să visez frenetic, să fac planuri disperate, grăbite și de data asta nu vreau să mai greșesc! Atunci, fără grabă! Și fără panică! Timpul nu mai așteaptă și nu mai îngăduie! ,, Comori în suflet...” deci să ne îngrijim de visele lăsate în așteptare! Pe lista priorităților mele se află familia, bineînțeles! Am de umplut un gol imens, de cinsprezece ani. Cum? De ce? E vina ,,comorilor din bancă”? Care comori? Cele din suflet? Acelea, da! E contul full! De dor, de iubire absolută, de bucurie primită în rații mici, de revederi sporadice dar încărcate emoțional. Timpul, distanța? Nu au nici o putere asupra iubirii! Ea se află la loc sigur, păstrată ca pe ,,Giuvaerul Coroanei” în inimă, cel mai sigur muzeu din lume, unde nici cel mai iscusit magician din lume, nu are acces! 
   Visul meu? Lumea cea mare! Asta, nu cealaltă! Voi jefui Timpul de frumusețile pe care le ține în custodie, cu aviditate și determinare. Pe toate căile, fără scrupule! Le voi culege, le voi depune în ,,banca comorilor din suflet” și voi mitui viitorul, ori de câte ori va atenta la bucuriile mele.

Vizualizări: 46

Răspunde la Aceasta

Răspunsuri la Aceste Discuţii

Cât de frumoase vă sunt planurile!

(În penultimul paragraf aş renunța la unul din "lume", se repetă prea aproape. Şi aş elimina cacofonia "banca comorilor".)

Ar fi bine să ne naștem înțelepți sau să ascultăm bătrânii - ar fi cea mai comodă cale, dar când suntem tineri, noi avem impresia că le știm pe toate. Când nu știi nimic ești sigur, iar cu cât știi mai mult te îndoiești și înveți, și iar înveți. Eu când n-o să mai învăț, cu siguranță, voi fi un om mort. Acum, mă uimește tot ce mă înconjoară și mă bucur să observ; mă grăbesc încet! Mnezăule, ce mică și ce mare e lumea! :)
Nu e cazul să te panichezi, drumul se parcurge pas cu pas, bucură-te! Sunt etape ale vieții normale,cu bune și rele,în care ne formăm caracterul și ne rearanjăm prioritățile. Eu mă bucur să te citesc și-ți urez: Sănătate! Să-ți împlinești visul, om frumos!

să fie doar vise şi visuri împlinite!  pe lumea asta, nu cealaltă!! ai grijă cu mituitul viitorului ...se pedepseşte ! 

Răspunde la discuţie

Insignă

Se încarcă...

Zile de naştere

link-uri utile

              REGULAMENT site

                       **********

http://DIACRITICE.opa.ro/

descarcă AUTO CORECT!

http://DEXonline.ro/

Dicționar de SINONIME

Dicționar de RIME

Haiku, Tanka, Senryu...

           Vă invităm să citiți și:

La ceas aniversar

Figuri de stil

 Folosirea virgulei

Activitatea Recentă

Utilizatorului Mihaela Chitic îi place postarea pe blog Pic (2) a lui Petre Ioan Crețu
cu 31 minute în urmă
Utilizatorului Vasile Burduşa îi place postarea pe blog Sforării a lui Ionel Mony Constantin
cu 32 minute în urmă
Utilizatorului Vasile Burduşa îi place postarea pe blog Albastrul urcă-n scală a lui Mariana Suciu
cu 34 minute în urmă
Utilizatorului Nuta Craciun îi place postarea pe blog La vot, rog mai multă RESPONSABILITATE! a lui Vasilisia Lazăr (da Coza)
cu 1 oră în urmă
Rădița Răpeanu a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Triptic de toamnă a utilizatorului Rădița Răpeanu
cu 2 ore în urmă
Utilizatorului Giurgiu Silvia îi place postarea pe blog Trandafirul alb a lui Valeria Merca
cu 2 ore în urmă
Enea Gela a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog ninge a utilizatorului Enea Gela
cu 2 ore în urmă
Dan Mitrache este acum prieten cu Camelia Florescu şi Mircea Teculescu
cu 3 ore în urmă
Crinu Sorin Leşe a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog ninge a utilizatorului Enea Gela
cu 3 ore în urmă
Utilizatorului Dan Mitrache îi place postarea pe blog Triptic de toamnă a lui Rădița Răpeanu
cu 3 ore în urmă
Utilizatorului Dan Mitrache îi place postarea pe blog nod a lui Alex Anghel
cu 3 ore în urmă
Utilizatorului Dan Mitrache îi place postarea pe blog Inimă - stea a lui Camelia Florescu
cu 3 ore în urmă
Utilizatorului Dan Mitrache îi place postarea pe blog ninge a lui Enea Gela
cu 3 ore în urmă
Dan Mitrache a lăsat un comentariu pentru Camelia Florescu
cu 3 ore în urmă
Dan Mitrache a lăsat un comentariu pentru Roxana Iancu
cu 3 ore în urmă
Dan Mitrache a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog un curcubeu a utilizatorului Dan Mitrache
cu 3 ore în urmă
Mariana Suciu a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Albastrul urcă-n scală a utilizatorului Mariana Suciu
cu 3 ore în urmă
Dan Mitrache a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog un curcubeu a utilizatorului Dan Mitrache
cu 3 ore în urmă
Mariana Suciu a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog Albastrul urcă-n scală a utilizatorului Mariana Suciu
cu 3 ore în urmă
Dan Mitrache a adăugat comentarii în legătură cu postarea de blog un curcubeu a utilizatorului Dan Mitrache
cu 3 ore în urmă

frecvență trafic

© 2017   Created by Ion Lazăr da Coza.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor